Bebek Beslenmesi 6aylık bebeğinizle neler yapabiliyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ahsen26

şennur
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
170
0
96
Eskişehir
arkadaşlar bebeklerinizle nasıl zaman geçiriyosunuz,neler öğretiyosunuz.ben hikaye kitabı okuyorum oda resimlerine bakıyor,gel babası yapıyoruz,benim çıkardığım sesleri taklit etmeye çalışıyor bazen,ağzını,burnunu soruyorum,tabi o gösteremiyo ben gösteriyorum,parmaklarımla sayı sayıyorum oda tek tek parmaklarımı tutuyor.başka neler yapabiliriz önerilerinizi bekliyorum

Benim oğlum da 6 aylık. Biz de gel gel yapıyoruz.Burnunu ellerini ve ayaklarını gösterip oyun oynuyoruz. Şarkı söylüyorum egzersiz yaptırıken. Ayakta tutup arkasından sesleniyoruz çok hoşuna gidiyor,zıplıyor. Pilates topuyla oyuna başlıcam yakında inş. Şu an araştırıyorum neler yapılabilir. Kendi yatağımızda yuvarlıyorum onu.

benim kızımda 6 ayını doldurdu bugun. yuvarlanıyo yatagın uzerinde. iki ayagını da agzına sokuyo aç kurt :))) gel gel yapıyoruz. gıdıklanınca kikir kikir gülüyo. ellerimi oynatınca taklit ediyo. eli ayagı hiç durmuyo..

benim kızımda 6 aylık gel gel yapıyoruz aynen, şarkı söylüyorum benimki ilgi hastası birisi ilgilenmesin kıyamet kopuyor akşama kadar oyun oynuyoruz şarkı söylüyoruz bide yürüteçe koymaya başladım geri geri gidiyo düz gidemiyo henüz daha yeni başladık hergün 15 dk falan kıpır kıpır maşallah....

Benim kızımda 6 ayını doldurdu. Garfild çizgi filmini, tom ve jery'i çok seviyor:) Gülüyor onları seyrederken. Bazen çok konsantre oluyor, bazen ilgilenmiyor.
Yürüteci var ama alt kısmını henüz çıkarmadım. Yere basmıyor daha.
Küçük org'u var, müzik çalıyoruz. Hayvan ve taşıt sesleri çıkarıyor oyuncak.
Oyun halısı var, orda oynuyoruz. Şarkılar söylüyoruz. Masal anlatıyoruz. sayıları öğreniyoruz. Burnunu ağızını gösteriyorum. Tel sarar yapıyoruz.

Televizyon seyretme durumunuz nasıl, izlettiriyormusunz.?
Kızım bazen çok dikkatli bakıyor, bazen hiç bakmıyor. Gün içinde çok fazla seyrettirmiyorum.
Çizgi filmlere bakıyoruz biraz. Ama dikkati ne kadar ki hemen başka şeylere yönelebiliyor.
O yüzden seyrettirmekte pek sakınca görmüyorum.

benim oğlumu bıraksak gözünü kırpmadan seyredicek.fazla seyrettirmemeye çalışıyorum ama evdekiler tv açınca dikkatini çekiyor.bikaç gündürde beni görünce ellerini uzatmaya başladı.kikirdemesi zaten çok meşhur.acayip gıdık alıyor.

Kızıma alkış yapıyorum , oda başladı alkış yapmaya;) bi de gel gel diyip kollarımı açınca o da bana doğru uzanıyor... Hergün yeni birşey keşfediyorlar. Mükemmel bir şey.

yazdıklarınızı okudum da benim kızım haftaya 6 ayı bitecek yuvarlanmıyor..normal mi ki..sağa sola doğaldönüyor..canı isterse bazen yüzü koyun dönüyor..sizinkiler desteksiz oturyor mu

Merhaba benim kızımda 21 şubatta 6. ayını doldurdu. Ellerimizi kendisine doğru uzatıp gel gel yaptığımızda ellerini uzatarak geliyor.

ben günde 3-4kere oturtuyorum.ama uzun süreli değil,en fazla 5 dakika.benim oğlumda yuvarlanmıyor,bazen kendim yuvarlatıyorum.dönmeye çalışıyor ama yüzükoyun dönemiyor daha.

Benim kızımda sağa sola dönüyor , ama yuvarlanmıyor daha. Yuvarlanması için imkanda yaratmadık belki ondan. ;)
Desteksiz oturuyor ama uzun süre değil. yana yatıyor bir müddet sonra.

hergün yeni şeyler keşfediyor bu bıcırıklar.oğlum şimdide el sallamayı öğrendi.bikaç kez mutfağa falan giderken el sallamıştım hemen kapmış.yapsın diye hiç göstermemiştim.emeklemeye çalışıyor artık.popoyu kaldırıyor ama kollardan kuvvet alamıyor daha.çak beşlik diyorum hemen elini açıyor.ayaklarıyla öyle tepiniyorki uçucak sanki.şimdilik aklıma bunlar gldi.sizinkilerde ne var ne yok

Back
X