7 gün 24 saat aranırmı ya?

pinkangell

evli mutlu çocuklu:)
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
263
0
46
Diğer
2 yıllık evliyim 6 aylık bir bebeğim var.eşimin ailesi ve kendi ailem aynı şehirde biz başka bir şehirde yaşıyoruz .kayınvalidem herşeyime karışır herseye.aklınıza gelecek herşey abartmıyorum şampuanımdan tutunda pedime kadar.utanmadan pat die odama girer.ve hergün arar 11 dedinmi tel çalar eve ulaşamazssa cebimizi arar.pazarda dahil yalnız.hiç düşünmez bunlar bi pazar evdeler.belki afedersiniz müsait değiller demiyor.ama benim ailem arasa tabi hiç pazar aramadılar.ama haftaiçi bigün eşim evdeyken arasalar eşim teli açar al sizinkiler der tripli bi şekilde ama annesi 7 24 bizi arar.hergünde arayınca konusucak konu kalmıyor.insanı çileden çıkarıyor.yani onu kırmadan nasıl uyarmalıyım bilmiyorum.fikrinize ihtiyacım var. ve 2.sorunum ise eşim ailemi hiç arayıp hallerini hatırlarını sormaz çok üzülüyorum annemde hep şey der.kızım sen mutlumusun tamam bitmiştir.bizi aramasada öenmli değil sen mutlu ol yeter bize der annemde babamda.eşimin durumu çok çok iyi yani maddi açıdan.yasadığımız şehirde en zenginlerden.benim ailemi küçük görüyor olabilirmi acaba.bunu tam anlayamadım ama eğer öyleyse bu beni çok kırar.benim istedğim tek şey.bi arayı baba nasılsın sağlığın sıhhatin iyimi okadar.inanın babama baba demiyor.hüseyin bey diyor.ama ben ailesine hürmet gösterdiğimde havaya uçuyo aynı saygıyı bende istiyorum.mesela beni anneme kalmaya bıraktıgında esyamı yukarı cıkarmak için oda gelir benle kapıda annemi görür selam sabah yok hiç.çantamı bırakır gider.annem der oğlum selamün aleyküm nasılsın der.o ozaman konuşur.ben bunları nasıl düzelticem benim gibi olan varmı bi fikir verin.burda tek yasadığımız için kimseye anlatamıyorum.fikirlerinize ihtyacım var kızlar

kocanız saygısız, görgüsüz, bencil, kibirli biri. parayla adam olunmuyora en güzel örneklerden. böyle adamlarla nasıl yaşanır hiç bir fikrim yok. açıkcası durumunuza üzüldüm. sınırlarınızı yeterince net çizememiş olabilir misiniz? hassasiyetlerinizi, beklentilerinizi anlatamamış olabilir misiniz? böyle insanları inciterek, kırarak adam sıfatıyla dolaşanlar tez zamanda burun üstü yere çakılırlar. inşallah kocanız çakılmadan farkına varır. ailesi size özensizse, siz de aradıklarında al sizinkiler deyip verin bakalım telefonu ne hissedecek? empati yapmasına yardımcı olun. ki k.validenizin tavırlarından özensiz olduklarını çıkardım. sorun çıkmasın diye alttan aldıkça tepenize çıkmışlar. parayı sindirememiş tipler. allah yardımcınız olsun canım :(

ne demek efendım babama huseyın bey dıyecek,ne demek anneme selam bıle vermeyecek.aılenıze saygısı yoksa sıze saygısı olsun barı esınızın.yaptıkları kabul edılebılır seyler degıl.o zaman sız de annesıne karsı mesafe koyun.

ilk içimden geçeni yazayım, sanki eşiniz "sonradan görme" derler ya öyle.

k.validenizin tutumunu sizin değil eşinizin değiştirmesi gerekir. örneğin pazar sabahı uyurken mi arıyor, eşinin daha önceden "anne ben kalkınca seni ararım demesi" gerekir. biz tüm aileler aynı ilde olmamıza rağmen ailemizi hergün ararız. kendi ailemi ben ararım, eşimde kendi ailesini arar. ama eşimin ailesi benim aramamı da bekler. canım isterse ararım. kızarlar arada ayrı konu:1:

sen onun annesine .. hanım desen eşinin hoşuna gidermi ki? nezamandır evlisiniz bilmem ama ilk başlarda sende onun annesine hanım babasına bey diye hitap etseydin. birşey dedimide tamm sende babama baba de bende derim diye tehdit edebilirdin. olmassada demezse bey ve hanım derim diye tehdit et bakalım ne diyecek.

