7 aylık bebeğimin makattaki büyük sorunu :(

Defnemdurum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
15
16
3
Öncelikle herkese merhaba. Dün geceden beri kahrolmamı sağlayan bir konu var. Kızım dün 7 aylık oldu. Akşam kakasını yaparken biraz zorlandı. Hemen kayısı hoşafı ve zeytin yağı verdim. Gece 2 gibi çığlık atarak uyandı ve tam bir saatlik uğraşlarımız masajlarımız sonunda kakasını güç bela yaptı. Bu sabah 5 gibi uyandığımızda öğlene kadar sürekli ağladı hastaneye gittiğimizde doktor makatında çatlak olduğunu söyleyip lavman yaptılar. Anestol pomad, fitil, duphalac şurup ve lavman verdi. Bebeğim hala çok kötü hiç dermanı kalmadı sürekli ağlamaktan. Ne yapacağımı bilmiyorum bu olay başına gelen varmı? Lütfen yardımcı olun kızım çok kötü :KK43:

Öncelikle herkese merhaba. Dün geceden beri kahrolmamı sağlayan bir konu var. Kızım dün 7 aylık oldu. Akşam kakasını yaparken biraz zorlandı. Hemen kayısı hoşafı ve zeytin yağı verdim. Gece 2 gibi çığlık atarak uyandı ve tam bir saatlik uğraşlarımız masajlarımız sonunda kakasını güç bela yaptı. Bu sabah 5 gibi uyandığımızda öğlene kadar sürekli ağladı hastaneye gittiğimizde doktor makatında çatlak olduğunu söyleyip lavman yaptılar. Anestol pomad, fitil, duphalac şurup ve lavman verdi. Bebeğim hala çok kötü hiç dermanı kalmadı sürekli ağlamaktan. Ne yapacağımı bilmiyorum bu olay başına gelen varmı? Lütfen yardımcı olun kızım çok kötü :KK43:
Geçmiş olsun canım. Başıma gole bi durum gelmedi ama bi anne olarak bende çok üzüldüm doktorun verdiği ilaçları düzenli ver yinede zeytinyağı icir sürekli karnina masaj yap umarım hem ilaçların hem masajin faydasını görürsünüz

Teşekkür ederim canım dün gece de sabaha kadar hastanedeydik. Bu sefer de ateşi 39lara kadar çıktı. İdrar aldılar sonda taktılar. Çok zor oldu. Hiç dermanı kalmadı yavrumun. Hiçbir şey de yemiyor. Sadece emiyor ve artık 7. Aya giriyor sadece sütüm de yetmiyor. Sürekli yiyorum şimdilik bakalım eski haline döner inşallah yakında :(

Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Büyük insan katlanamıyor makat çatlağına .Allah yardımcınız olsun

Allah yardımcınız olsun şifa versin tez zamanda. Arkadaşın dediği gibi büyük insan dayanmıyor. Ağladığımı bilirim. İlaçlar iyi geliyor çok şükür. Tez zamanda iyileşsin bebişiniz

Çok teşekkürler kızlar. Çok şükür atlattık makattaki çatlağı sanırım. Artık çok rahat ve ıkınmadan büyük tuvaletini yapabiliyor canım kızım :)

Çok geçmiş olsun. Makat çatlağını hiç duymadım neden oluyormus acaba?

Ek gıdaya erken geçtik biraz. Bebeğim de biz de pek meraklıydık. Emmeyi azalttı. Günde 6-7 kez emip 5-6 kez meyve yoğurt çorba gibi ek gıdalar yiyordu. Bu da defnemin kabız olmasına neden olmuş :( kakası sert olduğundan makatını zorlayınca acıtıp çatlatmış malesef :(

Anladım Can'ım sağol umarım çok çabuk iyileşir Allah şifa wersin kızınıza

Her zaman kabız nedeniyle oluşmuyor malesef ishal olunca da oluşuyor
Benim oğlum rotavirğs oldu ishal nedeniyle oluştu
Batticonlu ılık suya oturma banyosu anestol ve bepanten karışımı sürerek 3 ay tedavi oldu
Sonrasında da tekrarlama durumu oluşabilir dikkat etmek gerek

Back
X