6aylık kızımın yeme sorunu ve kilosu :(

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar defalarca bebegm hakkında konu actım cunku Rabbim baska dert vermesın suan cok takıntılıyım bebegımle alakalı.2kılo erken dogdu ve suan 6aylık 6kılo. cok ama ck zayıf aylıklarına göre.. normalde bir içişte 150ml içmeliyken 75 anca içio. yogurt corba kahvaltısı olsun ek gıdalar kavanoz mamaları neler neler denıyorum yok hiçbişeyı sewmıo agzını kilitliyor.. cok sıkıldım artık.açta bırakıyorm. dun resmen 5saat dırendı hcbısey almadı agzına. ne yapmalıyım yardım lütfen...

ah ah benimde korktuğum konu bu
Sanırım da erken doğum yapacağım zaten bebeğim minyon görünüyor
Doktorum doğana kadar 3 kg yu bulamayacak diyor. 2700-2800 anca doğarmış.
Bir de şimdi yüksek tansiyon çıktı belki erken bile doğarmış öff şuan 2 kg bile olmadı el kadarcık doğacak
Nasıl bakacağım nasıl toparlayacağım bende bilmiyorum.

Hayir ya canim kilosu cok iyi 6 aylik 6 kilo benim kizim 2.5 yasinda 10 kilo ben kafami taslara vurayim o zaman

bnm kızımın gelişimi 33 haftada durdu 37haftda aldıar. ama gercekten cokcokcokzor buyuyorlar cok... yemesı ıcmesı hoc dgerlerıne benzemıo. hele birde kılolu dogurduysa cevrendekı hamıleler hep kıyass onlarınkı kocaman senınkı mınnacık. insanda moral kalmıo

Benim kızım 2.5 kilo doğmuştu Bence gayet kilosu iyi.
Ama yememesi kötü,bünyesi zayıf düşer ve hasta olabilir.
Doktorunuza mutlaka söyleyin.Bu ayları diş çıkarma dönemi dahada dikkatli olmanız gerekir.

Bende soracaktim anne karninda gelisme geriligi yasadi mi diye gozlemledigim kadariyla premature doganlar degilde anne karninda gelisme geriligi yasayan bebeklerin nerdeyse hepsinde dogduktan sonra da istahsizlik ve geriligi devam etme sorunu var.uzulme kimseyle kiyaslama onemli olan sagligi o onun yapisi demekki minyon.Belli bir yasta duzelir bence.

babası 2meetre ben 175 bebegmzde mınnacık gören sokoluoo. ewet gelısme gerılıgı yasadık oylede dogdu cnm

Ben fantomalt duymustum arkadasta benzer bi durum vardi sutune katardi sen istersen bi doktoruna danis belki kilo almasina yardimci olur.protein takviyesi.

canım neden durdu merak ettim.
Kaç kilo doğdu?
Bende de şimdi yüksek tansiyon çıktı canım çok sıkkın.
Preeklamsi den şüpheleniyor doktor yarın tahlillerim yapılacak inşallah değildir.

kizinizi 3.5 kg doganlarile kiyaslamaniz haksizlik olur
onu erken dogan bi çocuga gore degerlendireceksiniz yani dr degerlendirecek sizede herseyin yolunda oldugunu soyleyecek :)
yemesine gelince anne sutu varmi acaba ?
yoksada daha erken , yava$ teklif oalrak verin,tadimlik olur bu ayda doyumluk deil ..
yeemeyen çocuk çok zordur, in$allah bi yolunu bulursun ..
Allah hastalik vermesin, kalabalik topluma sokmamaya dikkat edin, malum ki$ ayi herkes grip nezle,grip olursa ba$iniz hepden belaya girer, o geldigi 6 kilodan de eksiye iner bu sefer ..hasta insanlardan uzak durun,hatta bu ki$lik çok SIK insanlarla goru$meyin, premletire bebek anneleri buna ali$ik oluyor galiba gerçi, 6 ay daaha sabredin yani ..

canım neden durdu merak ettim.
Kaç kilo doğdu?
Bende de şimdi yüksek tansiyon çıktı canım çok sıkkın.
Preeklamsi den şüpheleniyor doktor yarın tahlillerim yapılacak inşallah değildir.

