...

evet eşime kısıtlama getiremem, ama bu durum da benim kabullenmem için çok zor.
kardeşiyle ilgili hiçbir şeylerine karışmamayı düşünüyorum aslında. sormayayım bile di mi eşime? hiç açmayayım bu konuyu? yani kardeşinden bahsetmesi gerektiğinde bile bilmek istemiyorum diyip konuyu kapatsam mı?

yakın memleketlerde oturuyoruz, bir ayağımız orada ailelerden dolayı.
illaki bi yerlerde karşıma çıkacak o kız da. o zaman hayatta hiç kimseyle münakaşa bile etmemiş biri olarak kızın saçını başını yolasım gelir diye korkuyorum :37:

o ikisinden çok eşimin asker dönüşünde önümüzde çizeceği yol aslında kafamı kurcalıyor.
kardeşi bize gelip kalırdı, memlekete gittiğimizde sürekli beraberlerdi. eşim maddi manevi destek olurdu. şimdi aynı ilişki bir şey olmamış gibi devam edecek mi onu merak ediyorum.

sen hiç bi şey öğrenmek istemesen bile mutlaka ordan burdan duyarsın bi şekilde.milletin ağzı torba değil büzesin.bide o kızın eskiden eşinle evlendirmek istediklerini akrabalar biliyorsa hele orda hiç hiç yaşanmaz.eşin gene destek olur gibime geliyo kardeşi ne de olsa.ama o çocuk başkasyıla evlenmiş olsaydı bile farklı davranmaz yani evli olacak eskisi gibi her an her saniye yanında olamaz sonuçta onun da bi eşi var.

Aslinda iliski biliniyormus acaba engellenebilirmiydi
dusunemiyorum.esime cok asik olan birinin benim.eltim.oldugunu aala bir araya gelmez esimide getirmek..istemezdim

kayınvalidemler önce istememiş, engellemeye çalışmışlar ama öyle olunca daha karşı konulmaz geldi herhalde yasak ya..
eşim de bi kere konuştu, her şeyi söyledim ama anlamaz o dedi.
önce, evlendiğinde bizim senle abi kardeş ilişkimiz kalmaz falan demiş.
sonra da durumu kabullendi, Allah bi yastıkta kocatsına getirdi olayı.
eşim malesef konu özellikle anne ve kardeşiyse çok çabuk yumuşuyor.
onun da suçu yok kızgınlığımı ondan çıkarmak istemiyorum.

bundan 5 sene önce kız eşim için güya hasta olup yataklara düşmüştü.
aşkı 2 sene sürdü neredeyse, eşimi unutmuştur tamam
kocasını da çok seviyodur o da tamam
ama geçmişte olanları silecek kadar mezhebim geniş olamıyor ya. :44:

hayatım film gibi valla anlattıkların ama kız eşinin peşine düşmek için evlenmemiştir herhalde görüşmezsin sen eşinide görüştürmezsin kızla eşin kardeşyle görüşür ama yapacak bir şey yok eşinin kardeşi bu durumu biliyor mu

sen hiç bi şey öğrenmek istemesen bile mutlaka ordan burdan duyarsın bi şekilde.milletin ağzı torba değil büzesin.bide o kızın eskiden eşinle evlendirmek istediklerini akrabalar biliyorsa hele orda hiç hiç yaşanmaz.eşin gene destek olur gibime geliyo kardeşi ne de olsa.ama o çocuk başkasyıla evlenmiş olsaydı bile farklı davranmaz yani evli olacak eskisi gibi her an her saniye yanında olamaz sonuçta onun da bi eşi var.

annesi babası biliyor, anneanneleri falan biliyor mu bilmiyorum.. çünkü kız ve kayınvalidemler başka şehirdelerdi, kız kendisini kimsenin tanımadığı bir memlekete gelin geldi yani.
bazen şeytan bütün aileye anlat diyor da kötü niyetli hareketlerin bana bir faydası yok :)
sadece beni yüzsüzlükle, midemin çok geniş olmasıyla suçlamıştı ya o laflarını unutamıyorum.

hayatım film gibi valla anlattıkların ama kız eşinin peşine düşmek için evlenmemiştir herhalde görüşmezsin sen eşinide görüştürmezsin kızla eşin kardeşyle görüşür ama yapacak bir şey yok eşinin kardeşi bu durumu biliyor mu

her yaşananı biliyor kobayfarecim
bile bile evlendi yani.
çok aşıklarmış birbirlerine.
hay ben öyle aşkın.. diyesim geliyor :52:

Bilmiyorum ama cok hasta ruhlu insanlar var belkide esine yakin olmak icin boyle bir girisimde bulunmuata olabilir
bence cok cirkin birsey aklindan bile gecirmemesi gerekirdi
tabikide esinin bir sucu yok onun izerine gitme
ama kesinlikle gorusme derim sahsen ben asla gorusmezdim
kayninlada esin konusmus ona dicek sozum yok

