Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 7 aylık bebeği olanlar yardımm

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

melodies

GameOwer
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2007
1.345
2
benim oğlum 7.ayının içinde ama tam olarak basamıyo hatta hiç basmıyo diyebilirim bu normalmi?
 
normal tabi, yavaş yavaş alışıcak, yürüteç kullanmaya başladınız mı, çok faydası oluyo.
 
içimi rahatlattın sağol valla.benimki hiç basmıyo ama,kaldırıyom kollarınadan hemen dizlerinin üstüne cöküveriyo tembel şey.yürütece baslamadık daha erken diye,basamıyoki yürütece nası binecek.
 
öyle öyle alışıcak işte. biz de 7. ayında başladık yürütece daha önce doktoru tavsiye etmedi çünkü, inan faydası oluyo, ama ona da yavaş yavaş, mesela en başlarda günde 5 dk, sonra 10 dk falan yavaş yavaş alıştır ki yorulmasın.
 
benim kızımda 7 ayına girdi canımm yürütece koyuyorumm daha iyi basmaya başladııı sende dene canımm
 
yok canım öyle bişey, öyle olsa doktorlar söylemez mi. ama dediğimi unutma, en başlarda 5 er dk, sonra 10 ar dk falan yavaş yavaş alıştır. önünde oyuncakları falan olanlardan al ki, oyalansın onlarla
 
yok canım öyle bişey, öyle olsa doktorlar söylemez mi. ama dediğimi unutma, en başlarda 5 er dk, sonra 10 ar dk falan yavaş yavaş alıştır. önünde oyuncakları falan olanlardan al ki, oyalansın onlarla

benim kayınvalidem çok karışıyo işte küçücük cocuk yürütece binermi diye o söyledi zararlı diye.herseye karışıyo:bbo::bbo:
 
benim kayınvalidem çok karışıyo işte küçücük cocuk yürütece binermi diye o söyledi zararlı diye.herseye karışıyo:bbo::bbo:

kayınvaliden haklı canım yürüteç konusunda..maalesef zararlıymış.benim kızımın doktoru profesör bir hanım.ayrıca fizik tedavi uzmanımızda zararlı olduğunu söyledi.
yürüteçte bebekler ani hareketlerde bulunabilir buda özellikle bel bölgelerinde ciddi hasarlara yol açar dediler.başlarda farkedemeyebilirsiniz daha sonraları yaşı ilerledikçe kendini belli eder..
bebeğin daha çok küçük.doğal akışına bırak bence.mesela günde belli aralıklarda zorlamadan koltuklara tutundurarak yürütebilirsin.sıralama yaptırabilirsin.kendini daha iyi konturol edince yürüteç kullanabilirsin çok istiyorsan tabi.ama kendi başına başarması kasları ve kemikleri için daha iyi olabilir.a.s.
 
her çocuğun gelişimi farklıdır güzelim, benim oğlum 7,5 aylıkken kendi kendine ayakta durup aynı anda desteksiz yürümeye başladı. 1 yaşındayken koşuyordu. Hatta doğum gününde koşarken bir resmini çekmişim fotonun altında tarih var görenler şaşırıyor, ama kızım 1 yaşında bile tam olarak ayakta destekli birkaç dakika duramıyordu.
Sonra 7 aylık bir bebek için söylediklerin oldukça normal, sakın moralini bozma.
Yürüteç konusuna gelince eflatun gacısına katılıyorum malesef yürüteç çocuklar için zararlı bence fazla kullanma.
Yada en azından doktorunla konuş.
 
benim kizimda bir yasinda suan kosmayi birak kerdi yataga falan tirmaniyo hicde yurutecek falan kullanmadim once cocugun hazir olmasi onemli
 
benim oğlum şu an 3.5 yaşında.tam 13 aylıktı yürüdüğünde vede anneler günüydü hayatımda aldığım yada alacağım en güzel hediyeydi.hiç zorlamadım hadi kalk diyede gaza getirmedim açıkcası .her çocuğun gelişimi ayrıdır standart değil gelişim periyodu.tıkayın kullaklarınızı başkalarının sözlerine duymayın onları.elbetteki yürüyecek kendini hazır hissettiğinde kolaymı ayaklarının üsütnde dengede durabilmek hele hele bide yürümek.naçizane fikrim yürüteç kullanmayın.bizim doktorumuz izin vermedi hem taban yapısında hemde kalçada sorun yaratabilyo bazen.ama yinede siz bilirisiniz.
 
slm melodi endişen çok yersiz canım yerinde olsam zorlamazdım ve daha çok küçük.benim kızım 10 aylıkemekledi ve 14 aylık yürüdü.doktorumuz sakın zorlamayın korkarsa çok zaman alır yürümesi demişti kendi haline bırak.bide arkadaşlar yürüteç yazmış ben hiç koymadım doktor asla olmaz demişti ilerde sebebi belirsiz bel ağrıları ve kemikleri yumuşak olduğu için çarpık bacakları olabilir dedi bende koymadımhiç iyikide koymamaışım yürüteçle yürüyen çocukların çoğu yan yan ve birden bire gidio benimki çok kontrollü ve dümdüz gidiyor hızını ayarlayarak bence internetten bir yürüteci araştır yada doktoruna sor aynışeyi söyleyecektir.ama daha çok küçük kıyamam bırak yürümasin ya ...
 
benim kızım şu an 7.5 aylık. basabiliyor. sen hiç acele etme. herşeyin doğalı güzel. ben yürüteçe karşıyım. kendi zamanı gelince yürüyecektir. gerçi benimki emeklemiyor bile. yüzükoyun çeviriyorum başlıyor ağlamaya:))
 
benim oğlum 7.ayının içinde ama tam olarak basamıyo hatta hiç basmıyo diyebilirim bu normalmi?

canım bildiğim kadarıyla erkek çocukları biraz tembel oluyormuş ayaklarına
basmak konusunda benim kızım maşallah 2 haftalıkken ayaklarına basıyordu..
bu arada benim kızımda 7 aylık:nazar:
 
valla kayınvaliden dogru söylemiş.bebeklerinizi yürütece koymayın.gelişmiş ülkelerde yürüteç kullanımı yasaklanmıştır. madem elinizin altında internet var yürütecin zararlarını okuyun lütfen ayrıca 7 aylık bebekler genellikle bu ayda refleks olarak bacaklarını yukarı çekerler.basmazlar bu durum bebeğin gelişiminin bi parçasıdır.bebeklerinizi halı nın üstüne bişey serin ve üstüne yatırın bırakın serbestçe oynasın ve gelişimini dogal yollarla tamamlasın inanmayanlar google a yürüteç kullanımı yazsın ve yazanları okusun sevgilerimle
 
sağlık problemi olmayıp yürümeyen çocuk gördünüz mü hiç?
er geç hepsi yürüyecek, yürütecin bir katkısı olduğuna inanmıyorum
dr kesinlikle kullanma dedi zaten kullanmayacaktım
bel için çok zararlı, bacaklar da eğilebiler demişti dr.muz
 
X