Yemeyeceksin!
Şeker
Tatlı
Alkollü içecek
Asitli içecek
Kızartmalar
Kuru yemişler
Sakatatlar
Tereyağı, margarin
Çok yağlı yemekler
Kaymak, krema, hazır gıdalar
Kaşar peynir
Cips, kek, çikolata.
Sabah uyandığında 2 bardak limonlu ılık su içiyorsun.
Gün boyu bol bol su içiyor ve hareketli oluyorsun.
Ara öğünler yer değiştirebilir. Çeşitli beslenmeye dikkat ediyoruz.
Kahvaltı
Bu öğünü kesinlikle atlamıyorsun. Haftada 3 kere haşlanmış yumurta yiyorsun. 4 tuzdan arındırılmış zeytin. Yeşillik. Domates. Salatalık. Yeşil çay. Yağı az olan peynir. Bir kaşık yoğurt.
Ara öğün
Bir porsiyon meyve
Öğle yemeği
Yarım su bardağı yoğurt. Yağsız salata. İki dilim ısıtılmış kepek ekmek.4 köfte kadar et (haşlama-fırın-ızgara şeklinde olmalı. Sulu yemek içinde de olabilir. ) (Öğle yemeğinde dışarıda isen ekmek (light) arası yapabilir yanında götürebilirsin.)
Ara öğün
1 bardak ayran veya 3 tane kuru kayısı, bir paket form bisküvi veya salatalık.
Akşam yemeği
9 yemek kaşığı sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, yağsız salata, ısıtılmış bir dilim kepek ekmek.
Notlar: Maydanoz doğal bir idrar söktürücüdür, ananas hazmı kolaylaştırır, yeşil çay yağ yakar, acı biber zayıflatır.
Yediklerimizi not ediyoruz. Kendi ajandamızı oluşturmamız açısından
Kalori cetveli, Kalori hesaplama, Kalori tablosu, Kaç kalori, Günlük Kalori İhtiyacı, Harcanan kalori işimizi kolaylaştıracaktır.
Spor olarak:
İp atlıyoruz.
Mekik çekiyoruz.
Dans ediyoruz.
Yürüyoruz. (Yakın yerlere dolmuş, otobüs veya araba kullanmıyoruz.)
Bisiklet sürüyoruz.
Yüzüyoruz.
(Sporumuzu haftada en az üç gün otuzar dakika yapıyoruz.)
Kesinlikle iradeli oluyoruz. Motivasyonumuzu kaybetmiyoruz. Aylık kilo ölçümleri yaparak kaydediyoruz. Kendimize hedef belirliyoruz.
Başkasına uymuyoruz. Boğazımızı tutuyoruz! Toplu yemek yediğimiz zamanlarda ilk siparişi kendimiz veriyoruz. Yavaş yiyor fazla çiğniyoruz. Kendimize karşı dürüst oluyoruz. Akşam kaçamaklarından sakınıyoruz.
Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum.
Boyum 1.60, kilom 61. Yaşım 24. Alt bölgemle sorunum yok (maşallah) ama üst bölgem yağlı. İlk etapta 55 kilo olsam ne güzel olur değil mi?  Bıktım artık kıyafetlerin yakışmamasından!
Kendimi tarif etmem gerekirse patatese iki kürdan takmışlar işte ben diyebilirim 
İstanbulda yaşıyorum, öğretmenim.
İşime bisikletle gider gelirim (2 km). Tabi kışın bu mümkün olmuyor. Bir ara spor salonuna yazıldım fakat zamansızlık ve yorgunluktan devam edemedim. Gitmenizi hiç de önermem açıkçası. Yalnız havuz, su, yüzmek bir kaçıştır benim için. Spor salonu yalnızca bu bakımdan cazip gelir bana.
Fazla yemek yemem. İkramlara sürekli hayır diyen misafir tipiyimdir :) Yumurtayı bile suyla pişiren tiplerdenim. Tek sorunumun hareketsiz olmam ve spora başlayamamam.
Bir aydır araştırmalar yapıyorum ve artık 1 eylülden itibaren 61den 55e doğru yol almak için değişime gireceğim. Hikayemin ismi 55 EKRAN!
BUNUN İÇİN YANDAŞLARA, YOLDAŞLARA İHTİYACIM VAR. Tek başına motive olmak zaman zaman zorlaşıyor.
Yakın bölgelerden birileri ile kontak kurabilirsek birlikte spor yaparak can sıkıntısından da kurtulabiliriz hani
Zaman zaman yazılar yazarak motivasyonumuzu yükselteceğim. İstiyorum ki birbirimizi yalnız bırakmayalım!