Abarttığınız yerler olduğu gibi haklı olduğunuz yanlar da var.
Birincisi, bu kız eşinizin sevgilisi filan olmamış görüşmüşler evlilik amacı ile (bir nevi görücü usulü) olmamış ve görüşmeyi bitirmişler.
Kaynınızdaki genişlik bir hayli fazla ama bu konuda tedirgin olmanız normal. Eşiniz doğru demiş ama, kardeşi ile tabii ki görüşecek. Aksini düşünmeniz yersiz olur.
Yapılacak en onemli şey ailecek görüşüldüğünde eltinizin davranışlarını incelemek. Buna göre ailecek görüşülüp görüşülmeyeceği de belli olur.

annesi babası biliyor, anneanneleri falan biliyor mu bilmiyorum.. çünkü kız ve kayınvalidemler başka şehirdelerdi, kız kendisini kimsenin tanımadığı bir memlekete gelin geldi yani.
bazen şeytan bütün aileye anlat diyor da kötü niyetli hareketlerin bana bir faydası yok :)
sadece beni yüzsüzlükle, midemin çok geniş olmasıyla suçlamıştı ya o laflarını unutamıyorum.

cnm bence söylediği laf tam da kendi üstüne kendisi giydirmiş :52::52:

Hadi şimdi görüşmüyorsun diyelim, hadi düğün yaptılar ona da gitmedin, babasını görmeye de gitmedin ama çocukları olursa o zaman yine bir şekilde görüşmeniz gerekecek yani kaçarı yok bu durumun. Üstelik hadi sen mesafe koydun gitmedin, ama eşin babasınla ve kardeşinle görüşmek isteyecek illa ki. Kızda o evde olacak. Allah kolaylık versin çok zor bir durum gitsen bir dert, gitmesen ayrı bir dert.

Kız öncedende olsa sevdiği adamın kardeşiyle nasıl olmuş hadi o olmuş kardeşi nasıl kabul etmiş hey yarabbim ya nasıl bir genişlik hakikaten şaştım kaldım sizin durumunuz çok zor . Insanız sonuçta kimin olsa aklına gelir ,şöyle kızın gözü değse sen görsen ( kötü anlamda bakmamış olsa bile ) neler neler gelir akıla . Eşinin ki değse aile faciası çıkar resmen . Eşin de ki rahatlığı da anlayamadım seni birisi istemeye gelmiş olsa siz oğlanla görüşmemiş bile olsanız sonradan o çocuk kız kardeşinizde evlense eşiniz olabilir bacanağım artık benim diye kabullenir mi ?

Bilmiyorum ama cok hasta ruhlu insanlar var belkide esine yakin olmak icin boyle bir girisimde bulunmuata olabilir
bence cok cirkin birsey aklindan bile gecirmemesi gerekirdi
tabikide esinin bir sucu yok onun izerine gitme
ama kesinlikle gorusme derim sahsen ben asla gorusmezdim
kayninlada esin konusmus ona dicek sozum yok

eşime yakın olmak istese bu 5 senede bir girişimi olurdu diye düşünüyorum
kızın şu anda eşini sevdiğine de gerçekten inanıyorum.
kayınbiladerim sevmeden katlanılacak bi insan değil çünkü :)
iş güç yok, kız üni mezunu, kayınbilader ortaokul.
ev de yok, kayınpederin 2 odalı evine gelmiş.
bunlara rağmen evlendilerse aşk olduğuna inanıyorum aralarında olan şeyin.

Abarttığınız yerler olduğu gibi haklı olduğunuz yanlar da var.
Birincisi, bu kız eşinizin sevgilisi filan olmamış görüşmüşler evlilik amacı ile (bir nevi görücü usulü) olmamış ve görüşmeyi bitirmişler.
Kaynınızdaki genişlik bir hayli fazla ama bu konuda tedirgin olmanız normal. Eşiniz doğru demiş ama, kardeşi ile tabii ki görüşecek. Aksini düşünmeniz yersiz olur.
Yapılacak en onemli şey ailecek görüşüldüğünde eltinizin davranışlarını incelemek. Buna göre ailecek görüşülüp görüşülmeyeceği de belli olur.

görüşmeler annesinin zoruyla olmuş.
eşim kız o zamanlar hasta diye (bi rahatsızlığı varmış) hayır dememiş yüzüne.
annesine olmaz bu iş demiş. (ama kızın ilk kez kendisine aşık olmasından etkilenmiş itiraf etti o zamanlar bana)
ama annesi kıza ümit vermeye devam etmiş muhtemelen.

eşim kardeşiyle görüşecek tamam bunu istemesem de kabul.
karışmayacağım.
ama bana ailece görüşelim imasında bile bulunması beni çok yaralar..
bu yaşadıklarımızı normalleştirmesi beni rahatsız eder yani..

eşime yakın olmak istese bu 5 senede bir girişimi olurdu diye düşünüyorum
kızın şu anda eşini sevdiğine de gerçekten inanıyorum.
kayınbiladerim sevmeden katlanılacak bi insan değil çünkü :)
iş güç yok, kız üni mezunu, kayınbilader ortaokul.
ev de yok, kayınpederin 2 odalı evine gelmiş.
bunlara rağmen evlendilerse aşk olduğuna inanıyorum aralarında olan şeyin.

