‘65 yaş türküsü kadına hakaret!’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Antalya’da bir minibüste İbrahim Tatlıses’in ’65 yaş’ türküsünü dinleyen bir kadın, türküde kadınların aşağılandığını savunarak yasaklanması istemiyle Meclis’e başvurdu.
Sitene Ekle

Önder Yılmaz / ANKARA

İbrahim Tatlıses’in seslendirdiği, “65 yaş” türküsü şikâyet konusu oldu. TBMM’ye başvuran Ş.S. adlı bir kadın, minibüste dinlediği bu türkünün kadınlara hakaret edip aşağıladığını savunarak yasaklanmasını istedi.

Minibüste isyan
Antalya’da yaşayan Ş.S. adlı kadın, TBMM’ye ilginç bir şikâyet başvurusu yaptı. Minibüste giderken Tatlıses’in, “yaş 65” türküsünün çalınmaya başlandığını belirten Ş.S., arabadaki bütün kadınların şoföre tepki göstererek müzik çaları kapatmasını istediklerini anlattı.
Ş.S. başvurusunda, “Kız çocuklarına 10 yaşından itibaren erkeklerin bakış açısını anlattığını sanan bu türkünün yasaklanmasını istiyorum” dedi.
TBMM Dilekçe Komisyonu, Ş.S.’nin başvurusunu işleme koyarak, Tatlıses’in bu türküsünü dinleyip sözlerinde kadınlara hakaret bulunup bulunmadığını inceledi. Komisyon, konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetkileri dâhilinde olduğuna hükmetti.
‘Bir güzel ki 10 yaşında koklarlar’
Türküde şikâyet konusu olan sözler şöyle:
Aman bir güzel ki on yaşına girince
Gonca Güldür henüz açılır
On birinde gonca diye koklarlar
On ikide elma deyip saklarlar
On üçüncü cevri cefa çekerler
On dördünde badem şekere benzer ey ey aman
On beşinde güzelliğin çağıdır
On altıda gören aklım dağıtır
On yedide göğsü cennet bağıdır
Uzanır boyu selviye benzer ey ey aman
Kırk yaşında beller bükülür bağlar
Kırkbeşinde günahlarına ağlar
Ellisinde insanlara bel bağlar
Dağ başına çökmüş Dumana benzer ey ey aman
Ellibeşde sızı iner dizine
Altmışında duman çöker gözüne
Altmışbeşde hiç bakılmaz yüzüne
Ahreti gözetir süphana benzer ey ey aman
Altmışbeşden sonra beller bükülür
Bütün damarlardan kanlar çekilir
Gel gel diye toprak çağırır
Şimdi geldi geçti yalana benzer ey ey aman

milliyet

türküyü hiç bilmiyorum ama sözleri hiç hoş değil bence de

türküyü ilk kez duyuyorum ya iğrenç bu ne. ama helal olsun feminist kadın vesselam : )

Bu baya eski bir sey...Türkü demeye dilim varmıyor.

Özeti; biz böyle igrenciz, ama günahı ona yaslanınca günahlarına aglar, af diler...

Tam İbrahim Tatlıses'e göre bir sarkı...Her GENC, GÜZEL kadınla ilişkiye gir, onlardan cocuk yap, sonra da onları kabullenme...Bknz: Dilan Cıtak.

"Ş.S. başvurusunda, “Kız çocuklarına 10 yaşından itibaren erkeklerin bakış açısını anlattığını sanan bu türkünün yasaklanmasını istiyorum” dedi."

Helal olsun

o smiley neden bende yok
bir yerde mesajını görmüştüm mune abla bir sürü smiley geldi diyordun
ama şu gülücüğe tıklayınca eskisinden daha az smiley var

Baska hakaret iceren turkuler sarkilarda var…10 yasindaki bir kiz cocuktur daha nesi koklanacaksa…

Şimdi diyoruz ya 13- 14 yaşlar çocuk daha diye, kime ne diyoruz biz, kime ne diyoruz.. Adam diyor ki Cumhurbaşkanımız da 30 yaşında üniversitede hoca iken 15 yaşında ki kızla evlenmiş(yanlış biliyorsam düzeltin lütfen)(ki ben çok severim geçmiş Cumhurbaşkanımızı, onuda belirteyim yanlış anlaşılmasın, eskiden normal karşılanıyormuş demek ki, şimdi suç kapsamında o zaman nasıldı bilmiyorum)), yine adam diyor ki dedem ninemi 12 yaşındayken almış, önlerinde gayet güzel örnekler var . Bir çok kişi o yaşları çocuk olarak görmüyor ben size diyim. Hoş; gerçi o yaşlarda ki kızlarda -bu zamanda- pek çocuk gibi davranmıyor. Kimseyi eleştirmiyor, hiçbir şeye de şaşrımıyorum ben artık... böyleyiz

Davranmamalari normal degil zaten. Burada da 15 yasindan beri birlikteyim , 3 senedir problemler yasiyorum diye konular aciliyor. 15 yas bile erken geliyor bana birak 10 yasi. Sasirmayisimiz da normal degil. Onumuze ne gelse kabul edecek gibiyiz.

Davranmamalari normal degil zaten. Burada da 15 yasindan beri birlikteyim , 3 senedir problemler yasiyorum diye konular aciliyor. 15 yas bile erken geliyor bana birak 10 yasi. Sasirmayisimiz da normal degil. Onumuze ne gelse kabul edecek gibiyiz.

tabi 10 yaş için hiç bişey demiyorum 14- 15 yaşlar çoğu kişi için küçük falan değil, kendimizden de bilebiliriz, yolda en çok laf yediğim yaşlardı benim, erkekler demek bizim gibi bakmıyorlar 13-14 yaş ve sonrası kızlara, türkülerde de yok mu bu yaşlar için çok türkü var, "yeni girmiş 13- 14 yaşına"falan filan.... bu arada konuda ki şarkıyı ben de beğenmedim, iyi yapmış kadın dava açmakla

Son düzenleme:

Aman bir güzel ki on yaşına girince
Gonca Güldür henüz açılır
On birinde gonca diye koklarlar
On ikide elma deyip saklarlar
On üçüncü cevri cefa çekerler
On dördünde badem şekere benzer ey ey aman
On beşinde güzelliğin çağıdır
On altıda gören aklım dağıtır

bu ne ya. resmen pedofili.
yuh
iyi yapmış kadın

tabi ki pedofili.Merak ettim bu şarkı 65 e kadar ne sapıklıkta ilerliyor.

İbrahim Tatlıses ,Ajda Pekkan'ı görmeden yazmış galiba bu türküyü.Kadın 65inde ben bile kıskanıyorum fiziğini.Geeeel geeeel diye bağırıyor o bacaklar.

ibrahim tatlıses zaten bir otelin temizlik görevlisine tecavüz etmiş bir tecavüzcüdür. bu tecavüz haberi çıktığında ben küçüktüm daha, o tecavüze uğrayan kadının sesi kısıldı, olay unutuldu gitti. ben unutmadım. hiç kimse yoksa ben varım, ben senin hakkını savunuyorum kadın. denk geldiğim her yerde bir daha bir daha hatırlatıyorum, ibrahim tatlıses tecavüzcüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…