çok kötü bir hafta geçirdim. yediklerime de hiç dikkat edemedim.
Pazar günü yeni görev yapacağım ile geldim. buda bi ev tutmuştum. görev yaptığım okul bu ilin 1 saat mesafesindeki bir ilçesinde, okulun servisi var, o ilçede kaloriferli ev yok, herkes servisle gidiyor dedikleri için ilden ev tuttum. ama şimdi sınav dönemi, daha okullar açılmadığı için servis yok.
Daha sonra acı gerçekleri öğrendim. bu ilçeye ilden dolmuş/minübüs/otobüs te yok. yani var da yok, 1 saatlik ilçeye sabah 7 de, 11 de 3 de ve 5 de minübüs var. dönüşte de öyle, hatta bu minübüslere binememe ihtimali var, dolu oluyormuş genelde,
Okuldaki öğretmenler özel araçlarıyla para toplayarak gidiyormuş, bunu duyunca çok sevindim. zaten dolmuş 5 lira, aynı parayı arkadaşa verdik neyse bu sıkıntıyı da atlattık
pazartesi günü okula gittim. toplantı yapılacaktı(güya) bütün gün boş boş oturuldu. okulde ben dahil 5 öğretmen var. ve hepsinin yaş ortalaması da benden çok büyük, üstelik tek bayan öğretmen benim. inanılmaz derecede sıkıldım.
daha sonra benim branşımdan okulda toplam ders saatinin 10 saati bulmayacağını öğreniyorum. branşım kimya çünkü. ve malesef okuldaki ders sayısı 10, maaş karşılığı en az 15 saat derse girmem gerekiyor, idare fizikle biyolojiyi de bana verecek ancak başka bi okulda kimya fizik ve biyoloji öğretmeni yokmuş bu okula da gitmem gerektiğini öğreniyorum.
bu arada benim okulum ilçeden 2 km uzaklıkta ve yine ilçeye dolmuş, otobüs, minübüs yok, sadece taksi var
bu gideceğim lise de merkezde, yani ben önce servisle kendi okuluma gelip, daha sonra taksiye binip bu okula gideceğim,
çok ağırıma gitti, ama neyse dedim. sonuçta haftada 1 gün diye düşündüm.
sanra bugün bu sözü edilen lisede de sınav görevi vermişler bugün o okuldaydım. o okuldaki müdür bana bizim okulda kimya derslerine sen geleceksin dedi. biliyorum dedim. fen bilgisi dersine de sen gireceksin dedi. nasıl yani dedim burası lise değil mi? fen bilgisinin ne işi var? buraya değil, başka bi ilk okulda fen bilgisi dersine gireceksin.
kanuna göre ben kimya öğretmeni olduğumdan fizik ve biyolojiye giremiyormuşum. sadece ilköğretim fen bilgisi oluyormuş. o okuldaki fen bilgisi öğretmeni fizik kimya ve biyolojiye girebilirmiş, o fizikle biyolojiye gircekmiş, ben de o okulda onun eksiğini tammalamak için fen bilg dersine gircekmişim
biraz karışık olduğunun farkındayım ancak kanun aynen böyle
ben 2 okula dudak bükerken 3 okula gideceğim. üstelik okulların arası 2 şer km uzaklıkta. allahın dağının başında ana yoldaki benzinlik gibi yerlerde. hadi şimdi yürüdüm diyelim. kışın karda buzda ne yapıcam? üstelik sabah birine, öğleden sonra birine gitcekmişim. hani bigün birine, diğer gün birine değil.
cinler tepeme geldi. dedim ki, peki ben 21 saatten fazla derse istemezsem kabul etmem hakkım bu dedim. adam hayır dedi. burda öğretmen yok. biz istersek seni 30 saat derse sokarız dedi. pişkin pişkin. tepemin tası attı.
ben burda allahın dağına görev yapmaya gelmişim böyle böyle ellerinde kalan 3-5 öğretmenlerden birini de nasılsa çaresiz diye üstüme geliyorlar. güya ankaraya yakın diye geldim ben buraya. gelmez olaydım. doğuda görev yaparken daha mutluydum ben evimden okuluma yürüyerek gidiyordum.
hadi 2 okul olsa neyse.. 3 farklı okul. öyle elimde çanta bi dersten öbürüne taksiyle gidicem.
ben maaşımı devlete bağışlıyım o zaman dedim. bu kadar taksi parasını nasıl vericem dedim. orası bizi hiç ilgilendirmez dedi müdür. üstelik bu müdür benim müdürüm bile değil
sinirden ağladım. çok kötü hissettim. çaresizim. gurbet her yerde gurbet ister 2 saat olsun ister 20 saat bu memlekette torpilin tanıdığın yoksa işte böyle benim gibi sürüm sürüm sürünürsün işte. ordan oraya gidicem her gün kız başıma. kışın hava kararmış, kar yağmış önemli mi. kendimi çok değersiz hissettim.
bilmiyorum ne yapıcam bu hafta işte böyle geçti. bi
bide 1 haftadır sigara içmiyorum belki onun stresi de var üzerimde. yediklerime dikkat etmeye çalıiıyorum ama tabi sigara içmiyorken çok zor. hiç doymuyorum gibi geliyor. dün 1 koca paket çekirdek çitledim.ama bugün kendime söz verdim artık çekirdek de çitlemiycem. bugün hiç zararlı bişey yemedim. gerçi.
şu ana kadar 3 öğün yedim.
sabah 1 dilim kepek ekmeği, 1 domates, 1 salatalık, 1 biber, 1 kk peynir, 1 bardak yeşil çay, bol su
öğlen (tabi bu okulda olduğum sürede hiçbişey yiyemedim) saat 3 gibi evde patatesli peynirli omlet, zeytin peynir, domates salatalık biber yedim.
biraz önce de 1 kase nesfitin içine 1/2 muz doğradım. 1 bardak kadar sütle beraber yedim.
akşam sadece meyve ve yoğurt yemeyi düşünüyorum.
bu hafta içinde bisiklete bindim. bugün de 1 saat kadar binmeyi düşünüyorum. belki biraz mutlu olurum.
işte böyle...