7 aylık bebek gelişimi

Hkmdgltknkr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
11
0
1
29
Merhaba kızlar bebeğim 37+1 1940gr 45cm doğdu ilk dört ay çok güzel kilo aldık ama sonrasında 300gr aldık her ay :( şu an bebeğim 7500gr ek gıda reddi var ağzını direk kitliyor her şeyi reddediyor doktorum da vermeye çalış diyor ama imkanı yok motor gelişimi iyi bence yani dönüyor desteksiz oturabiliyor ellerini güzel kullanıyor ama emekleme vs yok daha benimle doğum yapan arkadaşlarımın maşallah bebişleri baya iyi ilerliyor yanlış anlamayın lütfen elbette her bebeğin gelişimi farklıdır ama ben sanırım tükeniyorum son günlerde sabrımın kalmadığını hissediyorum biri dokunsa ağlayacağım yetersiz hissediyorum ek gıda için yardıma ihtiyacım var :(

hemen hemen aynı zamanlarda doğmus bebeklerimiz. benimki de 37+5te doğdu ve su an 7.5 aylık. gelişimi sizinkiyle aynı. hareketlerimizi taklit ediyor, oturuyor, dönüyor. bizimki ek gıda konusunda aynıydı. ama 7.ayda bizimle masaya oturduğunda yediğini farkettim. bizi yerken görmesi lazım yani 🥲 bir de her seyi deneyip sevdiği şeyleri bulmaya çalışıyorum. balık, et, yoğurt, meyve seviyor su an 😂

kilo konusunda da benim oğlum her ay bir kilo alıyordu ama 5.aya girdikten sonra kilosu yavasladı. doktor kontrollerinde her sey normal. doktorum sorun olmadığını söyledi. ben de o yüzden saldım artık 😂 zaten taa hamileyken kadın doğumcum “bu cocuk ince ve uzun olacak” demişti. yapısı bu demek ki 😂

hemen hemen aynı zamanlarda doğmus bebeklerimiz. benimki de 37+5te doğdu ve su an 7.5 aylık. gelişimi sizinkiyle aynı. hareketlerimizi taklit ediyor, oturuyor, dönüyor. bizimki ek gıda konusunda aynıydı. ama 7.ayda bizimle masaya oturduğunda yediğini farkettim. bizi yerken görmesi lazım yani 🥲 bir de her seyi deneyip sevdiği şeyleri bulmaya çalışıyorum. balık, et, yoğurt, meyve seviyor su an 😂

kilo konusunda da benim oğlum her ay bir kilo alıyordu ama 5.aya girdikten sonra kilosu yavasladı. doktor kontrollerinde her sey normal. doktorum sorun olmadığını söyledi. ben de o yüzden saldım artık 😂 zaten taa hamileyken kadın doğumcum “bu cocuk ince ve uzun olacak” demişti. yapısı bu demek ki 😂
Benimki de blw yaptık bir kaç defa biraz daha iyiydi ama onu da bıraktı bir de sanırım kaşık fobisi oluştu kaşığı görünce sinirleniyor resmen

benim kızım da 7 ayın içinde, 3 aydan itibaren mamayla devam ettik, şu an blw seviyor belki öyle deneyebilirsiniz eline tutuşturun mıncıklasın ezsin zaten her şeyi ağızlarına alma eğilimleri var belki öyle öyle sever emekleme bizde de yok sürünüyor

7 aylık prematüre bebeğe göre kilosu gayet iyi, telaş etmeyin. Aylık 300gr. alması az, ne zamandır böyle az kilo almaya başladı? 1 aydır, 3 aydır?
Günlük beslenme tablosunu söylerseniz daha sağlıklı yardım edebilirim. Sabahtan yatana kadar nasıl besleniyor, neler yiyor içiyor? Ve neleri reddediyor?

Benimki de blw yaptık bir kaç defa biraz daha iyiydi ama onu da bıraktı bir de sanırım kaşık fobisi oluştu kaşığı görünce sinirleniyor resmen
ben elimle yediriyorum. denediniz mi? çünkü elimde ne görse istiyor. balık, et vs elimle verdiğimde daha güzel yiyor.

Size yöntem söylemeyeceğim herşeyi denemişsinizdir zaten, 9 aya kadar ben de yemiyor yemiyor diye dolaşıyordum. 9.ayda yemeye başladı. Hala bazen yemiyor moduna bağlı tamamen. Persentilden bakmadım ama 50nin içindeyse korkmayın zaten 5-6 aydan sonra az kilo alır bebekler. Zorlamayın, zorladıkça daha kötü oluyor. Müzik açıp yediririyorum ben bazen yemediği zaman

Back
X