• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

bu arada inş. haftaya 1.oluruz çok çok sevinirim ay bide ben birinci oluyormuşum

bugün ilk orucuma niyetlendim neyseki regl kazık atmaktan vazcaydı

4buçukta yıkandım

iftarda salçalı patates püresi yicem harika çok özlemiştim

savah ibrahim saraçoğlunu dinliyordum pirinç pilavı ve bezelyenin dikkatli yenilmesi gerektiğini anlatıyordu

kan şekerini bir anda yükseltip bir anda düşürüyormuş

bunu yerine patates yeyin kan şekerini yavaşça yüseltip yavaşça düşürüyormuş

*-* SALÇALI PATATES EZMESİ *-* - HİLALCE - Blogcu

yanlız tarifi şöyle 1 soğanı rendele kavur salça koy 1 kaşık haşlayıp ezdiğin patatesleride koy tuzunu koy iyice karıştır kaynar ye harika ötesi bir keyif alıyorum yemekten üstelik 3 kaşık yemek doyurucu şimdi iftarda yersek 1-2 kaşık yeterli olur bana şiddetle tavsiye ederim yağı az koy diyet malum 100 gramı 105 kaloriymiş bence daha az resimdekinin dörtte biri bol su takviyesi yapacağım için mideme yeterli gelir 30-40 kalori ya var ya yok onda işte süper düşük kalorili bir iftar yemeği bana

juliet olmadı tatlım hergün hergün kaçamak bak kara kaplıya yazıyorum ona göre terlikleri yeriz kafaya ona göre

eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

tamam bugün kaçamak yok yani insallah CADIARZU

mısır da kaç kalori var akişam koca tencere pişirdim ama terlik gelir diye yemedim...sempatiksalakcinni

keşke vucudumuzda bi cip olsada günlük kalorilerimizi gösterse boshayallersmile

ben anlamam namussuzum dedin:umursamaz::umursamaz::umursamaz:
bizim de canımız çekii heralde,gidip alalım diyo muyuz bak-tatlicadiarzu-

almadım zaten. laelaelaelaelae benim oğlan kucağımdan inmedi. alacaklarımı yarım yumalak aldım geldim. büssürü şey unutmussum.

işte böyle olacak kızım asıl..biz pohpohlaya pohpohlaya bir hal oluyoruz birbirimizi..sonrada bi şımarıyoruz verdiysekte geri alıyoruz
şımarmak deyince bak sakın bu hafta alayım deme..hatırlıyorsan ben ilk girdiğim hafta 65 tin sen...bak ne kadar zaman harcadın..belki 62 bile olurdun..alsanaalsanasmile
2 haftadır bireyselde dereceye giriyorsun nolur mahvetme bunu:Saruboceq:

sıra geldi aslıyasengözlerimebaksanab
sende haftaya ne yapıp edip veriyorsun bende verceğimm zaten yememe dikkat ediyorum..galiba sen de emoşta oruç tutmuyorsunzu oz aman egzersiz yapacaksınız ona göre kaytarmak için bahaneniz yok..bak ben ne güzel düzene sokmuştum pilatesi ramazanda bozdum..daha doğrusu kaynım gelince bozdum ben..çocuğun önünde yere yatıp top üstünde yuvarlanack halim yok dimi:roflol:

ayçinnnnn sende artık çeki düzen ver canım..bayrama güzel girelim değilmi..toparlanma zamanın çoktan geldi geçiyor ben diyeyim sana..

bence bize en büyük ceza böyle konuşmak..belki kalbimiz kırılabilir başta ama aslında iyilik yaparız..sanki hepimiz diyet gruplarına kilo vermek içinde almak için gelmişiz gibi yiyoruz tutamıytoruz verdiysekte alıyoruz hemen..
amacımızın farkına varalım..

bu arada ben pazar günü iftara arkadaşları alıyorum..menü fena vallabilmiyorumkismile ama pişirirken kokusundan doyarım diye umuyorum...ben sofrayı kurayım..
oruç tutanlarınkini kabul etsin allah..ahyırlı iftarlaaaarr

huff :1ninca: piqi tamam kabul. ben zaten diyeceğim en ağır lafı dedim kendime. haftaya 73üm garanti. belki daha fazla veririm.

