60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

merhaba kızlar ben geldim okuldan :3:

bugün öğlen evden çıkarken
20 leblebi
500 ml su içtim

okulda yediklerim ,içtiklerim

5-6 fındık

200 ml muzlu süt

1 paket maviyeşil light çubuk kraker

şimdi eve geldim
250 ml su içtim

iyiymiş canım. zaten yediklerin sağlıklı senin kuru meyveler kuru yemişler falan oluyor çok sağlıklı canım. tülin şahin diyorki her zaman çantamda 1 avuç kuruyemiş olur çünkü çok acıkınca açlığımı gideriyor diyor bencede çok doğru kuruyemişler çok tok tutuyor.

250 ml daha su içtim ya ben su içmezdim önceden aramazdım da ama birgün bu yaz tatilinde benim ufak oğlumun sık sık su içtiği dikkatimi çekti ve de gün de 2 kezden fazla büyük tuvaletine çıktığı ..
ben de kendi kendime susamasam da ufaklık su içtikçe ben de bir bardak içmeye karar verdim öyle olunca benim metabolizma hızlı çalışmaya başladı ve kilo vermeye başladım . normalde terlemediğim için doğal olarak da kolay kolay susamayan bir yapım var ama yazın öyle yapınca baktım kilo veriyorum işin sırrı metabolizmamı öncelikli olarak harekete geçirebilmekmiş onu anladım ve şimdi susamasam da su içiyorum ve herşey çok şükür çok çok yolunda paylaşmak istedim kızlar......:16:

biz bu yaşımızda akıl edemiyoruzda ufacık çocuktan ders alıyoruz değilmi. ufaklığa bak bol su içerek şimdiden sağlıklı yaşamaya başlamış

canım benim günlük 2 su bardağı yarım yağlı yoğurt veya yarımyağlı süt hakkım var ama ben burda yarımyağlı yoğurt bulamıyorum o yüzden günde 2 su bardağı yarım yağlı sütten yapılmış sütlü kahve içiyorum yada süt hakkımın birini sabahları tahı gevreğine eklediysem akşam saat 10 gibi o zaman 1 su bardağı sütlü şekersiz kahve içiyorum. bulgura gelince. benim günlük 5 dilim ekmek hakkım var diyetisyen 5 dilimden az olmasın dedi. ben sabah ve öğlen birer dilim yiyorum ekmek. akşama 3 dilim hakkım kalıyo. 1 dilimini normal ekmek geriye kalan 2 hakkımıda bulgur pilavıyla tamamlıyorum. 2 kaşık yağsız bulgur pilavı 1 dilime eşit. ben 4 kaşık yiyorum 2 dilim ekmek yemiş oluyorum canım

cnm normalde en az akşam yemeğinde yemelisiniz deniliyorya ondan dedim öğlene 3 ekmek hakkını kullansan akşamda 1 dilim yesen daha iyi olmaz mı cnm.birde günde 2 bardak süt 2 bardak yoğurt hakkın mı var yoksa ya 2 bardak süt içebilirsin yada 2 bardak yoğurt mu anlamadım.

hic ölcmedim..öyle ezbere döktüm tencereye ama 3-4 kasik kadar sanirim...birdahaki sefere ölceyim

benim günlük yağ hakkım 4 yemek kaşığını geçmemeli. etleri yağsız pişiriyorum. eğer ton balığı varsa mutlaka yağını süzüyorum. ben o yüzden yemeği yağsız pişiriyorum kendime ayrı eime ayrı mecburen. yemeği pişirdikten sonra yerken ilave ediyorum. salataya 1 yemeğe 1 bulgura 1 oluyor genelde. 3 kaşık falan oluyor günlük. çorbalara yağ kullanmıyorum zaten.

cnm normalde en az akşam yemeğinde yemelisiniz deniliyorya ondan dedim öğlene 3 ekmek hakkını kullansan akşamda 1 dilim yesen daha iyi olmaz mı cnm.birde günde 2 bardak süt 2 bardak yoğurt hakkın mı var yoksa ya 2 bardak süt içebilirsin yada 2 bardak yoğurt mu anlamadım.

canım o kural spor yapmayanlar için geçerli. zaten şu var sen sabah kahvaltıda eğer kocaman börekler ağır kalorili şeyler yiyorsan eğer öğlen ve akşam diyet menü yesen ne farkeder veya tam tersi sabah öğlen diyet menü yesen akşama kalorili yesen aynı olur. zayıflama gün içinde aldığımız toplam kalori ile alakalıdır. eskiden öyle diyorlardı sabah çok akşam az diye ama şimdi uzmanlar tüm gün yediklerin önemli diyor. ha şu var. sabak kalorili yiyip öğlen ve akşam diyet menü yersen yediklerini daha çabuk övütürsün ama bu senin aldığın kaloriyi değiştirmez. zaten akşam az yersende sonra televizyon karşısında bişeyler atıştırma isteği oluyor. diyetisyenime danıştım zaten bu durumu sadece tavsiyesi akşam yemeğindeki yemek sebze olursa daha iyi olur öğlen protein dedi öyle işte bende ona göre uyguluyorum. günlük 2 su bardağı süt veya yoğurt hakkım var. 2 su bardağını geçmeyecek yani calsiyum seçim senin. 2 bardak yoğurtta yiyebilirsin 2 bardak sütte içebilirsin ama iki bardağı geçemezsin

tabikide herkese aynı vermiyor. orda koşuştuğum bayanların bazılarına 4 dilim ekmek vermiş. daha çok senin ölçümlerine göre ayarlıyor. mesela benim bmr 1500 kaloriye yakın. bu çok iyi.

