70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

selam tatlim hosgeldin gec otur:4:.biz de booole sohbet ediyoruz memleketten uzaktaa.:31:
canim bende sizler gibi memleket hasreti cekenlerdenim bir almanya bir belcika birde firansa tamlamisi ekibi biz simdi bide oturur aglariz tam oluruz:118:

9 seneyi gecti ben geleli.ben de evlenince geldim.2 tane kizim oldu ALLAH bagislasin.belcikada benimde kimsem yok.esimin ailesi var.ama ben cevre edindim.arkadaslarim var.dili ogrendim.kimseyi goturmuyorum yanimda artik dil icin.bazen baskalari beni goturuyo yardimci olayim diye hatta.alistim yani ben.bende cooook zorluklar yasadim farkli konular yuzunden ama artik gecti sayilir.sen de sabret.alisacaksin bak gorursun.yadirgama ortamini.artik senin evin ,yasadigin yer orasi.tadini cikar..:7:

allah bagislasin canim dili ogrensem benim icin cok iyi olcak ben hic hoslanmiyorum devamli birilerine muhtac olmaktan kursa gidiyodum hamile kalinca kaldi tabi simdi kizimi kaynanaya biraksam olur ama benim kaynana seker hastasi biani bianina uymuyo guvenip birakamam oyuzden kindergartene gonderene kadar ogrenmeye baslayamiycam onsaallah canim bende alisirim

a s canim bizde 1saat farki varya ondandir tabi bide kizim uyuyo uyaniyo bizim uyuma saatide gecikiyo

canim su an pek aktif olmasamda surekli kuyorum sizleri sen daha avrupada acemisin yani yenisin benim canim allah cocugunuzu size bagislasin ama cocuguna birileri baka bilecekse bir an once dil kursuna git avrupada dil sorunu onumuzdeki en buyuk engeldir..

canim bende sizler gibi memleket hasreti cekenlerdenim bir almanya bir belcika birde firansa tamlamisi ekibi biz simdi bide oturur aglariz tam oluruz:118:

bana uyar ben aglarim zaten cok ozluyorum ailemi 2ay oldu son gttigimden beri memlekete kizimi dedesiyla annanesiyle tanistirmaya goturdum

allah bagislasin canim dili ogrensem benim icin cok iyi olcak ben hic hoslanmiyorum devamli birilerine muhtac olmaktan kursa gidiyodum hamile kalinca kaldi tabi simdi kizimi kaynanaya biraksam olur ama benim kaynana seker hastasi biani bianina uymuyo guvenip birakamam oyuzden kindergartene gonderene kadar ogrenmeye baslayamiycam onsaallah canim bende alisirim

bencede birakma kizini yazik olur daha kucuk.orda nasil bilemiyorum ama,burda cocuklar 2bucuk yasina girdigi gunden itibaren okula gitmek zorundalar.yani 2 bucuk yasinda cocugum var ama evde kalsin diyemiyosun.boylece onlar da dillerini erkenden ogreniyolar.iiyi oluo.

canim su an pek aktif olmasamda surekli kuyorum sizleri sen daha avrupada acemisin yani yenisin benim canim allah cocugunuzu size bagislasin ama cocuguna birileri baka bilecekse bir an once dil kursuna git avrupada dil sorunu onumuzdeki en buyuk engeldir..

amin canim evet dil cok onemli iste birakicak bitek kaynana var onada birakamam ben hasta oldugu icin

bana uyar ben aglarim zaten cok ozluyorum ailemi 2ay oldu son gttigimden beri memlekete kizimi dedesiyla annanesiyle tanistirmaya goturdum

ooo sen yine rahatsin sekerim. ben bi geldim,ilk tr ye gittigimde kizim 1bucuk yasindaydi.dusunnn.tam izne gitmisken kucuk kizimada hamile kaldim yani aralarinda 2 yas 3 ay var.simdi arkadas gibibuyuyolar.kuduruyolar arada ama olsun

haydaaaa:29:gel gel o zaman.tam olduk.sen alisabildinmi bari.neler yapiosun anlat sira sende

geldim tatlum aslinda ben bu topikte nerdeyse bir yilimi tamamlayacam ama oglumun saglik sorunlarindan dolayi istedigim gibi topikte yasisamiyom surekli onunla ilgilenmek zorundayim bende buraya geldigimde oturumum sorunundan dolayi hicbirsey yapamadim uc ay evde sikildim bir an sonucunu dusunmeden cocuk yapmaya karar verdim allah bana bagislasin ama insan yasadiktan sonra anliyor keske once dil okuluna gitseydim dil olmadan insan cok tukeniyor ama ben hep evde kitaplarda calistim bir kendi cabamla biraz kurtariyorum ama yinede saglik sorunlari derin olan bir cocugun oldugunda kendi cabamda yetmiyor tikanip kaliyorum beyinsel olarakta yoruluyorum ondan biraz once ecrine dile git dedim...

sen ogrenebildinmi fransizca?burdada fransizca konusuluor:7:

bencede birakma kizini yazik olur daha kucuk.orda nasil bilemiyorum ama,burda cocuklar 2bucuk yasina girdigi gunden itibaren okula gitmek zorundalar.yani 2 bucuk yasinda cocugum var ama evde kalsin diyemiyosun.boylece onlar da dillerini erkenden ogreniyolar.iiyi oluo.

