Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mrb arkadaşlar oğluma 5aylıkken yoğurt sebze çorbası meyveler hepsini tattırdım çok istekliydi iştahlı olucak die sevindim bu böyle bi 10 gun devam etti sonra ne olduysa hiç bişi istememeye başladı ağzını bi kapatıyor mumkun deil açmak kaşığı görünce kafasını ceviriyo zorlamakda istemiyorum sogucak die ama uzuluyorum 9aylık olunca işe başlıcam ozamana kadar düzene girsin istiyorum yemesi.deneyimli anneler lütfen bi akıl verin bana sadece anne sütü ve su içiyor gun içinde.kilosuda maşallah oyonde sıkıntı yok çok sükür nasıl tekrar sevmesini sağlayabilirim.şimdiden teşekkürler
yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
mrb arkadaşlar oğluma 5aylıkken yoğurt sebze çorbası meyveler hepsini tattırdım çok istekliydi iştahlı olucak die sevindim bu böyle bi 10 gun devam etti sonra ne olduysa hiç bişi istememeye başladı ağzını bi kapatıyor mumkun deil açmak kaşığı görünce kafasını ceviriyo zorlamakda istemiyorum sogucak die ama uzuluyorum 9aylık olunca işe başlıcam ozamana kadar düzene girsin istiyorum yemesi.deneyimli anneler lütfen bi akıl verin bana sadece anne sütü ve su içiyor gun içinde.kilosuda maşallah oyonde sıkıntı yok çok sükür nasıl tekrar sevmesini sağlayabilirim.şimdiden teşekkürler
Merhaba melek. Benim oglum da dedigin gibiydi. Baslarda her seyden isterdi ben de sevinirdim ne guzel istahli olacak diye. Sonra duzenli bi sekilde sebze puresi yogurt vs basladik. Dedigin gibi agzini kilitliyordu acmiyordu. Epey hayal kirikligi olmustu. Sonra alttan iki dişi cikti. Ve gecti. Su an 7 ay 1 haftalik. Her seyi olmasa da en azindan ev yapimi yogurt, yine tahilli ev yapimi meyve puresi gibi seyler yiyor. Bazen bizim corbalarimizdan yemeklerimizden de veriyorum.anne sutune de tam gaz devam. Ama tatsiz tuzsuz bebek purelerini hic sevemedi.
Merhaba melek. Benim oglum da dedigin gibiydi. Baslarda her seyden isterdi ben de sevinirdim ne guzel istahli olacak diye. Sonra duzenli bi sekilde sebze puresi yogurt vs basladik. Dedigin gibi agzini kilitliyordu acmiyordu. Epey hayal kirikligi olmustu. Sonra alttan iki dişi cikti. Ve gecti. Su an 7 ay 1 haftalik. Her seyi olmasa da en azindan ev yapimi yogurt, yine tahilli ev yapimi meyve puresi gibi seyler yiyor. Bazen bizim corbalarimizdan yemeklerimizden de veriyorum.anne sutune de tam gaz devam. Ama tatsiz tuzsuz bebek purelerini hic sevemedi.
Teşekkür ederim cvp verdiğin için.memeye çok düşkün ykamda yyapışık hep saolsun.sence biraz beklemelimiyim unutması için oda sıkıldı yemek yeme ısrarlarina.
yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
Ben ilkin sebze puresi verdim. Cunku oyle oneriyorlar, meyvenin tadina alisirlarsa sebzeyi yemezlermis. Baska birkac gun yedi sonra agiz kilit oldu. Cok uzuldum hicbir sey yemiyor diye. Benim kardeslerim de oyleydi memeye cok duskun ama yemek alışkanlıkları yoktu. Kocaman oldular hala yemek duzenleri yok. Oyle olmasini istemiyorum diye cok uzuldum. Bi sure vermedim. Nerdeyse 1 aya yakın. Zaten diş sikintisi da vardi. Surekli emiyordu. Sonra bi cesaret basladim tekrar. Yogurtla meyveyle. Hosuna giden seyleri denemeye calisiyorum. Hepsini tek tek veriyorum. Mesela peynir yumurta vs bulamac olarak degil. Ayri ayri tattiriyorum. Bence bi sure verme. En azından israr etme. Ama arada teklif et. Bazen donemsel sikintilardan oturu istemiyorlar. Diş veya büyume atagi gibi. Biz hala sadece yogurt ve tahilli meyve puresi yiyoruz. Buna da şükür.
