fiume cicim bizi işe girmek bu durumdan kurtarabilir yerimseniben
valla canım işe girmek kurtarır mı daha mı çok bunalıma sokar bilmiyorum.. türkıyede işler o kadar kötüye gidiyorki artık hiçbir yer de rayında,formatında,profesyonel giden birsey yok..
ben dün bır karar aldım.. cok profosyonel,cok kurumsal olmadıgını düşündüğüm yerlere adımımı bıle atmıycam..bir de istanbulun istanbul olamamış yerlerınde kenarda,köşede kalmış semtlerındekı ilanlara bakmıycam...
bu şekilde bir sene daha iş arayıp noktalıycam aramamı..kadere razı olup,evlenip,yolumu ev yaşamı üzerine çizicem...
dün bir iş görüşmem oldu. ümraniye çakmak diye bır yere gıttımkı ilk gidişim.. cok zor buldum ve cok rezil bir yer..gündüz vaktı bıle sokakta yürürken işittiğim laflar yüzünden zangır zangır titriyorum.üstğne tam 1saat 20dk bekletıldıkten sonra (baska adaylar vardı,hanımefendı gec geldı,bana ancak sıra geldı)
içeri girer girmez bana sektörel tecrübesı olan bırını arıyoruz bız,kusura bakmayın,hiç vakıt kaybetmeyelım,demez mi?
bak iş ilanları böyle:
Yuksek okul mezunu tercihen Ingiliz Filolojisi veya Tekstil Muhendisi mezunu
İyi derecede ingilizce bilgisine sahip,
MS Office uygulamalarını etkin kullanabilen,
Zamanını programlayabilen, aynı anda birden fazla projeyi takip edebilen,
Konusunda deneyimli veya yetiştirilmek üzere yeni mezun adaylar,
Hızlı, pratik, çözüm odaklı ve analitik düşünce yapısına sahip,
Ekip çalışmasına yatkın ve iletişim becerileri yüksek
Seyahat engeli olmayan
ayrıca benı kendılerı aradılar heralde.. ben arayıp geleyım görüselım mı dedım...
ağzıma gelenı söyleyıp cıktım ben de..
ömrümde de böyle rezalet görmedım..hala iyi hissetmiyorum kendımı.. erkek arkadasımla tartıstım..her buldugun yere gdiyorsun, ümranıye gibi yere ,adı sanı belli olmayan yere nıye gıdersın dıye basladı..haklıydı da...
emeğime yanıyorum,ben her iş görusmesıne giderken,saatlerce calısıyorum,websitelerini,geçmişlerini,sektördeki konumlarını,sektörlerini..
ve ordakı diger adayların aralarında konusurken firmayla ilgili en küçük seylerı bıle bılmedıklerını farkettım.umursamamak,hayatı daha az ciddiye
almak en mantıklısı sanırım...rahat insanlara imrenıyorum..
aslında demek ıstedıgım canım;böyle bir yerde calışsan daha kötü.. bir iş mülakatını bıle organize edemeyen,orya gelen insana bile saygı duymaktan aciz bir firma,çalısanına nasıl davranır bılemıyorum..böyle bir yer olacagına evde oturmak daha mantıklı..