- 15 Şubat 2008
- 998
- 87
- 118
afiyet olsun canım..boşver...olur arada böyle ekstra durumlar...yarın daha dikkatli yersin,olur biter...kaydirigubbakcemile3
sanırım sen almanyada doğup büyüdün dimi?
hep sizlerin ne kadar zor bir durumda olduğunuzu düşünmüşümdür canımtürkiyeye gelirsiniz yabancısınızdır
((almanyada da yabancısınızdır zaten
((((((tam bir kayıp kuşak
(((ne tam türkiyeli ne de tam almanyalı!!!of offfff
zor çok zor bir durum
((((((((((
off hic sorma. berbat bi sey ya. burda almanlar disliyor türkleri genelde. ama bu konuda sansliyim aciktenli ve acik renk sac oldumu anlamiolar türk oldugumu genelde. yoksa kara kas kara sac gördülerm (kardesim mesela) pis davraniyorlar. türkiye de de büyümedigimiz icin türkiedekilerine farkli gelyioruz yetisme tarzimiz, aliskanliklarimiz farkli ya....ama ben türkiyede ögretmenlik yapmak istiyorum ciddi ciddi. simdi dershanede ögretmenlik yapyiorum ayni zaman dada masterimi yapyiorum. Türkiede egitim verebilmem icin bu gereklyimis arastrdim ve öle tavsiye aldim.
cnm ben türkiede dogdum buraya 2 yasinda geldim ama burada okuyup calisiyorum. kayip bir kusak olmamak icin cabalamak gerekiyor. üzerimize düsen vazifelerden bikactanesi,
1. türkceyi unutmamak (eskiden hic konusamazdim bile yazmayi birak kendimi gelistirdim)
2. türkiye ile alakayi kesmemek (sirf tatil amacli degil de orada da is yapmaya calismak)
kisacasi kültürümüzü unutmamak....belki almancam türkcemden daha iyidir ama önemli olan türkceye önem wermek.
Son düzenleme: