...

Bu arada yukardaki arkadaş doğru demiş. Ailesini gidip görsün.
Bir kaç saat görmesi yeterli. Arkadaş eş dosta kusura bakmazsin artık.

Birde boş şeyler için canınızı sikmayin. Çözülmeyecek şeyler değil bunlar.

Bende mesela görüşmem eşimin ailesi ile, ben yok iken, git aksama kadar otur derim ama o bir saat bile oturmaktan sıkılır.
Demek senin eşinin ailesi geniş. Ondan bir gitimi, , gelmek bilmiyor. Canını sıkma bence.
Sen işe falan gideceksen o sira gitsin mesela. Artık herkesin bir ailesi var. Kiminle uğraşsin adam? İnsan nereye koştugunu şaşırır. Sende biraz daha anlayışlı ol, sık dışı canim

öyle olur zaten yaralı parmağa işemezler ama erkek evlatları evlenince kıymetli olur akılları çıkar kazandığı 3 kuruşu gelin yicek diye, kızmakta haklısın, ama eşin annemi görücem derse ne diyebilirsin ki, onlar evlatlarına karşı yufka yürekli olamamışlar ama o aileden eşin gibi biri çıkmış demek ki, gerekirse sen görüşme eşin 1 gün bari gidip görsün

hııı bişey daha diyeyim. eşim zaten askere gitmeden 5 ay önce işten çıkmıştı.
yani parasını kıskanıyorlar desem eşimin parası da yok ki.
hatta annesinin bize hediye bıraktığı vergi borçları da var. (eşimin ilgisi yok ama onun üstüne bi emlak alıp satmışlar vergi borcu eşime geldi)
ben ödeyeceğim.
çünkü ödemiyorlar.
ödemedikçe de faiz biniyor.

siz böyle söyleyince her şey gözüme çok güzel gelmeye başladııı :38:
ve bayramda bizim evlilik yıldönümümüz! :31:
bence de böyle yapmalıyız :31
:

yok estağfurullah ne demek sevimsiz yorum.
anlattığım kadarını okuyarak yaptınız yorumu sonuçta.
işin iç yüzü karışık zaten.
denge kurmaktan yoruluyorum.

ilk 1-2 gün evde kalalım.
sonra gidip annelerini görsün, sonra da kocamı bana bıraksınlar inşallah.
ben de özeniyorum, eşimle el ele tutuşup bi yerlere gitmeyi, romantik zamanlar geçirmeyi istiyorum. zaten 2 seneye yaklaşan evliliğimizin 1 senesi farklı şehirlerde çalışırken geçti.
1 senesi de askerde geçecek.
bulduğum her fırsatı yakalamaya çalışıyorum.
Teşekkürler yorumlarınız için.

Sen nasıl bakmak istersen öğle görürsün canim.
Tatilmiş gibi düşün. Bak ne güzel evlilik yil döneminiz. Bu durumda eşin bu bahaneyi kulansin.
Bir kaç mum alır, mis gibi bir pasta yaparsın.
Sonra bir kaç filim ayarla. Böylece içerde canınız çok sikilmaz. Sen güzel düşün, güzel olsun.

hiç düşünmeden aklımdan geçeni yazacağım..

al eşini neresi olursa gidip başbaşa bi 5 gün geçirin herkesten uzak olun..dünyayı unutun hatta :)

sonra eşin 2 günde ailesini görsün hasret gidersin.

Bu arada yukardaki arkadaş doğru demiş. Ailesini gidip görsün.
Bir kaç saat görmesi yeterli. Arkadaş eş dosta kusura bakmazsin artık.

Birde boş şeyler için canınızı sikmayin. Çözülmeyecek şeyler değil bunlar.

Bende mesela görüşmem eşimin ailesi ile, ben yok iken, git aksama kadar otur derim ama o bir saat bile oturmaktan sıkılır.
Demek senin eşinin ailesi geniş. Ondan bir gitimi, , gelmek bilmiyor. Canını sıkma bence.
Sen işe falan gideceksen o sira gitsin mesela. Artık herkesin bir ailesi var. Kiminle uğraşsin adam? İnsan nereye koştugunu şaşırır. Sende biraz daha anlayışlı ol, sık dışı canim

ben de tabiki eşimin gitmesini engellemeyeceğim.
gitsin görsün akrabalarını.
anneannesinin evine gidip annesiyle ve kız kardeşiyle görüştüğümde istenmediğimi o kadar iyi anladım ki.
17 yaşındaki görümcem bile yüzüme bakmadı, yanımda durmadı.
İlk kez görüşüyorduk 5 sene sonra.

Ben akrabalarımla, o akrabalarıyla görüşsün 1 ya da 2 gün ama sonrasında bizi bıraksınlar istiyorum :31: olur inşallah :31:

öyle olur zaten yaralı parmağa işemezler ama erkek evlatları evlenince kıymetli olur akılları çıkar kazandığı 3 kuruşu gelin yicek diye, kızmakta haklısın, ama eşin annemi görücem derse ne diyebilirsin ki, onlar evlatlarına karşı yufka yürekli olamamışlar ama o aileden eşin gibi biri çıkmış demek ki, gerekirse sen görüşme eşin 1 gün bari gidip görsün

ben kendi ailemi ziyaret ederken eşim de onlara gitsin, aynı anda aradan çıkaralım bari. :52:

Anlatacaklarım biraz uzun olabilir.
Okursanız teşekkürler. :42:

Eşim şu an askerde.

Biz ikimiz de aynı memleketteniz.
Ama kendi memleketimize yakın bir şehirde yaşıyoruz.
İki kişilik hayatımız mükemmel. :nazar:

Ama ne zaman tatil, bayram vs. olsa sıkıntı! :50:

Eşim babamların evinde kalmak istemiyor, çünkü babamla anlaşamıyorlar pek.
geçen bayramda arefe günü babamlarda kaldık.

bayram günü eşimin annesi gelmiş memlekete, anneannesine gittik.
Ben sadece eşimi zor durumda bırakmayayım diye gittim. Çünkü eşimin annesiyle görüşmüyorum aslında. Bana karşı yaptığı affedilmez bir hata var. Evlenmeden önce de görüşmedim, sonra da. (eşim de hiç bizi barıştırmaya çalışmadı, hep beni korudu.)

Neyse annesiyle tokalaştık. Yüzüne güldük birbirimizin ama aramızda çok soğuk rüzgarlar esti.
Evden çıkarken de eşimin annesiyle baş başa kaldık bir an. Bana bir özür borçluydu, ve de eşim askere gidecekti.
Ama ağzını açıp bir kelime etmedi. Yani "geldiğin iyi oldu, bak oğlum askere gidecek bir ihtiyacın olursa.." vs demedi
Ben de eşim için bile olsa gittiğim için çok pişman oldum. Ama söylemedim.

O akşam kocam gitti annesinin yanında kaldı. Bana geleceğim, dışarı çıkacağız, orada beraber kalacağız vs. dedi. Ama oraya gidince annesi salmamış. Ben de kendi ailemle de sorun yaşıyordum. Çok çok çok bunaldım o akşam. Tansiyonum çıktı kendi yaşadıklarımın üstüne bi de eşimin davranışı tuz biber oldu. :ssz: Gece 12-1 gibi eşim de hatalı olduğunu anlayıp beni aradı.

Dedim ki: "YARIN SABAH ERKENDEN YA GELİR BENİ ALIRSIN EVİMİZE GİDERİZ, YA DA BEN ÇEKER GİDERİM, SENİ BURADAN ANNEN ASKERE GÖNDERSİN.
Sabah erkenden geldi, biz bayramın 2. günü öğlene doğru evimize geldik. Eşim 20 kere falan özür diledi.

Bu bayramda annem, babam, kardeşim, eşim, ben, benim evimde olacaklar. (zaten annem babam 1 aydır benimle yaşıyorlar)
Eşim de diyor ki: ben o kadar insanla rahat edemem aynı evde, seninle baş başa zaman geçirmek istiyorum sadece 7 günüm var. Sen annenlerden onların evinin anahtarını al, onların evinde baş başa kalalım. Yani annemlerle ev değiştirmiş olacağız.

O şehre gidersek,

eşimi erkek kardeşi sürekli çağıracak ya da yanımıza gelecek nerede olursak.
Annesi yine gel görüşelim diyecek.
Küçük kız kardeşleri sürekli yanında olsun isteyecekler.
Bir dolu arkadaşı var, sürekli arayacaklar, akşamları buluşalım diyecekler.

Eşim de yine bi kere güler yüz görünce yine hemen yelkenleri suya indirecek, akşam geleceğim ne de olsa seninle akşam görüşürüz diye çıkıp bütün gün beni yalnız bırakacak.

Eşime sorsanız şu anda askerde ya, benden başkasını görmek istemiyormuş gibi konuşuyor. Sadece seni göreceğim, yanımdan hiç ayırmayacağım çok özledim diyor.
Ama ilk 1-2 gün özlem giderince yine aynı şeyleri yaşayacağım gibi geliyor. :50:

Sizce hiç bayrama memlekete gitmesem mi? (Eşim evde hiç özel bişey yaşayamayız diyor haklı. (Annemlerin odasıyla dipdibeyiz)
Memlekete gitsek annemlerin evi boş, tatil gibi olur.
Ama eşimin oraya geldiğini duyanlar asla bizi başbaşa da bırakmazlar.
Eşim de ayıp olur diye gider, hayır diyemez.

Napayım, siz olsanız naparsınız?

başka bır yere baş başa tatile gidin bence,sizin için çok iyi olur.her iki tarafa da gıtmeyın birbirinizle ilgilenin,

hiç düşünmeden aklımdan geçeni yazacağım..

al eşini neresi olursa gidip başbaşa bi 5 gün geçirin herkesten uzak olun..dünyayı unutun hatta :)

sonra eşin 2 günde ailesini görsün hasret gidersin.

memlekete gitsek bile 5 günü başbaşa geçirmenin bir yolunu bulacağım :)
2 gün ailelerimize yetsin ya, napalım.
23 yıllık ömrümde her bayramı onların istediği gibi geçirdim.
1 defa da böyle olsun
Teşekkürler :34:

Son düzenleme:
Canım gözün aydın diyeyim öncelikle..
Arkadaşların dediğine katılıyorum,al eşini gidin bi kaç günlüğüne bir yerlere..
Sonra annesiyle vs..hasret giderir..
Bu arada bilmiyordum anneciğinin durumunu,çok geçmiş olsun.

Gelip sizin ailenizi görsün, ertesi gün kendi ailesiyle görüşsün. geriye kalan gün ise tatile çıkın :)

başka bır yere baş başa tatile gidin bence,sizin için çok iyi olur.her iki tarafa da gıtmeyın birbirinizle ilgilenin,

işte en güzel plan bence de tatil.
valla banka borcu demiycem sanırım.
eşimle bi konuşayım.
yaşadığımız yere 1-1.5 saat mesafede deniz var.
eğer uygun fiyatlı bir yer olursa gitmeyi teklif edeyim...

Canım gözün aydın diyeyim öncelikle..
Arkadaşların dediğine katılıyorum,al eşini gidin bi kaç günlüğüne bir yerlere..
Sonra annesiyle vs..hasret giderir..
Bu arada bilmiyordum anneciğinin durumunu,çok geçmiş olsun.

teşekkürler true.
annem keşke iyi olsa, annem bile dedi gerçi tatile gidin bir kaç gün diye .

Arkadaşlar teşekkür ederim okuyan ve yorum yapan herkese.
Yarın eşim yemin töreninden sonra telefon edecek.
Eminim o da bu konuda ne yapacağız diye düşünüyordur.
Konuşunca buraya da yazarım.
İyi akşamlar hepinize :31:

Ilk önce Gecmis olsun,annenize üzüldüm,insallah cabuk iglesir...Yanliz sizin ailenizde pek bi düsüncesiz geldi bana,esiniz askerden gelcek ve babaniz sizin evinize bide misafir davet ediyor...bu durumda esiniz hakli...ayrica esiniz askerde,tabiiki sizi cok özlemistir ama hem ailesiyle hem arkadaslariyla zaman gecirmekte esinize iyi gelecektir,sonucta askerlikte hep yanliz,siz burda iste,babanizla sIkIntili olsaniz bile bi nevi özgürsünüz ama o bi yere bagli ve kimse yok yaninda,onun icin onuda fazla sIKmayin derim hernekadar sizede hak versemde...Ayrica sormadan edemiycem,madem sizin aileniz memlekete belirli sebeplerden gitmek istemiyorlar ozaman size yakin bi ev tutsunlar,nekadar daha ev ev üstüne olucakki,yarin öbürgün esiniz gelince ne olacak? Sayili gün cabuk gecer,esiniz sizi hic zorlamamis annesiyle görüsme konusunda,sizde babaniza bu kadar taviz vermeyin bence,bide zaten siz diyorsunuz esinizi sevmedigini ve onu birakip onlarla olmanizi...ilerde size büyük sorun olur bu...1 gün esinizle,2 gün memlekette o gündüz aile ve arkadaslariyla gece yine berabersiniz,ve gercekten ayarlaya bilirseniz bikac günde bi pansiyon falan ayarlayin onlar uygun oluyor,hem balayi gibi olur hem herkesten uzak hastet giderirsiniz...umarim halledebilirsiniz...

bu iyi fikir bence de.
küçük bi yer memleketimiz ama çok ortalıklara çıkmazsak böyle yapabiliriz. :34:

bakalım sevgili eşim ne diyecek bu duruma. yarın detaylı konuşuruz aradığında.
inanın geçen bayramda çok hastalandım, kendimden korktum, hiç öyle olmamıştım. çok sakin bi insanımdır, ilk kez sinir krizinin eşiğine geldim.
benim babam bi yandan, onun ailesi bi yandan. bunalttılar bizi.

en güzeli bu olur
bize anlattığın gibi eşine de anlat çok sıkıntıda olduğunu falan
hem o da özlemiş,2-3 gün evden çıkmak istemez heralde:1:
sonra da gitsin kimi istiyosa görsün gelsin
tüm tatil rahatsız edilmemiş olursunuz böylece:31:

ben akrabalık ilişkilerini seven biri değilim.

kendi öz kardeşimle bile telefonda ayda 1 felan konuşuruz.
o da öyle.

anne babam hasta olmasalar eskiden olduğu gibi 2-3 günde bir telefonla konuşur, ayda 1 ziyaret ederdik birbirimizi.
ama annem ağır hasta, ve ben de evlat olarak görevimi yapıp evimde beraber yaşıyoruz.

ama ben de bunalıyorum.
babamla anlaşamıyoruz çoğu konuda.
o eşimi silip onlardan başka dünyam olmasın istiyor.

Bir daha eşimi 1 sene göremeyebilirim.
doğuya giderse izne falan gelmeyecek.

7 günü beraber geçirme isteğim çok mu? :14:

belki bencillik diyeceksiniz. ama 15 ayda sadece 7 gün istiyorum ben.
bencillik demek istemedim canım kırmak amaçlı değil... hani eşin annesine gitmiş kalmış falan yazdın ya benimkiler bende diyince adaletsizlik diye düşündüm.Akrabalık ilişkilerini sevmiyor olabiilirsin,babanla da anlaşamıyor olabilirsin ama işte sıkıp dişini hem o tarafı hem kendi tarafını idare ediceksin.Ekstra durumlar haricinde sabretmek lazım.Sizde ailen varken onların evine gitmeniz yakışık almaz başka yol bulun birde kızma bana olur mu tatlım :43:

zor durummuş gerçekten babanla sen bile anlaşamıyosun eşinde anlaşamıyo ev okadar kalabalık siz uzun zamandır görüşmeyen iki eş ve uzun zamanda görüşemeyeceksiniz.

maddi durumunuzu zorlamayacak bir haftalık tatil planı yapamıyomusunuz apayrı bir şehirde.başbaşa:16:

Ilk önce Gecmis olsun,annenize üzüldüm,insallah cabuk iglesir...Yanliz sizin ailenizde pek bi düsüncesiz geldi bana,esiniz askerden gelcek ve babaniz sizin evinize bide misafir davet ediyor...bu durumda esiniz hakli...ayrica esiniz askerde,tabiiki sizi cok özlemistir ama hem ailesiyle hem arkadaslariyla zaman gecirmekte esinize iyi gelecektir,sonucta askerlikte hep yanliz,siz burda iste,babanizla sIkIntili olsaniz bile bi nevi özgürsünüz ama o bi yere bagli ve kimse yok yaninda,onun icin onuda fazla sIKmayin derim hernekadar sizede hak versemde...Ayrica sormadan edemiycem,madem sizin aileniz memlekete belirli sebeplerden gitmek istemiyorlar ozaman size yakin bi ev tutsunlar,nekadar daha ev ev üstüne olucakki,yarin öbürgün esiniz gelince ne olacak? Sayili gün cabuk gecer,esiniz sizi hic zorlamamis annesiyle görüsme konusunda,sizde babaniza bu kadar taviz vermeyin bence,bide zaten siz diyorsunuz esinizi sevmedigini ve onu birakip onlarla olmanizi...ilerde size büyük sorun olur bu...1 gün esinizle,2 gün memlekette o gündüz aile ve arkadaslariyla gece yine berabersiniz,ve gercekten ayarlaya bilirseniz bikac günde bi pansiyon falan ayarlayin onlar uygun oluyor,hem balayi gibi olur hem herkesten uzak hastet giderirsiniz...umarim halledebilirsiniz...