merhaba;bende iki çocuk annesi olarak,hele ki biri hala bebek,şunu söyleyebilirim.kesinlikle başlarda kaşıkla vermeyin.elinizle.parmaklarla tattırın.hatta onu bile istemezse zorlamayın ama asla da pes etmeyin.ara ara başka başka şeylerde yine denemeye devam edin.ağzında dişi olup olmaması hiç önemli değil.damakları diş gibi istediler mi herşeyi ezebiliyorlar.ara ara minik ekmek içi verin.baktınız ağzını açıyor ve mutlu araya minik çekirdeksiz üzümü önce ortadan bölerek sonraki günlerde eğer yiyorsa bölmeden bile verebilirsiniz.yani hiç pes etmeden yola devam.yemiyor diye de üzülmeyin.zaten anne sütünden gereken vitamini alıyor.diğeri sadece yemek yemeğe alıştırmak.
sonbul, post: 36739275, member: 50267"]merhaba;bende iki çocuk annesi olarak,hele ki biri hala bebek,şunu söyleyebilirim.kesinlikle başlarda kaşıkla vermeyin.elinizle.parmaklarla tattırın.hatta onu bile istemezse zorlamayın ama asla da pes etmeyin.ara ara başka başka şeylerde yine denemeye devam edin.ağzında dişi olup olmaması hiç önemli değil.damakları diş gibi istediler mi herşeyi ezebiliyorlar.ara ara minik ekmek içi verin.baktınız ağzını açıyor ve mutlu araya minik çekirdeksiz üzümü önce ortadan bölerek sonraki günlerde eğer yiyorsa bölmeden bile verebilirsiniz.yani hiç pes etmeden yola devam.yemiyor diye de üzülmeyin.zaten anne sütünden gereken vitamini alıyor.diğeri sadece yemek yemeğe alıştırmak.[/QUOTE]
Tesekkur
sonbul, post: 36739275, member: 50267"]merhaba;bende iki çocuk annesi olarak,hele ki biri hala bebek,şunu söyleyebilirim.kesinlikle başlarda kaşıkla vermeyin.elinizle.parmaklarla tattırın.hatta onu bile istemezse zorlamayın ama asla da pes etmeyin.ara ara başka başka şeylerde yine denemeye devam edin.ağzında dişi olup olmaması hiç önemli değil.damakları diş gibi istediler mi herşeyi ezebiliyorlar.ara ara minik ekmek içi verin.baktınız ağzını açıyor ve mutlu araya minik çekirdeksiz üzümü önce ortadan bölerek sonraki günlerde eğer yiyorsa bölmeden bile verebilirsiniz.yani hiç pes etmeden yola devam.yemiyor diye de üzülmeyin.zaten anne sütünden gereken vitamini alıyor.diğeri sadece yemek
Teşekkür ederim cvp için.parmağımla da denedim hatta bugün tabağı koydum önüne elini tabağa sokuyor sonrada ağzına tadını alır ister belki die ama yok yüzünü buluşturuyor.çok takiyorum kafama inş yoluna girer biran önce.bir kaç gün hiç zorlamiyim diyorum unutur belki.