görüşmeler annesinin zoruyla olmuş.
eşim kız o zamanlar hasta diye (bi rahatsızlığı varmış) hayır dememiş yüzüne.
annesine olmaz bu iş demiş. (ama kızın ilk kez kendisine aşık olmasından etkilenmiş itiraf etti o zamanlar bana)
ama annesi kıza ümit vermeye devam etmiş muhtemelen.

eşim kardeşiyle görüşecek tamam bunu istemesem de kabul.
karışmayacağım.
ama bana ailece görüşelim imasında bile bulunması beni çok yaralar..
bu yaşadıklarımızı normalleştirmesi beni rahatsız eder yani..

Aslinda bu sartlar altinda evlendiyse daha cok dusunmek lazim
neyse olan olmus artik
Benim.kendi fikrimce ben asla gorusmezdim.o sahisla

Ne insanlar var , Hayret birsey......
Ne gunlere kaldim Allahim... Yumusama bence tavrini koy.
ve kesinlikle gorusme onlarla...

Hadi şimdi görüşmüyorsun diyelim, hadi düğün yaptılar ona da gitmedin, babasını görmeye de gitmedin ama çocukları olursa o zaman yine bir şekilde görüşmeniz gerekecek yani kaçarı yok bu durumun. Üstelik hadi sen mesafe koydun gitmedin, ama eşin babasınla ve kardeşinle görüşmek isteyecek illa ki. Kızda o evde olacak. Allah kolaylık versin çok zor bir durum gitsen bir dert, gitmesen ayrı bir dert.

işte zaten bunlar beni düşündürüyor.
eşim böyle konularda ince düşünemez, diyorum mesela çocuklarımız olacak, anne yengemle görüşmüyosun neden diyecekler, kuzenlerin kuzen gibi ilişkisi olmayacak mı? Allah korusun anne babadan biri hastalandı diyelim aynı ortama giricez. bayramda vs. gitmesem eşimi göndersem içim içimi yiyecek. gitsem ben o ortamda olamam yani. :44:

Bir de şu var; sen mesafe koysan da, onların size gelmek istemeyeceği ne malum? Yani insan yüzsüz olmasın yeter ki.

aklımdan geçmiyor değil, eşim geçen gün sordu (tepkimi ölçmek için mi yapıyor amacı ne bilmiyorum) mesela kapı çalındı geldiler bize ikisi, gidecek bi yerimiz yok nolur bir iki gün kalalım dediler naparsın dedi.
düşünürken bile sinirim tepeme çıkıyor yani.

Kız öncedende olsa sevdiği adamın kardeşiyle nasıl olmuş hadi o olmuş kardeşi nasıl kabul etmiş hey yarabbim ya nasıl bir genişlik hakikaten şaştım kaldım sizin durumunuz çok zor . Insanız sonuçta kimin olsa aklına gelir ,şöyle kızın gözü değse sen görsen ( kötü anlamda bakmamış olsa bile ) neler neler gelir akıla . Eşinin ki değse aile faciası çıkar resmen . Eşin de ki rahatlığı da anlayamadım seni birisi istemeye gelmiş olsa siz oğlanla görüşmemiş bile olsanız sonradan o çocuk kız kardeşinizde evlense eşiniz olabilir bacanağım artık benim diye kabullenir mi ?

eşimle kızın karşılaşma anında ben katil olurum heralde :50:
eşim şöyle düşünüyor, kardeşimin bütün derdi tasasıyla ben uğraştım (çok sorunlu bi çocukluk ve gençlik dönemi geçirmiş) şimdi evlendi de sorumluluğu attım üstümden artık eşiyle napıyosa yapsın modunda. o yüzden böyle kabullendi. o kızla görüşmeyiz konuşmayız diyor.
karşılaşsak da banane başkasının karısından diyor.
aynı durumu ben yaşasam beni görüştürmezdi bence.

Aslinda bu sartlar altinda evlendiyse daha cok dusunmek lazim
neyse olan olmus artik
Benim.kendi fikrimce ben asla gorusmezdim.o sahisla

Ne insanlar var , Hayret birsey......
Ne gunlere kaldim Allahim... Yumusama bence tavrini koy.
ve kesinlikle gorusme onlarla...

teşekkürler yorumlarınız için
ben de sessiz ve uzak durayım diyorum.
eşime de konusunu açmayayım en iyisi.

çok istiyosa kardeşiyle telde, ya da dışarıda falan görüşsün.

ailece görüşelim DEMEZ sanıyorum ama onların bulunduğu bi ortama beni sokmaya kalkarsa da "alın birbirinizin hayrını görün" der basar giderim sanırım.

eşim aradı.
kardeşi arayıp altın istemiş.
sanırım çocukları olacakmış. :53:

hadi bakalım hayırlısı.

Back
X