Yazdıklarınızda çok haklısınız.
Durumumu anlamışsınız teşekkür ederim.

babam da annem de işçi emeklisi.
hasta bakım parası da alıyorlar, yardımcımızı o parayla tuttuk. durumları orta halli yani

ben de dedim kendi memleketteki evinizi kiraya verin buradan size bir ev tutalım diye.
ama kabul etmedi.
burada evin yiyecek dışındaki bütün ihtiyacını ben karşılıyorum.
gücüm yettiği sürece de yaparım.
ama bazı masraflar çok arttı ve artacak kışın. (doğalgaz gibi) o zaman ne yaparım bilmiyorum.
normalde ben bütün gün işteyim.
ev için pek masrafım olmuyordu tek başımayken.

babamlar eşim askere gitmeden önce geldiler bizde kalmaya başladılar ve 1 ay kadar süre sonra bazı sıkıntılar çıktı. eşim kendini iç güveysi gibi hissetti.
babam onun da üstünde otorite kurmaya çalıştı.
yanlış anlaşılmasın babam korkunç, despot bir adam değil.
ama laf sokar, surat yapar, bizim kararlarımıza saygı duymaz çünkü daima kendi dediklerinin doğru olduğuna inanır.

şimdi de seneye kardeşimin kazanacağı üniversitenin olduğu şehre taşınırız diyor.
o yüzden sanırım ev tutmak istemiyor.
benim evim 5. kat
doktor bile annem için mutlaka giriş katta yaşamalı.
bir acil durumda biz annenizi bu merdivenlerden indiremeyiz dediler.
onun üzerine ev bakalım diye teklif ettim.
ama babam kabul etmedi.

bencillik demek istemedim canım kırmak amaçlı değil... hani eşin annesine gitmiş kalmış falan yazdın ya benimkiler bende diyince adaletsizlik diye düşündüm.Akrabalık ilişkilerini sevmiyor olabiilirsin,babanla da anlaşamıyor olabilirsin ama işte sıkıp dişini hem o tarafı hem kendi tarafını idare ediceksin.Ekstra durumlar haricinde sabretmek lazım.Sizde ailen varken onların evine gitmeniz yakışık almaz başka yol bulun birde kızma bana olur mu tatlım :43:

lütfen böyle söylemeyin, ben size neden kızayım?
farklı bakış açılarını öğrenmek için yazdım zaten derdimi. :34:
orta yolu bulmaya çalışıyorum işte.
iki tarafı da kırmamaya çalışıyorum.
ama eşime nazım çok geçtiği için eşime biraz haksızlık ediyorum.

dayımı, teyzemi ben çağırmadım, haberim bile yeni oldu. eğer gelirlerse evimde onları ağırlayacak yer yok.. 4 sandalyem 6 kaşık 6 çatalım var evde 10 kişi olursak ne yaparım bilmiyorummmmmmm :52:
o yüzden inşallah gelmezler.... :ssz:

zor durummuş gerçekten babanla sen bile anlaşamıyosun eşinde anlaşamıyo ev okadar kalabalık siz uzun zamandır görüşmeyen iki eş ve uzun zamanda görüşemeyeceksiniz.

maddi durumunuzu zorlamayacak bir haftalık tatil planı yapamıyomusunuz apayrı bir şehirde.başbaşa:16:

bugünkü kredi kartı borcumdan sonra tatil hayal olduu çok isterdim minik bi kaçamak yapmak :25:

EŞİMLE KONUŞTUM.
Önce 1-2 gün evimizde kalmak, ayaklarımı uzatıp, sana sarılıp tv izlemek istiyorum dedi.
sonra memlekete gider, akrabaları aradan çıkarırız, sonra da sadece baş başa oluruz dedi. :54:

Benim senden başka bekleyenim yok, ben her şeyin farkındayım, senin dışında kimseyi gözüm görmez zaten 7 günlüğüne geliyorum başlarım akrabasına dedi hatta :9:

Bugün yemin törenimde çok yalnız hissettim dedi, kıyamam..

Ben bayram yaklaşınca gelişmeleri yazarımm :46:

Annen hastayken sen nasıl gitceksin ki? Normal olan eşinin gelmesi :31:
Sorun çıkartmaması lazım, hem bayram,hem annen hasta. Ben ailenle anlaşamıyorum oldu bitti olmuyor işte bu meseleler
Evlenince evlendiğin kişinin ailesiyle de evleniliyor maalesef :10:
Bence şöyle de yapabilirsinizi. 2-3 gün memlekette kalın, onun ailesini de ziyaret eder aradan çıkarırsınız, hem de başbaşa kalmak için fırsatınız da olur. Sonra kendi evinize geçersiniz :26:

aynı fikirdeyim.
ne yazıkki sadece eşinle değil ailesiylede evleniyorsun.
önce gidip onları gönülleyin sonrada evinize dönersiniz.

Back
X