Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Merhaba bütün takım ve özelde Kasımpatilar. Inşallah biz 1. oluruz.benim de şu an 80 hedefim 78.5 hadi bakalım. Siz de yazın şimdiki ve hedef kilolarını zi.
İrem kuzum inşallah hedef 1.lik :KK76: bu hafta 56.1 dim benden artık baya az gidiyor 55.6 hedefim ( genel hedefimde 55) Ama seninle kvrck kvrck dan çok ümitliyim :KK49:

Amaniiinn kasimpati olmuşuz devedikeni olaydikya gı daha iyi batardik karsi takima

Hehehehhheeehhh cok komiksiniz benim oldugum takim kaybedecek ha
Birinci belli ikinci kim:KK31:
Ahahah ablam güldürdün beni, bizde patlatırız onları :KK70:

orda varım ama denemedekilerde yokum:KK42:
Alırız alırız hiç merak etme bu hafta biraz karışık olduk, ama cuma gününden sonra daha net olcağız :KK15:

Aslında youtubeda bir sürü fitness ve pilates sayfası var her gün farklı birşey yapsan sıkılmassın belki ablam :KK49: Mesela ben şöyle yapmayı düşünüyorum her gün ip ya da yürüyüşle cardiyo :KK76: Ardından egzersizler örneğin bir gün abs,bacak bir gün yan karın, popo gibi :p Ama özellikle simitlerden şikayetçi olduğum için her gün azıcık yan karın egzersizi ve squat yapmak istiyorum tekrardan :KK48: Yazın ki popomu özledim :mad::KK70::KK70:
Evet fıstığım haklısın ama şu squat,bkk egzerisizler 3 set halinde falan yapılıyor ya ve sonuç için düzenli çalışma istiyor 4-5 gün yapıyorum sonra sıkılıp başkasına geçiyorum :KK70: Senin poponu yerim :KK19:
Ellerin sağlık caanıım bir sonrakine beni dee ekler misiin :KK68::KK68: Ay bu gruplar bana anaokulu yıllarımı hatırlattı ilk papatyalarda, 2.yıl uğur böceklerindeydim :p:p
Tamam kuzum aklıma geldin ama çarşambaya kadar sınavların olduğu için koymadım, bir sonrakine aklımdasın :KK60:

Annemler börek yapalım dediler sözde 1 saat sürecekti ama maşallah bütün günü öldürdüler ve yine evin bütün temizliği bana kaldı :mad: Yoruldum ya ve yarın yine Pazartesi. Bu haftasonu bana uğramadan geçiyor. Şimdide kendimle uğraşıcam ayy hiç sevmiyorum şu ağda işlerini :KK43:. İşlerimi halledeyip geleyim ben :KK34:

Metabolizmasının yavaş olduğunu düşünenler için kilo vermeyi hızlandıracak 5 basit ipucu!!
7944.jpeg

Daha önce diyet yapmış herkes bilir ,kilo vermek için diyete başladığımızda düzenli tartılırız ve kiloların yavaş yavaş gittiğini görünce paniğe kapılır, asla hedeflediğimiz kiloya ulaşamayacağımızı düşünürüz. Uyguladığımız beslenme programına göre, metabolizmamızı dolayısıyla kilo vermemizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak birçok faktör vardır. Aşağıdaki maddelerden uyguladığınız beslenme programınıza uygun olanları seçerseniz , istediğiniz kiloya çok daha çabuk ve kolay ulaşabilirsiniz.

*Daha Çok Sebze Yiyin

Lahana , marul, ıspanak, brokoli vb gibi düşük kalorili ve yüksek posa içeriğine sahip besinleri ağırlıklı tüketmek , vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri sağlarken aynı zamanda içerdiği bol posa sayesinde sindirim sistemimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Gün içinde düşük kalorili bu besinleri tüketmenin bir diğer avantajı metabolizmaya sinyaller göndererek depolanmış yağların yakılmasını sağlamaktır.

*Daha çok su için

Birçoğumuz ihtiyacımızı karşılayacak yeterli miktarda su içmeyi zor buluruz ancak su tüketimini artırmak için çaba göstermeliyiz. Vücudumuzun ihtiyacını karşılayacak yeteli miktarda su tüketmek organ fonksiyonlarımızın düzenlenmesini sağlarken kaslarımızın daha iyi çalışmasını sağlar. Ayrıca vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, cildin hidrasyonunu korur ve genel olarak kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Vücudumuzun iyi bir şekilde hidrate olması kilo vermeyi hızlandıran en kolay yollardan biridir.