iyiymiş canım. zaten yediklerin sağlıklı senin kuru meyveler kuru yemişler falan oluyor çok sağlıklı canım. tülin şahin diyorki her zaman çantamda 1 avuç kuruyemiş olur çünkü çok acıkınca açlığımı gideriyor diyor bencede çok doğru kuruyemişler çok tok tutuyor.
evet kesinlikle haklısın yorumun için çok teşekkür ederim canım
biz bu yaşımızda akıl edemiyoruzda ufacık çocuktan ders alıyoruz değilmi. ufaklığa bak bol su içerek şimdiden sağlıklı yaşamaya başlamış

evet ya bazen gözümüzün önündekini göremiyoruz ya da akıl edemiyoruz neyseki ölmedikten sonra hiçbirşey için geç değildir . çok şükür farkına vardıran Rabbime...

bir de yorumunu şimdi gördüm pc başından ayrılmıştım büyük oğlumun ödevlerini düzene koyduk ödevlendirdim şimdi ödevlerinin başında ben de mutfaktayım bir yanadan foruma bir yandan da yemeğe bakıyorum:16:

benim eşim akşamları televizyon karşısında çok yer. kilolu değil ama meyve yer çerez yer tatlı yer. önünde mutlaka olur. benim canım çekmesin diye akşam öğünlerime ağırlık veriyorum böylece kaçamak olmuyor. sonuçta gün içinde yemem gerekenler belli. diyetisyen bana sabah şunu öğlen şunu ye demedi günlük verdi. birde 3 saat kuralı var işet

benim eşim akşamları televizyon karşısında çok yer. kilolu değil ama meyve yer çerez yer tatlı yer. önünde mutlaka olur. benim canım çekmesin diye akşam öğünlerime ağırlık veriyorum böylece kaçamak olmuyor. sonuçta gün içinde yemem gerekenler belli. diyetisyen bana sabah şunu öğlen şunu ye demedi günlük verdi. birde 3 saat kuralı var işet

benim eşim de öyle tatlım yıllardır çerez çikolata meyve meyve suyu kola fanta tatlı vs bir sürü zararlı şey yemekten sonra önünde:9:
ama ben çok şükür bu evde böyle abur cubur yiyen bir eş ve de erzak deposuna sahipken çok şükür aklıma bile gelmiyor benim rotam ayrı çünkü :9::nazar:

cnm benimde hamilelikte kilo almamım sebebiyle bunlardı.eşim çok sever akşamalrı abur cubur kola çerez.banada hadi gel şunu alalım bunu alalım atıştıralım derdi bende çok zayıftım eşime bir uydum tabi yemek yerkende çok az yiyorsun bu kadar yenilmez derdi sonra bir baktım 95 çıkmışım yaşım daha 23 şimdi ben dikkat edince eşimde yemekleine dikkat etmeye başladı ama akşam tv. karşısındakilere eskisi kadar olmasa da devam ediyor.

benim eşim de öyle tatlım yıllardır çerez çikolata meyve meyve suyu kola fanta tatlı vs bir sürü zararlı şey yemekten sonra önünde:9:
ama ben çok şükür bu evde böyle abur cubur yiyen bir eş ve de erzak deposuna sahipken çok şükür aklıma bile gelmiyor benim rotam ayrı çünkü :9::nazar:

cnm en iyyisini yapıyorsun bende bir ara uydum ama bir daha uymam iradeliyim yemem dedim mi kimse yediremez banada 2 çocukla kilonu koruman çok güzel bişey tebrikler:46:

cnm benimde hamilelikte kilo almamım sebebiyle bunlardı.eşim çok sever akşamalrı abur cubur kola çerez.banada hadi gel şunu alalım bunu alalım atıştıralım derdi bende çok zayıftım eşime bir uydum tabi yemek yerkende çok az yiyorsun bu kadar yenilmez derdi sonra bir baktım 95 çıkmışım yaşım daha 23 şimdi ben dikkat edince eşimde yemekleine dikkat etmeye başladı ama akşam tv. karşısındakilere eskisi kadar olmasa da devam ediyor.

akşam aburcuburları çok sakıncalı. benim gündüz yanlız kalınca canım bişey istemiyor akşam eşim gelince ister o yüzden ben akşam yemeklerime ağırlık verdim. sabah ve öğleden kısıp akşama ekledim. diyetisyende olabileceğini söyledi. böyle olunca akşam aburcubur çekmiyor canım

canım ben yanlışmı okudum yoksa gerçekten 95 kilomu olmuştun. birde şuanda 76 falansın galiba. 95 ten 76 kiloya diyetisyen kontrolündemi indin.

akşam aburcuburları çok sakıncalı. benim gündüz yanlız kalınca canım bişey istemiyor akşam eşim gelince ister o yüzden ben akşam yemeklerime ağırlık verdim. sabah ve öğleden kısıp akşama ekledim. diyetisyende olabileceğini söyledi. böyle olunca akşam aburcubur çekmiyor canım

iyi yapıyorsun o zman cnm zaten 13 kilo vermişsin demek ki doğru şeyler yapıyorsun metabolizmanda bayıldım ya

selam herkese.. dün geceden beri şalımla uğraşıyorum sonunda bitirdim... eee nasıl olmuş kızlarr....

Back
X