Merhaba Kızlar,
Sabah sınavım olduğu için şimdi yazabiliyorum. Hava kapalı , uykuluyum... Oğlanı memeden kesmeye çalışıyorum. Bugün de erken kalktım sınavdan dolayı. Hepsi bir arada...
Sabah sınava giderken küçük bir dilim börek ile kek yedim ama tartı 52.7 gösterdi :)
Şimdi biraz tartıda çıkabilirim geldim kahvaltı yaptım. Reçelli, ballı , peynirli , yumurtalı. Haftaiçi pek kahvaltı yapamadığım için...
cnm bende geçen gün koşu bandı almak için çok heveslendim çok araştırdım, ama her yerde yazan aynı ilk ay hevesle yürüyosunuz ondan sonra bi kenarda kalıyo boş boş yer kaplıyo yazmışlar nerdeyse herkes aynı şeyleri yazmış ben de çok çabuk sıkılacağımı tahmin ederek o kadar parayı sıkılmak için vermeyeyim dedim. eğer sen hiç sıkılmam sonuna kadar her gün düzenli olarak kullanırım diyosan bence de koşu bandı al, eliptik bisiklet sadece bacak ve kalça için.
Evet öyle diyorlar ama eşim de kullanırım ben dedi. Bir de yürüyüş ya, insan sıkıldığı zamanlarda yapar. Zaten hergün yapmayı düşünmüyorum. Haftada 2-3 kere yapmak ideal olanıymış.
ben.
bi kere satıcı seni tava getirmiş.
koşu bandında insan yürürken bile dinleniyor diye bir şey yok.
4 hızında yarım saat yürüsem bile -ki bu çok yavaş bir hız, normal yürüme olarak sayılabilir- sürekli aynı tempoda olduğu için yoruluyorsun.
ki hızlı tempo ve koşu kilo verme için daha ideal.
koşu bandı daha pahalı, tabi ki sana koşu bandını satmak isteyecektir.
eliptik bisiklete gelince, kas derken ne kadar kas olacağını umuyorsun esenrüzgarcım?
yürümek de en çok bacak kaslarını güçlendirir, ki ben koşuyorum bile, kaç aydır basenlerim bile eriyemedi ki kas oluşsun.
hem kas denince neden bu kadar ürküyosunuz anlamıyorum, televizyonlarda görüdüğü gibi vücut geliştirmecilerin kas oranı gibi bir kas olamaz bizde önce bunu sabitleyin kafanızda.
koşu bandı kullanan biri olaraktan KEŞKE ELİPTİK BİSİKLET ALSAYDIM diyorum.
bisiklette öyle kas da kolay kolay olmaz, hem olsa bile bacağın kalın değil ince görünür, kas sarkan bir şey değil.
tam tersi ben de kas istiyorum bacağımda.
bunun için çoook çalışmam lazım çok, öyle eliptik bisikleti iki çevirdim mi olmaz kas.
Canım benim, bizzat üzerine çıktım denedim ikisinin de. Eliptik bisikletin en düşüğünde bile zorlanıyorsun ve dizlerimin ağrıyabileceğini hissettim. Adamın kastettiği şuydu. Eliptik bisikletten sonra mecburen dinlenmen gerek, hakkaten yorar (Ben birkaç dakika denedim ve gördüm, satıcının demesine gerek yok yani) ama koşu bandı bildiğimiz yürüme yani ne kadar yorabilir ki. Ben alışveriş merkezine gittiğimde (ki alışveriş merkezlerinde metaller olduğu için daha çok yoruluyorsun) saatlerce (4-5 saat) yürüyorum hiç oturmadan.
Bilmiyorum spor olaylarını ve egzersiz olaylarını ne kadar biliyorsunuz? Öyle pat diye koşulmuyor ,önce yürünüyor sonra hızlı tempo (koşu veya yürüme) sonra tekrar yavaş yapılıyor. Bir de koşu kilo verme için ideal değil, kas yapmak istiyorsan ideal. Hızlı tempolu yürümek ideal olanı. Ama arada koşmak tekrar hızlı tempolu yürümek ve sonrasında daha yavaş yürümek gerekli. Böyle programlar var farklı amaçlı.
Kas yapmak diye bir şey var canım. Ben öyle aletli birşey yapmadığım halde, sadece leslie ile yürüyüş , dans vs. tarzı şeyler yaptığım halde bacaklarım kas yaptı diyebilirim. Madonnanın bacaklarına dönecek yakında
Öyle iki çevirdin mi kas olmaz belki ama 1 saat aralıksız bacak çalışırsan, eliptikte 1 saat yürü ve gör nasıl kas yapıyorsun :)
Bir yemek kaşığı fazla zaten,midene dokunur.
Ben sıcağa yakın ılık suya (su soğuğa yakınsa daha zor içiyorum)
2 tatlı kaşığı kadar koyuyorum,bal koymuyorum..
Canım 1 tatlı kaşığı yeter bir de midene dokunmasını istemiyorsan 1 tk. bal da koy.
Ben yaklaşık 2 aydır içiyorum o şekilde.