selam milletkaydirigubbakcemile3
valla dün gece makeup bacının yazdıklarını okumuşsunuzdur,millet işi nasıl sıkı tutuyobenneyaptımkibiz de artık kendimizi salmaktan vazgeçmeliyiz kızlar,toparlanma zamanıhihoyyyt
dün 4.takım bana gülecek kokusuna,ondan sonra makeup ın yazdıklarından gelen azimle diyeti hiç bozmadım..kaçamak maçamak yok yaniia.s
böyle devam edicem inşallah:Saruboceq:bu hafta sonuna doğru regl bekliyorum,şişkinliğim olabilir onun haricinde iyi kilo vermek istiyorum lütfen yaa:Saruboceq:ben de sıkıldım hep ileri geri sarmaktanboshayallersmile
siz de bozmayın sakın:olmaz:bak bu hafta söz verdik birbirimize..iyi sonuç alıcaz tamam mı?bu hafta takımca hareket ediyoruz lütfen kimse kaçamak yapmasın,iyi asılsın diyeteguclubacismile

mısır da kaç kalori var akişam koca tencere pişirdim ama terlik gelir diye yemedim...sempatiksalakcinni

ahh keşke olsa..ama bliyoruz neyin fazla geldiğini di mi jülyetcima.sdayan güzelim dayan,biraz sıkmaktan bi şey olmaz..bu hafta iyi sonuç alıcaz inşallah dayanın kızlar lütfeeeeenn:Saruboceq:
almadım zaten. laelaelaelaelae benim oğlan kucağımdan inmedi. alacaklarımı yarım yumalak aldım geldim. büssürü şey unutmussum.

hahahah iyi olmuşsırnaşık şey
bak ben korkudan hiç yaramazlık yapmadım..sen de öyle ol vala haftaya çok pis madara ederim seni yoksaeyvahedigeldismile

