• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 aylık bebeğime pastörize sütüyle kahvaltı hazırlamanın sakıncası varmı

• Konu Sahibi Konu Sahibi egemle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
E

egemle

Ziyaretçi
ek gıdalara başlanan bir bebeğin kahvaltısına pastörize süt katmanın bir zararı varmı

Bende kahvaltısını o aylarda iken pastörize sütle hazırlıyordum.Bir sakıncası olmadığını düşünüyorum.

bende yeni başladım kymaya zararlı diyorlar 1 yaşına az kaldı diye başladım suyla karıştırıyorum

ben bazen bisküvi bazen büyümekle kahvaltı mamasını karıştırıyorum devam mamasıyla karıştırdığımda oluyo 1 yaşından önce normal süt vermeyin diyorlar gerçi bebe bisküviside zararlıymış ama

ben devam sütüyle hazırlıyordum kızm sevmiyordu şimdi kahvaltı saatiyle karıştırıyorum kahvaltılıklarını daha iyi yiyor sen bilirsin canım ama bulabilisen raf ömrü az olan pastörize süt kullan ve su ekle yağlı geldiği için önerilmiyor 1 yaş altı bebeklere

ek gıdalara başlanan bir bebeğin kahvaltısına pastörize süt katmanın bir zararı varmı

bence tafsiye etmiyorum cünki alerji konusunda ve sütteki bazi mikroplar pastorize olssa bile varmis ve bebek onu kaldiramiyor ileride sorulara yol acabiliyor bir yas öncesi doktorum tavsiye etmedi bana bende kasik mamasina katacaktim tafsiye etmedi ..bence riski göze alma ..gene sen bilirsin ama ..

6 aydan sonra hiç bir sakıncası yok canım...
yagsız olanları kullanmanı tavsiye ederim...
Sonucta buyuk bir cogumuz inek sütüyle büyüdük..
ordan almazsa yogurttan peynirden alıcak yani..
dr lar bile süt almayan cocuklar için peynir yada yogurdu tavsiye ediyor..
Ne içtigi degil vücudu için ne aldıgı önemli...

Benim kızımın dr u 1 yaşına kadar inek sütünün her türlüsünü yasaklamıştı
hem gaz nedeniyle hem kansızlık yapıyor diye
ben o aylarda devam sütü,rezene çayı yada ıhlamur ile hazırlıyordum kahvaltısını...
bence şimdilik inek sütü verme derim ben.
sevgiler a.s.

Ben zararli oldugunu biliyorum hele birde suyla karistirmiyorsan ...:1no2:
Doktoruna danis canim bi'a.s

Ben verdim. Bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. hem sadece kahvaltısına karıştıracaksınız, öyle sek içirmyiceksinizki:sm_confused:

Arkadaşlar eskiden anam tarlada bağda bahçede çalışıcam diye doğru dürüst emzirmemiş bile beni.Dayamışlar inek sütünü bebekken. Evlenene kadar doktor yüzü görmedim valla, nolduysa evlendikten sonra oldu. Allerjimi yaptı ne:1rolleyes:

!!!!! Doğru diyorsun kuzum ama önceden herşey organikti böyle gıdalar ile oynanmıyordu
şimdi herşey hormonlu herşeyle oynanıyor insan sağlığını tehlikeye sokuyorlar..

1 yaş altı bebeklerde süt kansızlık yapıyor..doktorlar kesinlikle vermeyin diyor...

sakıncası yok bende zaralı olduğunu düşünüp ek gıdalara geçince vermedim ama doktorum kullanmamı istedi ve suyla karıştırmana gerek yok dedi ve kızım şimdi 21 aylık sütü de çok seviyor.

ne bileyim bacım,bi eskiye bakıyoruz bi dr.ları dinliyoruzkafamçokkarıştıilla kullancaksan devam maması kullan bari ,onunla hazırla 1 yaşından sonra süt kullanırsın.ya da oyle yemıyorsa çucuklar için olan sutten al bari.

Back
X