burdada oyle canim 3yasinda gitmek zorunda bende ozaman devam edebilirim kursa ama bosdurmuyorum markete esimle gidiyoruz cogu sebzenin meyvenin isimlerini ogrendim alisveris yapabiliyorum ama iste catpat bi almancayla

geldim tatlum aslinda ben bu topikte nerdeyse bir yilimi tamamlayacam ama oglumun saglik sorunlarindan dolayi istedigim gibi topikte yasisamiyom surekli onunla ilgilenmek zorundayim bende buraya geldigimde oturumum sorunundan dolayi hicbirsey yapamadim uc ay evde sikildim bir an sonucunu dusunmeden cocuk yapmaya karar verdim allah bana bagislasin ama insan yasadiktan sonra anliyor keske once dil okuluna gitseydim dil olmadan insan cok tukeniyor ama ben hep evde kitaplarda calistim bir kendi cabamla biraz kurtariyorum ama yinede saglik sorunlari derin olan bir cocugun oldugunda kendi cabamda yetmiyor tikanip kaliyorum beyinsel olarakta yoruluyorum ondan biraz once ecrine dile git dedim...

anladim canim evet haklisin sende.oglu$unun rahatsizligi da cok onemli birsey degildir insallah.:44:.
keske onceden gitseymissin hakikaten ama ecrinin de bir secenegiyok.kaynanasida hastaymis yazik napsin kiz.onu okula birakinca tam gun okula gidebilirse bir senede ogrenir bence.sen de esinle fala evde fransizca konusursan belki bir faydasi olur.bilemedim ben simdi:26:

cok gecmis olsun canim bende geldigimde ayni konu vardi 3aylik vermislerdi ve geri gonderilme ihtimalim vardi ama nasil oldu anlamadim bile geldigim ilkay hamile kaldim zaten istiyodum yas 30a geldi ama tabi dil ogrenme rafa kalkti ben kizimi doktoruna goturuyorum tek basina otobus yolculugu felan yapabiliyorum ama iste kaliyorum oyle bisey sorulunca cok az biliyorum cunku ama enkisa surede ogrenmeye calisicam dil cok onemli

belcikanin tamamindami yoksa beli bolgelerindemi firansizca konusuluyr ben biraz konusabiliyorum biraz okuybiliyom ama yazamiyommm sen okuldami ogrendin..

aslinda ulkenin genelinde flamanca ingilizce fransizca ve almanca konusuluyor.
ama wallon bolgesi olarak burada sadece fransizca konusuluyor.
ben kizlarin ikiside okula baslayinca tam gunluk bir okula yazildim ve oraya gittim.saat 9 da baslayip 3:10da bitiriyodum.ayni cocuklar gibi.ama ev dandini kaliodu aksama kadar oyle.sabrettim 1 sene ama simdi rahatim sukur.

belcikanin tamamindami yoksa beli bolgelerindemi firansizca konusuluyr ben biraz konusabiliyorum biraz okuybiliyom ama yazamiyommm sen okuldami ogrendin..

bencede yine okumayi yapabiliyorum ama yazmak hakkaten cok zor kurs tam bisene suruyo burda ben sadece 2ay gidebildim sinif sinif ayriliyo ve benim baslamam hamileligin sonlarina dogru oldu zamani onlar belirliyo

anladim canim evet haklisin sende.oglu$unun rahatsizligi da cok onemli birsey degildir insallah.:44:.
keske onceden gitseymissin hakikaten ama ecrinin de bir secenegiyok.kaynanasida hastaymis yazik napsin kiz.onu okula birakinca tam gun okula gidebilirse bir senede ogrenir bence.sen de esinle fala evde fransizca konusursan belki bir faydasi olur.bilemedim ben simdi:26:

esim malesef benden kotu gelmis buraya hep calismis bazen kiziyorum kendisine okudar burda yalnizdin neden dile gitmedin diye bizim burda asiri cevre var birazda insanlar ondan bosveriyor iibime geldi bir ben firansizlarla iletisimdeyim cesitli kurumm kuruluslarla oglumdan dolayi surekli iletisimdeyim eve bir ara yardimci geliyordu onunda baya faydasi oldu ama ben sonra oglumun okul olayi olmadi diye sitem etim ve yardimcida istemedigimi soyledim simdi yine yardimci yolamak istiyorlar israr ediyorlar bende benim yardimcidan cok oglumun okulala ihtiyaci var dedim ama baktilar benim gidisat iyi degil piskolokla gorusturduler gecen hafta yardimci olayini kabul etim pazartesi tekrar randevum var yardimci icin bakalim ne olacak

aslinda ulkenin genelinde flamanca ingilizce fransizca ve almanca konusuluyor.
ama wallon bolgesi olarak burada sadece fransizca konusuluyor.
ben kizlarin ikiside okula baslayinca tam gunluk bir okula yazildim ve oraya gittim.saat 9 da baslayip 3:10da bitiriyodum.ayni cocuklar gibi.ama ev dandini kaliodu aksama kadar oyle.sabrettim 1 sene ama simdi rahatim sukur.

bizim burdaki kurs sabah 8 30 oglen 12 30 ve haftada sadece 3gun kursu devlet zorunlu tutuyo yoksa oturumda sorun cikartiyolar ben simdi cocuk dogurdum diye 3sene izin verdiler 3sene sonra tekrar devam ediceksiniz dediler

Back
X