emoş bak kızım sivri topuklu terlikle tepelerim seni ben yedim ilk çıktığında bir tane almış kardeşim yarısınıda anneme verdim çikolata kaplımıydı nasıl olduğunu bile hatırlamıyorum ben ruşeym almaya karar verdim ekmek yiye yiye zayıflayamıyorum benimki yine iyi sen yağ deposu yiyosun böyle vıcık vıcık yağ olacak sonra üstünde istediğin yağ yakıcı sporu ve diyeti yap o pis yağları anca atarsın vicudundan ben niye veremediğimi söyleyim ayı gibi yedim spor yapmadım almadım ama detoksa güvenip veririm zannettim 80,9dan 78e düştüm buda bişeydir benim için 1kiloyuda yarın ayran diyetine başlayarak vermek istiyorum lesli ablayı indirmeyi de başardım bol bol spor yapacağım lesli var ya emoş hatırlarsın sen niveaya benziyor aslı çok aradın niveayı ama lesli işini görür şekercim açıklamaları çok hoşuma gitti bir bakın onlara sende dondurmaları kes artık yeter be ne bu magnum da magnum magnumda magnum aaaaaaaaaaa yeter hadi aşkito bebek bekliyor sana noluyor güzel manken bir daha dondurma al sen aline aklına grup sana sövmelerini hayal et karşında 8 kişi sana söyleniyor dondurma yiyon diye boğazında kalsın ve kocişinin boğazına tep ye şu dondurmayı bidada dondurmacının önünden bile geçirme beni de ona göre bir daha intens ve magnum yok benim yanımda çıtır olan şeker iki bayan yeter ya kudurttunuz benim gibi deli birini off bakıyomusun böyle söylendim diye hakaret algılayıp savunmaya geçiyorlarmış neyse sizleri çok çok seviyorum orası ayrı tiksindirip soğutma taktikleri ayrı bende dünya laf duymayı istiyorum sayın takımcak üyelerinden ewet kilo veren tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum orası ayrı ama 2 kişi dışında hedef tutturanda yok tepenize binme kanpanyasına ne dersiniz herşeyini yazıp yazıp hesap vereceksin içtiğiniz yudum suya kadar bu arada ben iftarı ayran diyetiyle geçirdim deyim sahurda nasıl beslencem ramazanda nasıl kilo vercem yarın ilk orucumu tutabilirim of ya ha kendime döndüm diye zannetmeyin unuttum diğerlerine de geliyor sıra allahım aslıya bak ya ben soğutma çalışmaları yaparken kendi zaatları özendirme çalışmarıyla uğraşmakta çıldrıcam ya cips diyo magnum diyo hala tabi bu yazıyı okuma fırsatı olmadı daha ama bundan sonra yok öyle 3 kuruşa 5 köfte 21 kilo verdin aslıcım o dediklerinden ağzına koyda bak bakalım verebiliyormusun hadi ben koca popocuğumu kaldırıp spor yapmıyorum ya sen bu arada intens tadına bakayım dadanayım lafı yok sivri topuklu ayakkabıyı kafanıza indiriverin beni uğraştırmayın lütfen ewet emoş tüm gruplar seninle takımca gelip sana gülecekler nasılda kilo aldı nasılda şişkolaştı diye hadi er lokmada kulağıından çıkmasın bu laflarım hatta kaydet bunu yemek yerken çal dinlede yiyeme emi sempatiksalakcinni ewet ewet inat et zayıfla hadi kalk spor yap sporsuz yatarsan söylediklerimiz aklına gelsin haa tabi 1 ileri 2 geri gidiyorsun ya 3buçuk kilo almadan geriye dönüşü başaramazsın sonra yine olursun şişman bir bayan ay çıldırcam ben namızsız dicez biloyon demi aslıcım yemek yok bundan sonra birde güzel saymıış karamelli beyaz bademli bilmen ne bilmem ne aaa bak size bişiy diyim istediğiniz kiloya ulaşınca hedefin 2 kilo altına düşün sonrada azıtma gününüz olsun 1 hafta şimdi hergün canınız ne istediyse onun parasını almış gibi koyun ve biir liste yapın işte 500 intens için koydunuzmu yarında koyunca yanına çarpı koyun sonra azıtma cozutma haftanızda gidin her canınızın istediğini listeden bir bir sile sile alın taze taze o zaman yeyin kusana kadar 1 hafta sonra hedefin 2 kilo aşşasına inip tekrar hedefi tutturanlar olarak mazun olursunuz bu arada bağırsak sistemimi anlamıyorum polen sayesinde sık sık tuvalete gidiyorum eskiden 2 güne birdi şimdi belki günde 1 iki kere belli olmuyor sana gelince hilalcim armut al pazardan cnm çok çekti de onu doğru bir tabak sakın yaptıklarının tadına bile bakma bak gebertirim düşünsenize un kurabiyesi yapaken mıncırdığımız margarini vıcık vıcık işte öyle yağlar birikecek heryerinde bu hepinize mize geçerli kalkıp düzenli spor yapmadığımdan veremiyorum buna eminim yoksa ayda 1 kerecik kaçamak olur olamz dediğiniz kaçamaklardan hiç yapmıyorum çünkü benneyaptımkiama popocuk daha önemlii geliyor kaldırıpta spor yapmıyorum düzenlli ayçinim balım savunma istemişsin benimki savunma deil yapamadım işte koca dötümü kaldırıpta sporumu düzenli yapmadım hedef tarihinden itibaren 3,9 kiloyu veremedim cezama gelince tepeme binin incik cincik sorgulayın tüm takım olaraktan ve sporu umarım yaparımda verebilirim 1 kilodan fazla yine fazla yaz balım benim vereceğim kilomu hırsla ve hışımla vereyim o kilolarımı para olunca biriktirip yapmadığım kaçamakları yapmıcam cipz magnum gibi anneme anneler günü hediyesi alcam 210 milyon mutfak dolabı çok şık bişey diğer ay toparlanırız herhalde taksidini de anca bitiririz o vakte boğazıma alıp şişeceğime büyük bir hediye alır boğazımı tıkayıp şişmem ya of kızlar ya cnm çok sıkıldı şimdi aklıma geldide yılbaşında hedefimde olacaktım ama onu 8 ocakta demiştim 5 ayı çöpe attım tabi orası ayrı akannehir bu arada gerkli yerlere :oklava::mymeka::sm_cool::sm_confused:sempatiksalakcinnieyvahedigeldismile:olmaz::sinifsinif:ohaoldumsmile:gitme::1:kaydirigubbakcemile3aklinialirimsmilekaydirigubbakcemile2sempatiksalakcinniakannehirkaydirigubbakcemilealsanaalsanasmilemafoldumben:3:bilmiyorumkismile smile ları yerine koyun tuvalete gitcem pc başından kalkabilirsem tabi öf hadi ben gidiyorum sizde beni tepeleyin hadi hadi hadi bekliyorum tepiklerimi bekliyorum tatlışlarım ha eğer kaçamak yapardanız böyle morartırım siizleri fişlerim bak heryerde ona göre doktorda dediydi zati delidir ne yapsa yeridir diye kendi haline barakın dedi:1:

gizem nişledin yawrum. oku oku bitmiyo. bi nefes alsaydın arada

Son düzenleme:
slm kızlar amma çok yazmışsınız dün gece okuya okuya bi hal oldum valaa-tatlicadiarzu-
yurttan haberleri veriyorum...