Anne, baba olayına ben de çok üzülüyorum ama sanırım hata bizlerde
Benim eşimde anneme hiç anne demedi ama ben onunkilere dedim başlarına ismini koyarak söyledim ama yine de içime oturmuştur.
Eşin sanırım dediğim dedik bir tip ama bence bu kibirli halinin kırılması lazım
Konuş kabul etmiyorsa sen de onun ailesine anne baba deme arkadaşım sonra çok pişman olursun yıllar geçtikçe içine daha çok oturur.
Eşim çok zengin demişsin ya siz çalışıyor musunuz yoksa maddi anlamda eşinize mi bağlısınız?

Eşinle bu durumu konuşun.
Ailenin senin için ne kadar değerli olduğunu ona hissettirmemişsiniz sanırım.
Eğer öyle olsaydı ailene senden kaynaklı bi saygı içerisine girerdi.
Senin ailene ne kadar önem ve değer verdiğini gördükçe ister istemez oda yakın olmaya çalışırdı.
Bence eşin içindeki bu fırtınaların hiç birini bilmiyo.
Bilse eminim şaşıracaktır daha dikkatli olmaya çalışacaktır
Eğer ailenin senin için önemli olduğunu ona hissetiremiyorsan bu durumu rahatsızlığını söyle konuş onunla.
Ama ailenin çok değerli olduğunu da hissettir

eşimin aileme saygısızlığına asla müsade etmem. ne demek ben onun ailesine bütün hürmeti, saygıyı, ilgiyi göstereyim o karşılığında ailemin yüzüne bakmasın muhattap olmasın. bana göre herşey karşılıklı, saygıysa saygı, sevgiyse sevgi....

Baba demekte neden zorlanıyor anlamadım. Bey hitabı bizde karşıdakine ne diyeceğini bilemediğinde veya sizli bizli ortamlarda kullanılır. Eşinin kayınbabası bey de kim? Senden çok ben sinirlendim :47:

evet ben hep aman sorun çıkmasın die sustum kayınvalidem biekersinde sende herşeye tamam diyosun dedi.şaşa kaldım.yani sorunlu saygısız mı olmamı istiyorsun be kadın .

her şeye tamam demek saygı değildir, kendi fikrinizi söylemek de saygısızlık değildir arkadaşım. tamam dedikçe beklentiler artar. pat diye yapamazsınız ama yavaş yavaş sınırlarınızı koyun artık. her aradığında müsaitmiş gibi konuşmayın mesela. hal hatır sorduktan sonra, şu anda meşgulüm, kusura bakmayın deyin. neden ezik duruyorsunuz? siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez.

evet ben hep aman sorun çıkmasın die sustum kayınvalidem biekersinde sende herşeye tamam diyosun dedi.şaşa kaldım.yani sorunlu saygısız mı olmamı istiyorsun be kadın .

canım kendin gibi davranmıyorsun demekki ve herşeye tamam diyen hiç itiraz etmeyen insanları insanlar hırpalarlar hırpalarlar ve bi kenara savurup atarlar kıymetin olmaz çünkü...

isteklerini önemse artık arıza çıkart herşeye he demek ne kadar sinir bozucu bi durum hem senın için hem karşındaki için karakterınden şüphe ettirirsin sana bı sure sonra ağır ithamlarda bulunabılırler mesela senın aklın yokmu senın kişiliğin yok mu gibi

hani suratına söylemeselerde akıllarından geçer bunlar ve bence sen kocanın bi tarafını kaldırmışsın kendi aileni sen ezdirmişsin canım ne demek hanım bey beım sevgilim söylese, ailesine bende aynen o sekilde davranırdım...parası senı cezbediyor olabilir mi?

ki eşin bence aileni hor görüyor çünkü kusura bakma ama para ona çok gelmiş...senı de küçümsüyor olabılır mı hıssettın mı?

