7 aylık oğlumda balgam:(((

tugbayberk

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
72
2
6
Manisa
merhabalar.. 7 aylık oğlumda balgam oldu çok kötü öksürüyor doktora gittik ama 1 yaşın altındakilere öksürük şurubu vermiyoruz dedi yavrum çok kötü balgamlı öksürüyor ve balgamını atamıyor önerileriniz varsa bekliyorum(

Çok geçmiş olsun..

1 tatlı kaşığı balı cezvede kaynat hemen bir çay tabağına al çay kaşığının ucuyla azıcık karbonat üzerine de bir kaç damla limon suyu karıştır bir köpük oluşuyor o köpüğü güzelce yedir bebişine ..
Bir gece göğsüne ertesi gece sırtına (sakın aynı zanda yapma) bal sür çok çok az karabiber serpiştir (ben ilkinde abartmıştım da kıpkırmızı olmuştu evladım) ..

İkisinin de faydasını göreceksin inşallah

AYRICA: BİR ARKADAŞIM ŞUNDAN FAYDA GÖRDÜ BEBİŞİNE
Balgam söktürücü şifalı bitkiler arasında ilk sırada siyah turp yer alır. Çocuklarda balgam söktürücü hazırlamak istiyorsanız bunun için geceden bir siyap turpun içerisini oyun ve daha sonra alttan bıçak yardımı ile bir kaç küçük delik açın. Turpu kasenin üzerine oturtun ve içerisini balla doldurun. Üzerini kestiğiniz turp ile kapatın ve sabaha kadar bekletin. Sabah kaseye süzülen suyu bir bardağa alın ve günde 3 kere çocuğunuza bir kaşık verin. Kısa bir süre sonra çocuğunuzun öksürüğünün tamamen geçtiğine şahit olacaksınız.

canım bebekler maalesef balgamı kendileri atamıyorlar, kakasında çıkıyormuş doktorumuz bize öyle söylemişti...Hakikatende kimi zaman altını açtığımda sümüksü şeffaf tarzda bişeyler oluyordu meğerse onlar balgammış.Benim oğlum balgamını öksürürken kimi zaman kusuyordu o zman kendi çıkartabiliyordu ve acayip rahatlıyordu geçmiş olsun çok zor bu hastalıklarla uğraşmak...

bizde de geçen haftalarda aynı problem vardı en iyisi ıhlamur ya da papatya çayı acil şifalar inşallah evladınız iyileşmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…