iftarda:
1 kepçe şehriye çorbası
4 kaşık taze fasulye
1 ad. tavuk budu
2 kaşık makarna
semizotlu cacık
salata

ara:
1 ad. armut

sahurda:
1 ekmek kadar pide
2 dilim peynir
1 bardak çay
3 ad.zeytin
domates salatalık

asıl haberim dün akşam sanki biraz fazla yemişim gibi geldiği için işyerime gelip 1 saat yürüyüş yaptım kızlarkaydirigubbakcemile2 vicdanımı rahatlattım açıkçası:)))

bundan sonra fırsat bulduğum her akşam iftardan sonra yürüyüşümü yapacağımkaydirigubbakcemile2 zira bu hafta da 1 kilo vermek istiyorum çünkü:1:

bu akşam misafirliğe gidiyorum iftara kendime mukayet olmaya çalışırım merak etmeyin..dönüş yolunu da yürüyerek gelirsem sorun olmaz sositososito

aa bu arada dün akşam bi de sütlü kahve içtim kızlar bunu da kaçamak olarak sayabiliriz..dondurma çekiyo canım ama inatla direniyorum kendime bu kadar uğraşlarım boşa gitsin istemiyorum motive edin bakayım beni hihoyyythihoyyyt
acaip uyku bastırdı bu saatlerde susamaya başlıyorum işte:oklava:
o kadar içtiğim sular nereye gidiyo acaba?sanki hiç içmemişim gibiyim inanın....

bu arada inş. haftaya 1.oluruz çok çok sevinirim ay bide ben birinci oluyormuşum

bugün ilk orucuma niyetlendim neyseki regl kazık atmaktan vazcaydı

4buçukta yıkandım

bu hafta kesin birinciyiz. ben de doludizgin geliyorum

bir orta boy mısır bir dilim ekmek yerine geçiyor datlum. haşlanmış mısırdan bahsediyoruz dimi

selam milletkaydirigubbakcemile3
valla dün gece makeup bacının yazdıklarını okumuşsunuzdur,millet işi nasıl sıkı tutuyobenneyaptımkibiz de artık kendimizi salmaktan vazgeçmeliyiz kızlar,toparlanma zamanıhihoyyyt
dün 4.takım bana gülecek kokusuna,ondan sonra makeup ın yazdıklarından gelen azimle diyeti hiç bozmadım..kaçamak maçamak yok yaniia.s
böyle devam edicem inşallah:Saruboceq:bu hafta sonuna doğru regl bekliyorum,şişkinliğim olabilir onun haricinde iyi kilo vermek istiyorum lütfen yaa:Saruboceq:ben de sıkıldım hep ileri geri sarmaktanboshayallersmile
siz de bozmayın sakın:olmaz:bak bu hafta söz verdik birbirimize..iyi sonuç alıcaz tamam mı?bu hafta takımca hareket ediyoruz lütfen kimse kaçamak yapmasın,iyi asılsın diyeteguclubacismile

aamma gevezelik etmişiniz loo. okumadım sıkıldım sempatiksalakcinni aman ben ayçinden memnunum.

ahh keşke olsa..ama bliyoruz neyin fazla geldiğini di mi jülyetcima.sdayan güzelim dayan,biraz sıkmaktan bi şey olmaz..bu hafta iyi sonuç alıcaz inşallah dayanın kızlar lütfeeeeenn:Saruboceq:

hahahah iyi olmuşsırnaşık şey
bak ben korkudan hiç yaramazlık yapmadım..sen de öyle ol vala haftaya çok pis madara ederim seni yoksaeyvahedigeldismile

akşam dondurma yedim amma naber. hem de yarım kilo gece boyunca tuvalete koştum kusmak için. midemi mafetti

slm kızlar amma çok yazmışsınız dün gece okuya okuya bi hal oldum valaa-tatlicadiarzu-
yurttan haberleri veriyorum...

iftarda:
1 kepçe şehriye çorbası
4 kaşık taze fasulye
1 ad. tavuk budu
2 kaşık makarna
semizotlu cacık
salata

ara:
1 ad. armut

sahurda:
1 ekmek kadar pide
2 dilim peynir
1 bardak çay
3 ad.zeytin
domates salatalık

asıl haberim dün akşam sanki biraz fazla yemişim gibi geldiği için işyerime gelip 1 saat yürüyüş yaptım kızlarkaydirigubbakcemile2 vicdanımı rahatlattım açıkçası:)))

bundan sonra fırsat bulduğum her akşam iftardan sonra yürüyüşümü yapacağımkaydirigubbakcemile2 zira bu hafta da 1 kilo vermek istiyorum çünkü:1:

bu akşam misafirliğe gidiyorum iftara kendime mukayet olmaya çalışırım merak etmeyin..dönüş yolunu da yürüyerek gelirsem sorun olmaz sositososito

aa bu arada dün akşam bi de sütlü kahve içtim kızlar bunu da kaçamak olarak sayabiliriz..dondurma çekiyo canım ama inatla direniyorum kendime bu kadar uğraşlarım boşa gitsin istemiyorum motive edin bakayım beni hihoyyythihoyyyt
acaip uyku bastırdı bu saatlerde susamaya başlıyorum işte:oklava:
o kadar içtiğim sular nereye gidiyo acaba?sanki hiç içmemişim gibiyim inanın....

