7 aylık hamileyim kayınvalidem benden yemek esirgiyor

Jenyfer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
215
83
98
Arkadaşlar merhaba, 7 aylık hamileyim ve dün çok üzüldüğüm bir şey yaşadım hatta sonrasında kasılmalarım oldu,gittik neyse ki bebeğim iyi.

Son düzenleme:
Kayinvalideniz insanliktan nasibini Alamamis, size de kolayliklar dilerim Allah o gucu de size verir merak etmeyin

Kayinvalideniz eminim anlatiklarinizi yapip size bunu hissettirmistir, insanliktan nasibini almamis yazik gercekten ama sizde cok fazla beklentidesiniz anneniz degil sonucta hamilesiniz evet ama ozel bir muamele gormek zorunda degilsiniz. Herkes hamile ve doguruyor bu doganin kanunu, Allahin tarafimizi fitrarimizin gerektirdigi bir durum. Hasta degilsiniz, cok sukur erken dogum riskiniz, serklaj ya da dikisiniz yok bu kadar elden ayaktan dusmus gibi hissetmeyin 🤷🏼‍♀️.

Ben de gurbette hamileyim esimle bir basima gayette normal hayatimiza devam ediyoruz. Ac kalacak kadar bu durumu ciddiye almaniz bana biraz abarti arabesk geldi hayati bu kadar dram yasamayin ben yiyorum , elinize saglik ne guzel olmus borekler diyip 2-3 tanesini tabaginiza alsaydiniz ? Kayinvalkdenize agzinizla isteseydiniz anne bunlari eve ayiriyorum gotuecegim diye ne var bunda ? Hic mi samimiyetiniz yok , siz ilk defa tanisiyor gibi davranmissiniz.

bu kadar normal mi bu durum yani
Evet bu kadar normal. Cok beklenti icindesiniz. Hepimiz hamileyken yemegimizi kendimiz yapiyoruz. Kimse kimseye yemek yapmak durumunda degil. Dogumdan geldim evdeki cocuguma yemek yaptim. Gayet normal. Size yeme diyen olmamis. Oyle bir davranmis ve yazmissiniz ki sanki siz istemissiniz de o olmaz demis gibi. Bu kadar dramatize edecek bir sey goremedim ben. Bosuna da karninizdaki cocugu oksijensiz birakmayin boyle seyleri kafanizda kurup kurup.

Kayinvalideniz eminim anlatiklarinizi yapip size bunu hissettirmistir, insanliktan nasibini almamis yazik gercekten ama sizde cok fazla beklentidesiniz anneniz degil sonucta hamilesiniz evet ama ozel bir muamele gormek zorunda degilsiniz. Herkes hamile ve doguruyor bu doganin kanunu, Allahin tarafimizi fitrarimizin gerektirdigi bir durum. Hasta degilsiniz, cok sukur erken dogum riskiniz, serklaj ya da dikisiniz yok bu kadar elden ayaktan dusmus gibi hissetmeyin 🤷🏼‍♀️.

Ben de gurbette hamileyim esimle bir basima gayette normal hayatimiza devam ediyoruz. Ac kalacak kadar bu durumu ciddiye almaniz bana biraz abarti arabesk geldi hayati bu kadar dram yasamayin ben yiyorum , elinize saglik ne guzel olmus borekler diyip 2-3 tanesini tabaginiza alsaydiniz ? Kayinvalkdenize agzinizla isteseydiniz anne bunlari eve ayiriyorum gotuecegim diye ne var bunda ? Hic mi samimiyetiniz yok , siz ilk defa tanisiyor gibi davranmissiniz.
hiç samimiyetimiz yok evet. yabancı gibi. kadın ağzını yüzünü eğiyor tuhaf tuhaf tavırlar içine giriyor çünkü bir şey isteyince. valla özel muameleyi benim dışımda herkese yapınca insan alınıyor

Tavırlarınız biraz çocuksu geldi. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı gibi.
Eminim kv damadını daha bir pohpohlamıştır, sizinle ilgilenmemiştir, ama sizinde aç kalacak kadar alınmanıza gerek yokmuş. Ben 41 haftalık gebeyim, astım hastası olduğum ilk zamanlar ilaç kullanmadığım için çok zor zamanlar geçirdim. Birde hem ev hem iş hem yemek derken bayağı zorlandım. Ama kimseden en ufak bir destek beklemedim. KV dem temizliğimi yemeğimi vs yapmak zorunda değil ki. Oda yapmadı zaten ama beklemediğim için takılmadım. Fazla stres bebeğinize zarar. Sizde takılmayın. Yani biraz ilgi beklemişsiniz anladım ama her insan bir değil.

Şuna değinmeden geçemiycem eşiniz sizi eve bırakıyor araba sürüyor dışarıda oturabiliyor ama ameliyat oldu diye annesinde kalması aşırı saçma. Eli ayağı gayet tutuyormuş. Ne alaka annesinde kalması ? Böyle bir durumda eşimi bırakmazdım yada bende onunla gerekirse KV de de kalırdım. Bu duruma hiç anlam veremedim 🤷
Burada eşinize yapacağınız şey en fazla bir çorba kaynatıp ilaçlarını vermek adam yatmıyor ki.