*Rafine Besin Tüketimini Azaltın

Rafine gıdaların aşırı tüketimi,ciddi kilo artışının altını çizmekte. Aslında rafine gıdalar en iyi ; ne doğal üründen var olmuş ne de normal görünümüne benzeyen orijinal formuna benzemeyen gıda olarak tanımlanabilir. Kilo kaybının devamını sağlayabilmek için rafine gıda tüketimini minimum düzeye indirgemeliyiz. Ekmek, patates, patates cipsi, kızarmış gıdalar, çok pişmiş etler, işlenmiş besinler rafine gıdalara örnek gösterilebilir aslında mevcut formu korunmamış tüm gıdaları rafine besin sınıfında düşünebiliriz.

*Yağ Yakımını Hızlandıran Besinler

Birçok besin metabolizmada yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur bunu vücut sıcaklığını ve enerji harcamasını artırarak yaparlar. Bu besinlerden gün içerisinde küçük porsiyonlarda tüketmek ekstra kalori harcamanızı artırarak ,kilo vermenizi hızlandırır. Kırmızı biber, sarımsak, zencefil, tarçın, yeşil çay bu besinlerin başında gelir ki yağ yakma potansiyelleri yüksek olan belli başlı besinlerdir.

*Kardiovaskuler Egzersizler

Hepimiz fiziksel aktivitenin vücutta yağ yakımını hızlandırdığını biliyoruz. Belki yoğun iş hayatımıza ve çalışma rutinimize bağlı olarak uzun süren kardio egzersizleri yapmanın zorlukları olabilir. Ancak gün içerisinde yapılabilecek daha kısa süren seanslara sahip kardio egzersizler tercih edebiliriz. Dans, yüzme, bisiklet, jogging, tempolu yürüyüş uygulaması kolay kardiyo egzersizlerine örnektir.

Kilo Kaybını Hızlandırmak İçin Ne Yapmalıyız?

Hepimiz kilo vermemizi hızlandırmak için uygulanması gereken adımları takip etmeye çalışırız oysa bu adımlar kadar önemli olan diğer bir şey metabolizma hızımızı yavaşlatmamak için yapılmaması gereken şeyleri bilmektir .
Metabolizmayı yavaşlatmamak ve kilo kaybını hızlandırmak için yapılması gerekenleri kısaca özetleyebiliriz:

Beslenme programımızı uygulayarak hızla kilo kaybederken asla aç kalmamalıyız. Aç kalarak başlangıçta gerçekten birkaç kilo verebiliriz ama bir süre sonra vücut kendini koruma moduna geçer, yağ ve sıvı depolamaya başlar ki bu da hareketimizi kısıtlayacak ve dolayısıyla kilo almamızı sağlayacaktır.

Asla hızlı kilo vermemizi sağlayacak besin destekleri kullanmamalıyız. Bunlar hızlı kilo vermemize büyük oranda yardım ettikleri iddiasıyla kafamızı karıştırabilir ancak karaciğer ve böbrek harabiyeti, hiperaktivite, çarpıntı ve daha kötü ciddi yan etkileri vardır. Güvenilirlikleri yoktur, ciddi riskleri vardır ve beslenme alışkanlıklarımızda, yaşam tarzımızda değişiklik yapmadıkları için kalıcı kilo kaybı sağlamazlar.
Sağlığımızı garanti altına almak için daha hassas davranmamız gereklidir.

Kilo vermemizin hızlanmasına yardım eden bir diğer faktör olan fazla egzersizi, yine uygulamamamız gereken adımlardandır. Daha uzun antrenmanlarda daha iyi performans göstermek, yoğunluğumuzu artırmaya çalışmamız için bile antrenman yapmak iyidir, ama tedbirli davranmalıyız ve vücudumuzu zorlayacak işaretlere dikkat etmeliyiz. Eğer bir acı, ağrı hissedersek, nefes alma problemi yaşarsak veya kaslarımız zayıflarsa aşırıya kaçtığımız egzersizin belirtileri ortaya çıkmış demektir
Antrenmanlarımızda, performansımızı artırmaya yönelik bile olsa ,yaralanmalara sebep olacak ve kontrol edemeyeceğimiz kadar aşırıya kaçmamalıyız.
Konuyla ilgili uzmanlardan destek almak oldukça önemlidir. Kilo vermeye karar verdiğimizde ve kilo vermeye yönelik hazırlanmış programı uygulamaya başladığımızda hemen sonuç almak isteriz ancak unutmamız gereken en önemli şey hızlı kilo kaybının sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde ciddi zararları olabileceğidir.
Kilolarınızdan, karnınızdaki yağlanmadan utanmanız için hiç neden yok önemli olan biran önce onlardan kurtulmaya karar vermek ve sizin için size özel hazırlanmış beslenme programını uygulamaktır.
Dyt. Merve TIĞLI ÇINAR

