Boy 168 kilom 70, sıklıkla 69'a indiği için buradan başlamak istedim.
ben de çocukluğundan beri yapılı olan ve ergenliğinden bu yana da daha kilolu bir şekilde yola devam edip bir türlü zayıflayamayanlardanım. alışkanlıklarım, bir kereden bir şey olmazlarım, her zaman yemiyorum diyip yemelerim, düzenli spor yapamayışım, planlar çıkarıp uymayışım, pek çok nedenle yıllaarca kilo veremedim.
bu son dönemlerde kendime iyi bakıyorum diyebilirim. ekmeği minimum tüketiyorum ve çoğu zaman hiç tüketmiyorum. şeker hayatımda neredeyse yok. sağlıklı yağları tüketmeye çalışıyorum vesaire. fakat yine de kilom adam gibi bir değişim göstermiyor. bu kendime iyi baktığım halde değişim göstermeyen kilom sonsuza kadar böyle kalma korkusu yaşattı bana. ki yaş oldu 22. kendimi bildim bileli zayıflamaya çalışıyorum. 22 ime girmeme çok çok az kaldı ve ben bir kaç ay önce bu yaşa böyle girmeyeceğim diye söz vermiştim kendime. şimdi ne yaptım? sabah annem patates kızartması ve ciğer yapmış bir tadına bakayım diye yarım porsiyon yedim neredeyse ki sabah ilk yediğim öğün bu. böyle de kendi kendimin düşmanıyım işte.
ben de başlamak istiyorum ama nereden başlayayım bilemiyorum.
çok düzenli bir diyet yapmalıyım, yemelerimi akşam 5-6 gibi kesmeliyim, erken kalkmalıyım, düzenli spor yapmalıyım, bir kaç kürü düzenli yapmalıyım falan... ama bilmiyorum. çok takatsiz görüyorum kendimi, hep aynı şey oluyor, iradesizlik, sözünü kendine karşı tutamama ve pek çok şey. dahası ben çok yemiyorum bile, sadece kötü besleniyorum ve kilo almamı sağlamasından çok kilo vermemi engelleyecek şekilde şeyler tüketiyorum.
benimle beraber diyet arkadaşı olmak isteyen kişiler varsa beraber bir şeyler yapmak isterim. belki bir müsabaka haline girmemiz, birbirimizi motive etmemiz aynı zamanda rakip olmamız bir iradede değişime neden olabilir.