Bebek Beslenmesi 6aylik bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
zaten şuan hala temel gıda anne sütü. ek gıdalar tattırma, tanıştırma amaçlı olmalı. genelde hazmı kolay, alerji riski düşük ve süte yakın bi besin olması sebebiyle ilk olarak yoğurtla başlanır. her ek gıda ilk olarak 3-4 gün verilip alerji yapmadığı görülür ve 2. ek gıdaya geçilir mesela elma püresi, yine aaynı şekilde 3-4 gün elma püresi verilir. bu süreç böyle ilerler. her yeni eklenen gıda 3-4 günlük tanışma süresiyle verilir.
yoğurt-elma-armut-havuç..... die gider liste

Tatlım yoğurda elma havuç püresi ya da suyu,kat benimkide sade yoğurt yemiyor 5,5 aylık ama meyveli yapınca yiyor.
Canim bende ayni durumdayım. Bebegim 2 gun oldu 6 ayi biteli ama bebegim anne sütü haric hicbiseyi yemiyo. Aptamil veriyorm kusuyo, yogurt veriyorm yemiyo. Napacagimi bende bilmiyorm. Doktor yogurtla basla dedi ama onuda yemiyo :KK43:

Kizlar demin aile hekimiyle görüştüm ve 1 hafta sonraya gün verdiler asi için hani gitmisken ne yediricem DİE sorcaktim.. 6 ayi 9 gün geçti ve hala emziriorum.. Simdi 1 hafta daha emzircem. Acil yardim.. Herro bay sise mamadan baslasammi
Valla ben ilk elma yedirmiştm kızıma cam rendede rendeleyip, daha sonra ev yapımı yoğurt yedirdim, 7aylık olana kadar bu böyle devam etti 7ye girince yemeklerin az az sularından tattırdım, ona özel sebze çorbaları yaptım,8aylık olunca kahvaltılarda yumurta sarısı peynir yedirdim öğlenleri çorbasını içti ama içine kıyma vs ekledim 9ayda mercimek gibi bakliyat ürününe başladım şimdi 11aylık bizimle oturup herşeyi yiyor

İyi geceler herkese
Benim kızım 6ay 13günlük ve bugüne kadar hep emzirdim 15 gündür ek gıdalara başladım tattırıyorum emmeye de devam ediyor acaba geç mi kaldım die düşünüyorum yoksa boşuna mı evham yapıyorum.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Merhabalar.. bir hafta sonra oğlum 6. ayını dolduracak. Doğumundan bu yana sütüm yetersiz olduğu için devam sütü destekli besliyorum oğlumu. Ufak ufak sebze,meyve püresi,yoğurt başladım sonuç başarılı şükür
Aptamil pronutra 1 kullanıyorum,malum 6 ay dolunca aptamil pronutra 2 ye geçiş yapmam gerek. Fakat ben daha fazla formül mama kullanmak istemiyorum. Ama ne yerse yesin mutlaka mama saati gelince o mamayı yemek istiyor
Mamaya alternatif ne verebilirim?? (Süt olabilirmi?? ) lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşın. Görüşlerinizi merakla bekliyorum,şimdiden teşekkürler...

Back
X