Çocukların hiçbirine abur cubur verilmesin ama 7 yaşındaki bir çocuk su orucuyla terbiye edilmez, anladığım kadarıyla konuda bahsedilen anne çocuğa su orucu uyguluyor ve yine sanırım yanlış anlamadıysam hiperaktif diye yapılıyor ne kadar üzücü, evet arada toksinleri atmak için vücudu ve mideyi dinlendirmek için birkaç gün sadece su içerek bir nevi detoks yapılabilir, ki su orucunun amacı toksin atmaktır ama bu erişkin insanlar içindir, 18 yaş altı çocuklara uygulanamaz, su orucu 18 yaş altı, 80 yaş üstü, hamile ve emziren kadınlar, tansiyon, diyabet ve kanser hastalarına uygun değildir, bu da her yerde yazar.
Anne sadece su verdiği çocuğunun psikolojisini düşünüyor mu acaba? Çocuk ah benim canım annem hiperaktivitemi tedavi için aç bırakıyor diye mi düşünüyor yoksa annem çok hareketliyim diye bana kızdığı için aç mı bırakıyor diyor?
Yaramazlık yaparsam aç kalacağım korkusu yaşamadığını garanti edebilir miyiz? Anne=sevgi, şefkat duygularıyla mı bağdaşıyor bu durumda, yoksa Anne=korku demek diye mi bağdaştırıyor çocuk?
Kusura bakılmasın ama bir çocuğu nedenini bile anlamadığı su orucuyla terbiye etmekle tuvalete kapatıp terbiye etmek arasında hiçbir fark yok benim için, gelişim çağındaki bir çocuğun beyin gelişimi, vücut gelişimi, bilişsel gelişimi, metabolizması, genleri üzerinde en büyük etkendir beslenme, yeterli ve sağlıklı gıdayı alamayan çocuğun ruhsal gelişimi bile sekteye uğrar, bağışıklık sistemi etkilenir, aç kalan çocuğun hareketleri kısıtlanır, bu anne çocuğuna iyilik mi yapıyor şimdi ?