Kadınların derdi bitmiyor canım
Tsh değerlerini bi ölçtür istersen. Ben de doğumdan sonra sık adet oluyordum hipertroidi gelişmiş. Bünyem hala hamile gibi hormon salgiliyormuş. Kafan rahat etsin bi ölçtür
hımmm bak buna hiç bakılmadı ben iyisimi yarın sabah bi dahiliye uzmanına gidip bütün değerlerime baktırayım

Ay yine harika bir takım olmusuz yahu. Kızlar şimdi diğerleri kıskançlıktan çalıyordur. Eh şimdiden birinci biz olduğumuz belli olduğu için :KK50: grup yoldaslarim Cutemom007 Cutemom007 ve M mutlu91 ikinizede güveniyorum. Haydi bu hafta tek başımıza iktidar biz olalım. Seçim kampanyalarını sonuna kadar kullanalım. Diğer grupların menulerini hunharca elestirelim :KK55:. Zaten listeye bakınca en güçlü bizim olduğumuz belli. Biraz azim ve dikkatle herkesi sollariz. Sakin diğerlerini gözünüzde büyütmeyin. Ben olayı çözdüm; Periliçe zaten kazanamaz √
Selin desen zaten zayıf, kemik aldırırsa anca √
Naz da iyice zayıfladı zaten , fazla veremez √
Pembe pek katılamıyor √
Fatmanur ablayı zaten yenmiştim √

:KK70::KK70::KK70::KK70:
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:harikasın cnmmm

Evet, takımdaş olmuşuz :KK48: sollariz bu hafta herkesleri :KK73:
tabikisiiii:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

Amaniiinn kasimpati olmuşuz devedikeni olaydikya gı daha iyi batardik karsi takima

çok iddaalı:KK8::KK8::KK8::KK8::KK8:
menümü akşam giremeyeceğim için veriyorum.
sabah :2 yumurta 1 dilim peynir 2 dilim tam buğday ekmeği + şekersiz çay
öğle:2 dilim ekmek +4 kaşık bamya
akşam:6 kaşık bamya + 2 kaşık pırasa+2 kaşık bulgur pilavı
akşam yatmadan 1 saat önce göbek eriten yoğurt kürü
:kk77::kk77::kk77::kk77:
spor yapamadım ama 2 saat halı sildim çok yoruldum
su 6 bardak şuana kadar 8 bardağa tamamlarım
yok cnm bu menü hiç olmamış bamyayla pırasayla olma baklava börek yok :p:p:p:p:p

Menüm:
sabah : 1 bardak su kahvaltı yok nobetten ciktgim için yiyemedim .

öğle : 5 tane kanat (cok az sıvı yağ ve az baharatla kendi suyu ve buharıyla pisti) bir tabak salata ( domates salatalık kivircikla) büyük 1 bardak ayran kendim yaptım ( hazır değil)

Ara: 1kucuk bardak çay 2 küçük dilim kabak tatlisi

Akşam: karnabahar haşlaması( üzerine 1 t.k zeytinyağ ve nane) 2 yemk kaşığı yoğurt

Ara: Süt. ve ya 1 meyve daha yemedim onu.
Su:2.5 litre
Spor: 200 ipatladim
tatlılar iyi :cool::cool::cool::cool::KK36::KK36:

sevgili takım arkadaşlarım utanarak menümü veriyorum diğer takımlar sakın ola sevinmeyin hafta içinde düzenim on numara olacak :p:p hafta sonu bu iş şaşıyor e birde benim bu ikide bir adet olmam eklenince üstüne menü garip oldu biraz

kalkınca 3 kuru kayısı (suya ısladım çok iyi geldi wc problemine)

sabah: 3 dilim tam tahıllı ekmek 1 kk örgü peyniri 1 tk tahin pekmez domates roka dereotu 1 çb süt

ara: 1 dilim ekmeğe 1 kk örgü peyniri dereotu roka

öğlen: yarım kase yoğurt 10 badem

ara : 1 muz 5 badem

akşam: 6 yk pilav 2 yk kuşbaşı et bir tabak salata 2 bardak ayran

ara: 2 ceviz 20 gr kuru üzüm 1 portakal

yatmadan acıkırsam bir bardak süt içeceğim

spor ebru şallı ile 21 günde yağlarımızdan kurtuluyoruz

su: 3 lt oldu

Yeni ben diyecektim ablam kendin itiraf etmişsin :KK70::KK70:

intikamım çok acııı olacak nana bu hafta seni yanındaki arkadaşların bile kurtaramayacak:KK76::KK47::anneadayı::KK55::KK53::KK68:

