P
pink.floyd
Ziyaretçi
canım, gördüğüm kadarıyla sen listeye uyarak diyet yapabiliyorsun...bu diyetin bitince, sağlıklı bir diyet listesiyle devam edebilirsin diyetine..
dediğin gibi besinler ve kalorileri hakkında çok bilgin yoksa,kendi kendine diyet yapman zor olur..
ya da hergün ne yiyeceğini sabahtan planlayıp buraya yazarsın; yorumlar yaparız..(tabiki hiç birimiz sağlıkçı değiliz bu arada,naçizane tecrübelerimizle yorumlar yapıyoruz...)
evet aynen senin belirttiğin gibi, anca bir listeye uyarak irademe söz geçirebiliyorum. yoksa "aman azıcık şundan, azıcık ondan, ne olacak canım" diyorum sonra bir bakmışım kendimi bile yiyeceğim nerdeyse :1shok:
diyet listelerini araştırayım ben, hem sabahları da buraya yazarım eleştirirsiniz, çok iyi olur benim için yerimseniben
Margherita .!.:ablam ne güzel cevaplamıs .. bizi sıkı takıp et,bilinçlenirsin. hihoyyyt
hihoyyyt
sadece burayı takip et canım bu yeter bence fazlasıyla aklına takılanlarıda sor . . .
dün iftar menümden bahsedeceğim sahurda makarna yediğim için hafif geçiştiridm ki bayağı hafif oldu sadece 1 litre soğuk form çayı ve yarım kase fındıklı nesfit . . .
yaklaşık 2 saat sonra makul mktarda dondurma yedim dondurma yediğim için tekrar yemek yemedim çok aç hissetsemde . . . :1ninca:
gelelim sahura ; dünden kalan lor peynirli makarna fakat çok daha az miktarda yaklaşık 1 porsiyon ve 1 kase yarımyağlı sütten fındıklı nesfit bol su form çayı . . .
ramazanda inşAllah bu biçimde hafif beslenerek 50 lere kavuşmayı umuyorum . . .
mesela, sabahları normalde bir kase müsli yiyordum ben, yanında peynir zeytin salatalık reçel vs.. reçeli bırakacağım, sabah müsli sorun olmaz herhalde değil mi? eti formun meyveli müslisi bu arada (light sütle)
sonra bir de aralarda -takip ettiğim kadarıyla sizden- bir kaç tane kuruyemiş yiyebiliyoruz? hangi kuruyemişler daha doğru olur, badem, leblebi, şanfıstığını çok severim ben cokacimcoook
bir de gün içinde mutlaka herşeyden yemem gerekiyor mu? yani et, sebze, bakliyat vs.. biri eksik kalsa olmaz mı, ertesi gün telafi etsem?
off ne çok sorum varmış :kedi: bir de bir de şeyy :kedi: yumurta tok tutar ya hani, ana öğün olarak mı ara öğün olarak mı yemeliyim, yani kalorisi çok yüksek midir haşlanmış yumurtanın mesela?