Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
7 yaşında kızım ilkokula bu yıl başladı. Daha önceleri böyle bir sorun yoktu. Bu sene ağza alınmayacak küfürler etmeye başladı. Bana, babasına babaanne vb. aile büyüklerine. Çok üzülüyorum. Bizler aile içinde kesinlikle küfürlü konuşmayız. Babamız bile onun yanında çok dikkat eder konuşmalarına. Okuldaki arkadaşlarından öğreniyor sanırım. Zaten kendi de itiraf ediyor. Hayatımda bana kimsenin söylemediği şeyler söylüyor. Çok kızdım. İki gün konuşmadım. Öfkemin sebebini anlattım. Bu lafları herkes biliyor ama söylememen lazım dedim. Bilsen de kullanma dedim. Ama nafile... Çok üzülüyoruz. Nerede yanlış yaptık bilmiyorum
Bu sorunla karşılaşan bir tek ben varım herhalde.

Kimse fikir alışverişnde bulunmuyor

benim ikizlerimde 7 yasındalar aynı durum bizde var
küfür sayılmaz ama hic kullanmadıgımız argo kelimeler kaba tabirler kullanıyorlar
okulda arkadaslarından duyuyorlar
sasırıp kalıyoruz
cözümü bizde bilemedik
söylediklerinde uyarıyoruz ama unutup yine kullanabiliyorlar
öğretmeniyle görüşseniz..öğretmenleri isim vermeden tabiiki sınıfta genel bir uyarı yapsa..hatta hergün telefonla arayıp anne babalarına ewdeki davranışlarını soracağını söylese..ve hatta birgün gerçekten arasın ve onun yanında öğretmeniyle telefonda konuşun..çocuğu yüceltecek birşeyler söylersiniz..o da itibarını korumak için davranışlarını değiştirecektir diye düşünüyorum..sınıf öğretmeniyim..başıma gelse böyle bir yöntem deneyebilirdim..
öğretmeniyle görüşseniz..öğretmenleri isim vermeden tabiiki sınıfta genel bir uyarı yapsa..hatta hergün telefonla arayıp anne babalarına ewdeki davranışlarını soracağını söylese..ve hatta birgün gerçekten arasın ve onun yanında öğretmeniyle telefonda konuşun..çocuğu yüceltecek birşeyler söylersiniz..o da itibarını korumak için davranışlarını değiştirecektir diye düşünüyorum..sınıf öğretmeniyim..başıma gelse böyle bir yöntem deneyebilirdim..
Öğretmeniyle konuştum. Sınıflarında bir zeka engelli çocuk bulunuyor. Aslında almamaları lazım onu. Onlara özel okullar var oraya gitmesi gerek ama ailesi müdüre bağışta mı bulunmuş ne. Kabul ettirmişler çocuğu. Neyse o şimdi 15 günde bir geliyor. rehabilitasyona falan gidiyormuş. Onun dışında sorunlu bir öğrenci daha varmış. Ailevi sorunları olan. annesi babası boşanıyormuş ve çocukla hiç ilgilenmiyorlarmış.
Düşüncelerinizde haklısınız ama her öğretmen sizin gibi düşünmüyor ki. Kimileri dersi anlatıp, ödevleri dizip çıkıp gidiyor.

bu kelimeleri okuldan kaptığına eminseniz mutlaka öğretmenin desteği lazım..ya da siz evde kendim halledeyim derseniz ceza vermeniz lazım..sevdiği şeylerden mahrum bırakarak mesela..iyice ağzına yerleşmeden unutturmak lazım o kelimeleri..

karşınıza alıp bunu yapan büyüklerin sevilmediğini söylemeyi denediniz mi?