Merhaba Canancığım,geç cevap verdiğim için kusura bakma.
Ben genelde kalori sayıyorum, her gün 1300-1500 kalori arası yemeye ve
düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Uygulamaya başladığım
ve istediğim kiloya ininceye kadar uygulamak istediğim spor proğramı şöyle;
haftada 2 gün eleptik bisiklet 40-45 dk.
haftada 4 gün egzersiz 30-40 dk. ve 1 gün dinlenme.
Yeme hususuna gelince;
beyaz ekmek yerine buğday ekmeği tüketiyorum,[sabah 2 dilim, öğle 1 dilim, akşam 1 dilim]
öğünlerimin yanına salatayıda ekledim yağsız bol limonlu yiyorum.
Çayı, kahveyi pek tüketmediğim ve tükettiğimde ise şeker kullanmadığım için orada bir sorun yaşamıyorum.
Malum 1 tane küp şeker 25-30 kalori.
Abur cuburla aram çok iyi olduğundan ve duygusal yiyici kategorisine girdiğimden en çok o noktada kontrollü olmaya çalışıyorum.
Bugün mesela, canım nasıl tatlı çekti anlatamam. Gittim bir bardak (200 ml.) sütün içine bir tatlı kaşığı tarçın koydum,
içimdeki o isteği o şekilde törpüledim. Hakikaten iyi geldi. Onun haricinde hergün mutlaka 10-12 bardak su içmeye çalışıyorum, ki bu bir kaç sene evvel hayatıma geçirdiğim bir alışkanlık.
Sonra herkesin bildiği o klişeyi bende tekrar edeyim saat 19:30 dan sonra bir şey yememek için kendime söz verdim ve şu kocaaaaman iki gün içinde bu sözüme sadık kaldım. Darısı geri kalan günlerin başına :)
Sağlıklı beslenme günlerim boyunca, koşa koşa uzaklaşmayı planladığım yiyecekler;
Çikolata [ haftada 1 kez 40 gr. bitter yiyebilirim], çips, dondurma[ çok canım çekerse haftada bir kez o hafta
bitter çikolata yememek koşuluyla 3 top sütlü dondurma yiyebilirim] , biskolata

, pizza, cola, pilav, patates.
Bu arada her gün ne yediğimi yeniden yazmaya başladım, foruma yazmak çok ağır geliyor [ umarım hergün buraya yazma konusunda da motive olabilirim] evde bir defterim var hangi saatte ne yeyip ne içtiysem 'küçücük bir lokma dahi olsa' atlamıyorum saati saatine 'o günkü ruh halimide belirterek' yazıyorum.
Bir de: haftada bir sefer tartılmayı düşünüyorum, 24.01.2013 perşemde günü sağlıklı beslenmeye başladığım için
31.01.2013 günü sabah tartılacağım [inş.] böylece perşembe günleri hep aynı saatte tartılmayı ve sonucu buraya yazmayı planlıyorum. Dilersen sende o şekilde yapabilirsin.
Umarım nasıl yapmamız gerektiği konusunda bir fikir oluşturabilmişimdir.
Hepimize kolay gelsin sevgili yol arkadaşım