7 aylık bebek ek gıda

yenianne999

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
28
Puanlar
3
Hanımlar. Bebeğim 7 aylık. Ek gıda sürecini yürütmekte zorluk çekiyorum. Acaba tarif kitabı vs var mı? Ne tavsiye verirsiniz? Yani kabak havuç haşlayıp eziyorum sulandırıp yağ döküp veriyorum. Yemiyor gibi bir şey. Yoğurt için de aynı şekilde yüzünü ekşitiyor. Yumurtanın sarısını sulandırıp yine yağ döküyorum onu da yalnızca parmağımla yiyor. Kaşığı reddediyor. Ne yapmalıyım? Belki lezzetli bulmuyor. Güzel ve güvenilir tarifler bulabileceğim bir kitap ya da site ismi arıyorum 😭

Hanımlar. Bebeğim 7 aylık. Ek gıda sürecini yürütmekte zorluk çekiyorum. Acaba tarif kitabı vs var mı? Ne tavsiye verirsiniz? Yani kabak havuç haşlayıp eziyorum sulandırıp yağ döküp veriyorum. Yemiyor gibi bir şey. Yoğurt için de aynı şekilde yüzünü ekşitiyor. Yumurtanın sarısını sulandırıp yine yağ döküyorum onu da yalnızca parmağımla yiyor. Kaşığı reddediyor. Ne yapmalıyım? Belki lezzetli bulmuyor. Güzel ve güvenilir tarifler bulabileceğim bir kitap ya da site ismi arıyorum 😭
Sulandırıp derken su mu koyuyorsunuz? Anne sütü yada mama ile açabilirsiniz kıvamını belki öyle sever. Onun dışında omlet yapıp verin belki eliyle yemek istiyordur. Benim bebeğimde yaklaşık 7 aylık. Yumurtayı tarhanlı yapınca birde omlet yapıp eline verince yiyor biraz. Öğlen meyveli yulaf yada irmikli bişeyler yapıyorum onu yiyor genelde seviyor ceviz pekmez vs koyuyorum. Akşamda evde ne pişiyorsa onu veriyorum benim 2. Çocuk ona ayrı yapmaya zamanım yok gerekte duymuyorum ezip veriyorum yemezse zorlamıyorum yoğurt veriyorum onu seviyor.

Sulandırmanıza gerek yok. 2 tatlı kaşığı bebek irmiğini 1 çay bardağı suda kıvam alana kadar pişirin içine yumurta sarısını az miktarda zeytinyağı yada tuzsuz tereyağı ve az miktarda tuzsuz lor peyniri ekleyerek yapabilirsiniz. Yada haşlanmış yumurta sarısını normal yedirin veya muz gibi bir meyveyi ezip onla birlikte yedirebilirsiniz. Ben bebeğim yemediğinde mutlaka tatlı meyve katıyorum bir şeylere daha çok seviyor sizde öyle yapabilirsiniz. tek bir yerden bakmıyorum elimdeki malzemeye ve yapabileceklerime göre yapay zekadan yada internetten bulup kafama yatanı yapıyorum. Sürekli kabak havuç falan vermeyin benim bebeğimde yemez öyle. Kabak verecekseniz kıymalı sebzeli çorba yapın mesela. Kuzu kıyma kullanın. Organik tarhana satılıyor marketlerde bebeğim severek yiyor ondan da yapabilirsiniz. Meyve sebze tarifleri çokça var zaten internetten random bir şeyler bulup yapabilirsiniz. Elma muz şeftali avokado içeren tariflere falan bakın meyve olarak özellikle. Zaten 8. Aydan itibaren bakliyatta yedirmeye başlayacaksınız daha kolay olmaya başlar

Back
X