Ben ilkin sebze puresi verdim. Cunku oyle oneriyorlar, meyvenin tadina alisirlarsa sebzeyi yemezlermis. Baska birkac gun yedi sonra agiz kilit oldu. Cok uzuldum hicbir sey yemiyor diye. Benim kardeslerim de oyleydi memeye cok duskun ama yemek alışkanlıkları yoktu. Kocaman oldular hala yemek duzenleri yok. Oyle olmasini istemiyorum diye cok uzuldum. Bi sure vermedim. Nerdeyse 1 aya yakın. Zaten diş sikintisi da vardi. Surekli emiyordu. Sonra bi cesaret basladim tekrar. Yogurtla meyveyle. Hosuna giden seyleri denemeye calisiyorum. Hepsini tek tek veriyorum. Mesela peynir yumurta vs bulamac olarak degil. Ayri ayri tattiriyorum. Bence bi sure verme. En azından israr etme. Ama arada teklif et. Bazen donemsel sikintilardan oturu istemiyorlar. Diş veya büyume atagi gibi. Biz hala sadece yogurt ve tahilli meyve puresi yiyoruz. Buna da şükür.
Bende önce yoğurt vermiştim ole istahliydiki daha versem yerdi anlamadım niye birden reddetmeye başladı umarım yoluna girer.aynı gidalarimi vereyim sence mesela yoğurt kabul edene kadar yoksa devamlı farklı çeşitmi?hergün yaptığım çöpe kasik mamasi denedim meyve pureleri sebze puresi istahsiz olup hep zorla yemesinden korkuyorum.hep meme istiyor süt de eskisi kadar bol deil.sıkıntılı süreç allah yardımcımız olsun.
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşım. yazdığın konuyu sanki ben yazmışım gibi.. aynısını ben de yazmıştım :) sana bir kitap önereceğim. ben onu okuyunca kafamdaki tüm sorular ve kaygılar gitti. kesinlikle oku. ÇOCUĞUM YEMEK YEMİYOR isimli kitap. bebek neden yemiyor biliyor musun? çünkü karnı tok. bu kadar basit... anne sütü alan çocuklar yemiyor...işe başladığında acıkıp mecbur yiyecek. kesinlikle kitabı oku...
Merhaba
merhaba arkadaşım. yazdığın konuyu sanki ben yazmışım gibi.. aynısını ben de yazmıştım :) sana bir kitap önereceğim. ben onu okuyunca kafamdaki tüm sorular ve kaygılar gitti. kesinlikle oku. ÇOCUĞUM YEMEK YEMİYOR isimli kitap. bebek neden yemiyor biliyor musun? çünkü karnı tok. bu kadar basit... anne sütü alan çocuklar yemiyor...işe başladığında acıkıp mecbur yiyecek. kesinlikle kitabı oku...
Bu konuda rahatlamaya ole ihtiyacim varki mutlaka okuyucam.ilk 6aydan sonra anne sutu yetersiz diyolar ya istemesede zorluyorum bi nevi ama anca 1kasik.memede ole mutlu ki kasik gorunce aninda yuzu degisiyo oglumun.
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
anne sütü yeterli aslında. neden öyle dediklerini kitabı okuyunca anlayacaksın. kilo alımına takılma. kızım 10 aylık hala nerdeyse sadece anne sütüyle besleniyor.
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
anne sütüyle doymadığı zaman takviye yapıyorum. açsa yiyor zaten. bebek neye ihtiyacı varsa onu kabul ediyor. BEBEĞE VERİLEN HİÇBİR GIDANIN ANNE SÜTÜNDEN DAHA KALORİLİ OLMADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
AYRICA erkan topuzun anne sütü hakkındaki yorumlarına ulaşmanızı isterdim.
Günlerdir araştırma içindeyim nasıl sevdirebilirim ne versem yer diye Oglumda sıkıldı en iyisi zamana bırakmak şu bir aydır inanin yıprandim ne yiyebilir nasıl yediririm diye.çok teşekkür ederim önerileriniz için.
❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Aynı sorun bende de var. 5,5 aylıkken tattırma amaçlı birkaç tatlı kaşığı meyvepüresi, yoğurt, kaşık maması vs veriyordum. İştahla yiyor ve bitince ağlıyordu.
6 ayı dolunca doktor ek gıdaya geçebilirsiniz dedi, ama bu Sefer de bebeğim yemek istemiyor.
Daha 10'gün falan oldu ama yoruldum sürekli birşeyler yapıp çöpe dökmekten.