7. haftada folik asit kullanımı

SevgiliMelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
585
14
48
Ankara
merhaba arkadaşlar ya, şu sıralar aklım çok karışık ne yapmam gerektiğine bi türlü karar veremedim.
ben 7 haftalık hamileyim, 3 hafta önce aile hekimliğinde gebe olduğumu tam olarak öğrendim, aile hekimliğindeki dr tribeksol, ferrum fort ve suda eriyen bir kalsiyum ilacı verdi. yanlız verdiği ilaçların sadece ferrum fort ta folik asit var. ama demir ilacı bu ve doktorum kan değerlein gayet iyi demişti çünkü ben 6 ay öncesinde şubat-mart-nisan aylarında kullanmıştım. mayıs ayındada kullandım fakat 4 ay geçince ve biraz sters yapınca boş yere içmeyim ilacı, akışına bırakayım diye bıraktım ve tamda hamileliğimden önceki 3 aya denk geldi bu brakma dönemim. eylül ayındada hamile olduğumu öğrendim evde folbiol vardı çift çizgiyi gördükten sonra günde 1 adet koullandım. ya şimdi bu demir ilacı ve yukarda ismini verdiğim ilaçları kullanayımmı bilemedim kafam karıştı çünkü kadın doğum doktorum da folidoce verdi. şimdi hangisini kullancam ben:18:
yani buk aile hekimliğindeki doktorun verdiği ilaç sayısı günde 4 adet. ve suda eriyen aşırı derecede midemi bulandırıyor.
ve ben arkadaşlarkmla bunu paylaştıktan sonra son 1 haftadır gene folbiol alıyorum günde 1 adet.
çünkü ikiside bebek sahibi ve ikiside sadece foliik asit kullandıklarını söylediler başta sadece.
yani napsam bilemedim, bi akıl verin arkadaşlar

valla bende hamile kalmadan önce ve hamileliğimin 3 ayı boyunca sadece folik asit kullandım.3.aydan folik asiti bırakıp,demir ve kalsıyuma başlattı doktorum.Aile hekimi acaba kan değerlerine bakıp demir vs eksik gördüğü içinmi erkenden başlattı acaba bilemem ama sen normal bir Kadın doğum doktoruna git ve kontrollerine onda devam et bence.zaten 7.haftandaysan gdip ultrasonda keseyi falan görmen gerekir.Bilmiyorum gittinmi aile hekimliği dışında bir doktora?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…