İyi de sorun çıkmasın diye susuyorsun ama pasif bir kadın oluyorsun.
Sen böyle davrandıkça eşin daha çok üstüne gelir.

ben de dicektim benimki de hiç arayıp sormaz, erkekler böyle diye ama, kapıda annene selam vermemesi çok garip canım ya. benim eşim bizimkileri gördüğü yerde ellerini öper hemen. yani selam vermemek konuşmamak da ne demek. bana işin içinde başka iş var gibi geldi. sanki tavırlı davranıyo. hiç sordun mu neden böyle davranıyosun diye belki sebebi vardır.

ilk içimden geçeni yazayım, sanki eşiniz "sonradan görme" derler ya öyle.

k.validenizin tutumunu sizin değil eşinizin değiştirmesi gerekir. örneğin pazar sabahı uyurken mi arıyor, eşinin daha önceden "anne ben kalkınca seni ararım demesi" gerekir. biz tüm aileler aynı ilde olmamıza rağmen ailemizi hergün ararız. kendi ailemi ben ararım, eşimde kendi ailesini arar. ama eşimin ailesi benim aramamı da bekler. canım isterse ararım. kızarlar arada ayrı konu:1:

sen onun annesine .. hanım desen eşinin hoşuna gidermi ki? nezamandır evlisiniz bilmem ama ilk başlarda sende onun annesine hanım babasına bey diye hitap etseydin. birşey dedimide tamm sende babama baba de bende derim diye tehdit edebilirdin. olmassada demezse bey ve hanım derim diye tehdit et bakalım ne diyecek.

en başından beri öyle 2 yıl oldu evleneli.hep hüseyin bey der.annemi görür bön bön bakar bi selam vermez.annem alıştım kızım boşver sen üzme kendini der.ne bilim ben hiç böyle bi terbiye görmedim yaşam tarzları çok farklı.Birgün restoranda amcasını gördük ben ayağa kalktım saygımdan selam verdim eşim bacak bacak üstünde hiç istifini bozmadı aman napim dedi.şok geçirdim.aile bağları sıfır.herkesin bana çok şanslısın demesinden bıktım artık.yok evde yardımcıların var altında araban var evin var bilmem neyin var diye.herkes çok şanslısın diyor.ama bence onlar benim ailem gibi bi aileyi buldukları için şanslı benim ailem sorunlu tipler olsaydı hayatta böyle devam etmezdi.ama ailem herşeye göz yumduğu için.eşimde gayet rahat davrana biliyor.canım babam bile dün dediki kızım çekiniyodur aramaya.halbuki çekinmeden zannediyor babam.bilmiyorki onu saymadığından.

ben de dicektim benimki de hiç arayıp sormaz, erkekler böyle diye ama, kapıda annene selam vermemesi çok garip canım ya. benim eşim bizimkileri gördüğü yerde ellerini öper hemen. yani selam vermemek konuşmamak da ne demek. bana işin içinde başka iş var gibi geldi. sanki tavırlı davranıyo. hiç sordun mu neden böyle davranıyosun diye belki sebebi vardır.

sorudğum zaman kızılca kıyamet kopuyo ben napıyormuşum ben napmışım sizinkilerde hiç bişeyden memnun olmuyor diyo.halbuki tek istedikleri saygı.eşim ailesinden öyle görmüş .aile anlayışları öyle.diyorumya çok değişik halleri var.mesela bi gün kayınvalidem dediki.bana.damadı var kaynanamın doktor.güya damadı kayınvalidemlere gelince saygı güleryüz bekliyormuş.sende öyle şeyler bekliyomusun dedi.bana dönüp şaşa kaldım.yani evine gelen her misafir güleryüz bekler.kusura bakma biz böyleyiz dedi bana.

Kusura bakmayın ama eski konularınıza baktım da eşinizin yıllardır yaptığı yenilir yutulur cinsten değil.
Siz bu adama ya cidden çok aşıksınız, veya ekonomik özgürlüğünüz yok ya da size sunduğu rahatlık ve zenginlikten dolayı bu kadar ezik duruyorsunuz.
Ben sizin bu kadar yıl sakin olmanıza çok şaşırdım.

Back
X