Bi önceki hafta 62,5 tum , cuma günü 61,7 idim sanırım. Bu hafta N Nana in yazdıklarını okuduktan sonra , hedefim 60 :KK53: Sen merak etme abla , 1. Belli bakalım 2. Hangi takım olacak:KK59:

işte menim iddalı hırslı takım arkadaşım böyle bir arkadaşın olursa 1. çantada keklik

çok tatlısın yaa
AMA PERİÇİĞİM CUMA GÜNÜ BÜYÜK VE KIRMIZI BURTONLARLA SÜMBÜLLER YAZINCA 1. OLARAK HALİNİZ:KK17::KK17::KK17::mad::mad::mad:İŞTE BUDUR:KK53::KK50:

İYİ AKŞAMLAR sevgili takımım menümü veriyorum
SABAH
2 DLM tam buğ ekmeği
menemen
peynir
5 zeytin
domates
ARA
1.5 elma 5 badem
ÖĞLE
balık .et ,
yeillik salata
ayran
ARA
1 mandalina
AKŞAM
1dlm tm buğ ekmeği
ciğer sote
ayran
2.5 lt c.varı su yürüyüş yapamadım ama ev temizliği bayaği yordu

sevgili takım arkadaşlarım utanarak menümü veriyorum diğer takımlar sakın ola sevinmeyin hafta içinde düzenim on numara olacak :p:p hafta sonu bu iş şaşıyor e birde benim bu ikide bir adet olmam eklenince üstüne menü garip oldu biraz

sabah: 3 dilim tam tahıllı ekmek 1 kk örgü peyniri 1 tk tahin pekmez domates roka dereotu 1 çb süt

Benim minicik tatlima laf edene bak hih:KK45::KK45:

:KK43:

Aslında youtubeda bir sürü fitness ve pilates sayfası var her gün farklı birşey yapsan sıkılmassın belki ablam :KK49: Mesela ben şöyle yapmayı düşünüyorum her gün ip ya da yürüyüşle cardiyo :KK76: Ardından egzersizler örneğin bir gün abs,bacak bir gün yan karın, popo gibi :p Ama özellikle simitlerden şikayetçi olduğum için her gün azıcık yan karın egzersizi ve squat yapmak istiyorum tekrardan :KK48: Yazın ki popomu özledim :mad::KK70::KK70:
Sizin gibi kilom az olsaydı p90x yapardım kızlar çok güzel yorumlar var. Bi araştırın bence.

intikamım çok acııı olacak nana bu hafta seni yanındaki arkadaşların bile kurtaramayacak:KK76::KK47::anneadayı::KK55::KK53::KK68:

işte menim iddalı hırslı takım arkadaşım böyle bir arkadaşın olursa 1. çantada keklik

çok tatlısın yaa
AMA PERİÇİĞİM CUMA GÜNÜ BÜYÜK VE KIRMIZI BURTONLARLA SÜMBÜLLER YAZINCA 1. OLARAK HALİNİZ:KK17::KK17::KK17::mad::mad::mad:İŞTE BUDUR:KK53::KK50:
Bu ne kıskançlıktır, bu ne çekememezliktir, bu ne cirkefliktir, pess! Ablam orda sanki bi çekememezlik görüyorum. Beni ve takımımı kiskanmayin yahu!

Papatyalar bitanedir , papatyalar sert fırtınada savrulurlar ama asla kırılmalar. Hep köklerine tutunurlar, hemde sımsıkı. Papatya aynı biz yani; saf, masum, en değerli :KK49:
#Papatyalar bir tanedir Cutemom007 Cutemom007 & M mutlu91 :KK200:

Selinanya Selinanya bak bir daha grup adımı kimseye verme :KK16:, en sevdiğim çiçeği denk getirmissin :KK200:

O zaman büyük geçmiş olsun :KK48: yarın diyete başlayacaktın ne oldu?
Bu gun başladım saf pro ile. Yarinda pro olcak. Sonrası devami gelir sanırım.

Aslında saf pro nedenim tamamen diyete baslamam için kendi kendimi motive amacli yapiyorum. Kisa surede aldiklarimi verip gelcem.

Bu gun başladım saf pro ile. Yarinda pro olcak. Sonrası devami gelir sanırım.

Aslında saf pro nedenim tamamen diyete baslamam için kendi kendimi motive amacli yapiyorum. Kisa surede aldiklarimi verip gelcem.
Ablam yaa aynı kilolardayız seninleee bencee yılbaşına kadarr 59 oluruuuz sonra da şubata 55 :KK49::KK200: Destek olalım birbirimiziii 59 dan yukarı çıkmak çok kötüü :63::63: :KK60:

Back
X