suyu azalmıs cnmm. kalp atısı azalınca aldılar. 2kılo 100gr dogdu. mınncaıktı emerken sureklı boguluyordu cokk zor kucuk bebege bakmak cnm insallah premature olmz

suyu azalmıs cnmm. kalp atısı azalınca aldılar. 2kılo 100gr dogdu. mınncaıktı emerken sureklı boguluyordu cokk zor kucuk bebege bakmak cnm insallah premature olmz

Ay yavrum canım benim neyse sen büyütmüşsün bir şekilde.
İnşallah benimki de erken doğum olmaz.
Yüksek tansiyon çıktı başıma bakalım yarın yine doktora gideceğim.
Çok gerginim zaten zor buldum bebeğim tüp bebek :18:

Benim oğlum 3700 52 cm doğdu..Bebekler 7-8.ayına kadar her ay 1 kg alırlar 6 aylıkken 6 kg.olması çok normal,6 aydan sonra kilo alımı zaten yavaşlar bizim dr.umuz 6.aydan sonra 400-500 gr alması normal her ay 1 kg alırsa ilerde obezite riskiyle karşılaşır demişti..
Şimdi 1 yaşında ve 10 kg.oğlum ayrıca maaşallah iştahlı bir bebek sağlıklı olsun yeter ki nedir bu kilo takıntınız anlayamıyorum..

Son düzenleme:
Benim kızım 3750kg doğdu şuan 21 aylık 11 kg bu Kiloyada zar zor geldi yaşıtları bayaa iri duruyor yanında hatta ondan ayca küçük olanlar bile iri yarı kalıyor yanında minyon bir kız ne yapalım..ben ufak tefek değilim ama baba tarafına çekmiş yani iri doğan iri olur diye birşey yok sağlıklı olsun şahsen benim çok takıldığım birşey değil kilo, birde erkek çocuklarıyla kıyaslamayın arada doğal olarak bariz fark olacaktır.. Ek gıda konusundada yolun daha çok başındasınız yemeyi reddetmesi çok normal zorlamayın ama yılmadan hergün yedirmeye çalışın illaki alışacak emin olun hiçbir bebek ilk zamanlarda ağzını kocaman açıp iştahla yemiyorlar hiçbirşeyi:)
Allah sağlık versin inanın başka hiçbirşeyin önemi yok varsın 2 3 kilo az olsun kilosu

Arkadaşlar yapmayın . Doktor çocuk doyduğunu bilir yediği kadar yesin demîşti. O kadarı kafidir . Buna ölçü koyulmaz . Dünyaya gelen büyür . Yemek zorunda değil . Bakın bu yüzden hepimizin ırk olarak midesi büyük çok yiyen bir toplumuz herkes diyet yapmak kilo vermek için yırtınıyor. Yetişkenlerde kimi insan bir somun yer kimi bir dilim . Herkes aynı olur aynı ölçüde yer , aynı oranda olur /: yok böyle . Bazı farklılıkları hastalık olarak görmeyin .

cok sagolun kızlar. şahsen bende iri doganı iri olck sanıyorm. acıkcası cevremz zayıf dogan bebege alıskın degıl. herkesın aaaa 6 aylıkmı hc öyle durmuyo deyişleri beni bu hale soktu.:

Benim kizimda 6 7 aylikken 3 4 aylik bebek gibi bu niye böyle kücük yok oyuncak bebek gibi laflar duydum takmiyodum ama yine icten ice takiyordum kizim suan 9 aylik 7.5 kilo dr a sordum istah surubu yada takviye bitkisel falan dr umda yabanci bana dediki öyle seyler camdan atilmis paradir kendiliginden toparlayacaktir evet normalin altinda ama bu hep böyle kalacak demek degildir dedi icimi rahatlatti. Her bebek bir degildir saglikli olsunlarda yeter kizim her buldugunu her verdigimi siler süpürür halada emziriyorum masallah yemesinde sorun yok ama bünye meselesi demekki
Sürünüyor kalkip tutunuyor yavas yavas yürüyor tutunarak demek istedigim cani icinde olsunda varsin zayif olsun citirlar

Sağlıklı olsunda kilosu önemli değil. Milletin dediklerine de kulak asmayın. Benim oglum 26 haftalık 1180 gr doğdu. Birçok saglik problemi oldu 3 ay kuvezde kaldi. Çok şükür simdi doğali 7 ay oldu duzeltilmis 4 aylık 5500 gr. Cins cins bakanları görünce onlar sormadan ben prematüre doğdu diyorum. Onlarda birşey diyemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…