Davranış Bozuklukları 7 yasindaki Kizim

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Leose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
105
1
46
Danimarka
Selam arkadaslar..
Benim kendime gore cok buyuk bir sorunum var insallah bana yardimci olacak birileri vardir bu forumda..
Benim 7 yasindaki kizimla basim dertte.. Ben ne dersem tersini yapiyor sadece benle deyil kimseyle gecim edemiyor hep kendisi karismak istiyor.. Arkadaslarina israrci olarak eve cagriyor 5 dakka sonra kavga edip evden gonderiyor sonra tasi bana atiyor sabahtan aksama kadar inanin en az 10 kez kavga ediyoz.. Yemegini yemiyor odasinda uyumuyor benim yatagimda yatiyor onunlada deyil onunla birlikte yatacagim yani uyuyana kadar basinda kalacagim korkuyormus.. Okulu hic sevmiyor hergun zorbela gonderiyorum.. Eve gelir gelmez basliyor tantanaya artik sabrim tukendi hergun aglatiyor beni.. Ne tv izler ne oyuncak ne arkadasla gecinmek gibi hic bir hobisi yok.. odasinda oynamadigi halde odayi tum savas alanina ceviriyor salonla birlikte.. toplicam diye soz veriyor ama oylece kaliyor pestim cikiyor valla.. Hep bagriyorum bazende bir iki vuruyorum sonra vicdan azabindan oturup agliyorum.. Fikir verin nolur benimde kuzum herkesin cocugu gibi bir seyden mutlu olsun.. Ne yapsam mutlu olmuyor herseyi denedik bir sonuca ulasamiyoruz.. Sadece ben deyil butun cevremiz rahatsiz kizimin hareketlerinden..

Bir pedagogla görüşseniz. Belki anlatmayı becermediği bir sıkıntısı vardır. Ben Sabiha Paktuna Keskin i şiddetle öneririm..

Yurt disinda Kaliyorum burda hemen pedagog önermiyorlar kac kez basvurdum ama olumsuz yetersiz bir nedenmis

Ben de kızımla benzer problemler yaşıyorum. Arkadaşlarıyla geçinememesi tek çocuk olduğundan. Sizin ki tek mi bilmiyorum ama:) Önce kendinizi gözlemleyin bence. Ben bunu yaptıktan sonra farkettim ki onun normale dönmesi için çok çabalıyorum. Yani arkadaşlarıyla problem yaşıyorsa onu ben çözmeye çalışıyordum. Siz bunu yapmayın. Eğer herhangi bir sıkıntısı varsa onlarla ilgili bırakın kendi çözsün. Ağladığı zaman ilgilenmeyin. Yani şımarıklık yaptığında taviz vermeyin. Ona sarılıp sevdiğinizi belli edin ama şımarıklıklarına da göz yummayacağınızı hissettirin.

benim de 7 yaşında kızım. Benzer problemleri biz de yaşıyoruz. Pedagoga götürücem. Çünkü kardeşi de olduktan sonra hepten hırçınlaştı

bir spor dalına yönlendirseniz..enerjisini boşaltsa..belki hırçınlığı biraz azalır..ama pedagog desteği şart..zor bir durum..allah kolaylık versin..çok sabır lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…