Kayınvalideniz sizi önemsemiyor besbelli, bundan sonra ona göre davranırsınız siz de. Ama önce üzerinizdeki premsesliği atın. İkide bir hamile halimle şunu yaptım, şöyleyim vs. diyorsunuz. Hamilelik hastalık değildir. Kediler bile yapıyor bu işi, biz kadınlar bazen fazla abartıyoruz. Ben de gurbetteydim, benim de sıkıntılarım vardı ama kimse bana yardım etmek zorunda olmadığı için böyle bir beklentiye girmedim. Hele de evden çıkar çıkmaz “açım“ ajitasyonu yapıp eşinizi gazlayıp sonra da annenle aran bozulsun istemem demenizde ferhundelik sezdim biraz. Ağlayıp kendinizi bu kadar üzerseniz tabii ki kasılmanız da artar, bu sebepten acillik olunur mu Allah aşkına? Hayatı kendinize ve eşinize zorlaştırmayın bu kadar. Keşke eşiniz aylarca evde yokken ailenizin yanında kalsaydınız.

hiç samimiyetimiz yok evet. yabancı gibi. kadın ağzını yüzünü eğiyor tuhaf tuhaf tavırlar içine giriyor çünkü bir şey isteyince. valla özel muameleyi benim dışımda herkese yapınca insan alınıyor
Hic alinmayin, sizin onun ozel muamelesine ihtiyaciniz yok bunu kendinize surekli hatirlatin. Esinizle sorununuz yoksa evinizde mutluysaniz kayinvalidenizi ya gormezden gelin, sizde ona o tarz muameleler yapin bir cekisme baslatin ya da tam tersi isi biraz ne denir ona tabiri caize bilemedim yanlis kelime olmasin , alttan alta lafinizi sokun ama agzinizdan bal damlasin, yakinlik kurmaya calisiyormussunuz gibi yapin belki size olan gardi, kiskancligi dusecek ve normale donecek.
Sizin seciminiz bu ama her halde de kendinizi uzmeyin bebeginiz her seyi hissediyor.
Bu prenseslik sendromundan cikin, hamile haliyle herkes her isi yapiyor bu kadar abartmayin hamileligi hasta degilsiniz. Ayrica ne olursa olsun esimi evden gondermezdim ve ben bakardim eger surekli yatmami gerektirecek bir durumum yoksa.
Siz gayet ise gidiyorsunuz her sey normal esinize niye annesi bakiyor anlamadim

Hamilesiniz hassas olabilirsiniz anlıyorum . Ama ağzınız diliniz yok mu? Önünüzden alınınca ben yiyorum deyin . Börekten bir dilim daha isteyin .(ki çıkınca yemişsiniz) Gorumce, elti kıskanan gördüm ama damatla _3 yaşındaki çocuğa yapılan ekmeğinde kıskanıldigini görmüş oldum sayenizde. Ne kadar zor bir hamilelik geçiriyorsunuz bilmiyorum ama 6ay yatakta geçirdim, ilk 2 ay ablam geldi ama sonuçta onunda bir hayatı vardı. 4 ay evde açlıktan ölmedim valla. Biricik , tek hamile , herkesin amanda kızım demesini beklemeyin . Sonra çocuk doğunca . Görümcenin çocuğu ile karsilastiracaksiniz . Bu beklentinizi dusurmezseniz çok üzülürsünüz ve esinizde sorunun annesi değil siz olduğunu zamanla fark eder

Ona göre davranın. Zırt pırt görüşmeyin. Kv, kp de dahil kimse kimseyi sevmek zorunda değil bence . Ama saygı duymak zorunda . Alanınıza müdahale ettirmeyin ama beklentiye de girmeyin

gebelikle ilgili herhangi bir sorununuz mu var? neden bu kadar yardıma muhtac hissediyorsunuz kendinizi? yani tamam kv nin düşünüp yemek vermesinden, kızım bi ihtiyacın varmı vs demesinden memnun oluruz ama bu beklenti içine girmeyiz. yazdığınız şeyleri yapması hoş olur ama yapmadıysa da aç kalacak kadar dert edinmeyiz :) ayrıca eşinizin tavrı da bence cirkin. akşama bunun hesabını annemden sorarım falan demek itici. sizde hamilesiniz ve büyüteceksiniz sağlıkla doğsun büyüsün. ama ister misiniz ki akşam evladınız gelip size böyle bir sebepten hesap sorsun?

ııı.. olay ne ya ben hakikaten anlayamadim pardon siz üçüncü Elizabeth felan misiniz size yemek sormak durumunda mi kayınvalideniz aşırı şok oldum yani aşırı.

Ay çok komik ya.Hamileligi hastalık ya da ayrıcalık zannediolar.Wala ben doğuma salonu temizlerken gittim.Hatta sancım hafif hafif vardı hızlı hızlı bitirim de döndüğümde ev temiz olsun dedim.Suyum geldi temizlik bitince 😁😁😁gittim duşa girdim,hazırlandım 😁😁

Kayınvalideniz sizi önemsemiyor besbelli, bundan sonra ona göre davranırsınız siz de. Ama önce üzerinizdeki premsesliği atın. İkide bir hamile halimle şunu yaptım, şöyleyim vs. diyorsunuz. Hamilelik hastalık değildir. Kediler bile yapıyor bu işi, biz kadınlar bazen fazla abartıyoruz. Ben de gurbetteydim, benim de sıkıntılarım vardı ama kimse bana yardım etmek zorunda olmadığı için böyle bir beklentiye girmedim. Hele de evden çıkar çıkmaz “açım“ ajitasyonu yapıp eşinizi gazlayıp sonra da annenle aran bozulsun istemem demenizde ferhundelik sezdim biraz. Ağlayıp kendinizi bu kadar üzerseniz tabii ki kasılmanız da artar, bu sebepten acillik olunur mu Allah aşkına? Hayatı kendinize ve eşinize zorlaştırmayın bu kadar. Keşke eşiniz aylarca evde yokken ailenizin yanında kalsaydınız.
Bir an cavidan geldi sandım biliyor musun :bicak:

Back
X