şucaaz dondurmadan nolcek annem. azcık ye sırnaşık şey iftarda yediklerini ikiye bölebilüdün. 2 saat arayla yersen kilo verin.

şucaaz dondurmadan nolcek annem. azcık ye sırnaşık şey iftarda yediklerini ikiye bölebilüdün. 2 saat arayla yersen kilo verin.

tatlım 2 ye bölsem zaten sofradan kalkmamız 9 u buluyo 2 saat sonra da 11 olur saat o satte de bi şeyler yiyemem yediklerim fazla değil ki aslıcım yoksa fazla mı?yani normalde almam gereken gıdalar zaten akşam yemeği olarak mesela makarna yedim diye ekmek yemiyorum...ayrıca da çorbamı içtikten sonra ara veriyorum yediklerime 10 dk namazımı kılıp devam ediyorum..tv de hep ööle sölüyo uzmanlar...
bundan sonra yürüyeceğim ama kızlar 1 hafta boyunca bakalım gene 1 kilo gidecek mi?:)))

zeynebim aslında oruç tutulduğu için iftarda nasıl beslenilmesi gerektiğini bilemiyorum. günde en az 1500 kalori almamız lazım. ama ramazanda oruç tutanlar daha mı az yemeli bilemiyorum. yediklerinden rahatsızsan ikiye bölebilirsin diyorum. bi tane ramazan diyeti var. onu yaziim. bak bakalım.

Ramazan Diyeti

* Sahurda (Kahvaltı yerine)

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)

2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)

3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek

4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)

* İftar saatinde (öğlen yemeği yerine) Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.

* İki saat sonra (akşam yemeği yerine)

1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.

2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.

3. hafta: 2. hafta gibi olacak.

4. hafta: 2. hafta gibi olacak.

* İki saat sonra Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.

Veya masum bir tatlı:
1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.
3. Diyet sütlü muhallebi
4. Üç top diyet dondurma
5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding
6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)

Taylan Kümeli

bu diyet listesini pek çok internet sitesine koymuşlar. başka bir site bunu ender saraç diyeti diye veriyor.

aamma gevezelik etmişiniz loo. okumadım sıkıldım sempatiksalakcinni aman ben ayçinden memnunum.
biz de menunuz heraldeee:dilcikar:
ayçin bitanedir...
konu o değil..millet ne kadar hırslı baksanıza..ne kadar azimli,iddialı konuştu kız..kendimden utandım,milette nasıl azim var ben 1ileri 2 geri yapıp duruyorum dedim:delphin:bu hafta biraz gurur meselesi yapıcam sanırım,lütfen kilo vereyim yaa lütfen:Saruboceq:
akşam dondurma yedim amma naber. hem de yarım kilo gece boyunca tuvalete koştum kusmak için. midemi mafetti

iğrençsin aslıııııııııııı:umursamaz:alsanaalsanasmile

zeynepçim 1 saat yürüyüş falan,süpersin bencea.s.
dondurmanın 100 grında 177 kal. var canım,bence yiyebilrisin 1 top..bi şey olmaz...algidanın kup şeklinde satılanları var,otobüslerde dağıtıyolar:1:onda da 890 kal.yazıyodu sanırımkaydirigubbakcemile3

biz de menunuz heraldeee:dilcikar:
ayçin bitanedir...
konu o değil..millet ne kadar hırslı baksanıza..ne kadar azimli,iddialı konuştu kız..kendimden utandım,milette nasıl azim var ben 1ileri 2 geri yapıp duruyorum dedim:delphin:bu hafta biraz gurur meselesi yapıcam sanırım,lütfen kilo vereyim yaa lütfen:Saruboceq:

iğrençsin aslıııııııııııı:umursamaz:alsanaalsanasmile

zeynepçim 1 saat yürüyüş falan,süpersin bencea.s.
dondurmanın 100 grında 177 kal. var canım,bence yiyebilrisin 1 top..bi şey olmaz...algidanın kup şeklinde satılanları var,otobüslerde dağıtıyolar:1:onda da 890 kal.yazıyodu sanırımkaydirigubbakcemile3

iğrencim dimi sempatiksalakcinni kıs şu prenses perinin diyet listesini yapıcan mı. çok az yiyormuş

Back
X