Evet küslük konuşulmuş. Dinimizde zaten üç günden fazla küs kalmak yok malum. Peki ne oluryorda kardeş kardeşe küsüyor. Oluyor işte çünkü insanız en nihayetinde. Herkes birbirinin alanına düşüncelerine saygı duysa küslük olur mu şu dünyada.
Kardeş diye anne baba diye vs yani kimse kimsenin hayatını yönetmeye çalışmayacak, birbirinin hayatına saygı duyacak. Sorarsa konuşacak sormazsa yaşantısı hakkında fikir beyan etmeyecek.
Bizde abimle 7 sene küs kaldık bütün kız kardeşler, çok kötü şeyler yaşadık gelinimiz sayesinde, abim düğünüme bile gelmedi.
Ama yine de abimdi o benim. Beraber oyun oynadığımız, beraber yiyip içtiğimiz abim.
Çok şükür barıştık.
Esimin ailesinden de kendi çevremden de öğrendiğim şey, işin suyunu çıkarmayacaksın, her daim ufak bir mesafe olacak, herkesle kalpten değil dilden konuşacaksın.
Bunu sevdiğim bir abla söylemişti. Esimin ailesi için, kalbinle konuşma artık onlara sadece dilinle konuş diye. Öyle yapıyorum sadece merhaba merhaba , küslük yok yani

sınırımı çizdim bitti. Ha içimde de zamanla bitecek çok şükür azaldı.
Benim felsefem bu artık kim olursa olsun sınırımı aşamaz ve herkes kalpten konuşmayı haketmez.