günaydııınnnnnnn
seher teşekkür ederim tatlımsaol canım bızım bu ikinci daha dogrusu bu sene hastalıktan kurtulmuyoruz hala kötü kötü öksürüyo nası geccek bılmıyorum ıns bıdaha olmayız
çok geçmiş olsun canım yaaa.ilaçlar yapıyo evet.canım ballı sütü akşam sabah içiyo.belki sıcak vermişimdir.belki de çikolata yemişti bayağı o yapmıştır.bu sabah baktım kalmamıştı.akşam bi daha bakarım artık.
sllmmm senacımm.sınavının iyi geçmesine sevindimmm...ailemizin muhasebecisiiiiii...
günayddıııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnn.okuldayım şimdi.dersim boş size bakayım dedim.canım da sıkkın zaten.eşimle kavgalıyız.daha doğrusu ben darıldım.kızlar yaaa şimdi biz annemlere çok yakın oturuyoruz.haftasonu kardeşim geldi şehir dışından.pazartesi de yemeğe kalcaktık annemlerde.eşim gelmem dedi.ben de gelmezsen gelme dedim ama ayıp oldu bayağı.kardeşim herzaman gelemiyo.neymiş yorgunmuş niye emrivaki yapıyomuşummm v.s...çok canım sıkıldı triplerdeyim şimdi.ben ne kadar yorgun hasta olsam da onun ailesine hep gitmişimdir.abisi şehir dışına gideceği zaman okul çıkışı hasta hasta soğukta gittim uğurlamaya.annesi ne zaman yemeğe çağırsa hep gittim ne kadar istemesem de.canım çok sıkkın yaaa acaba ben mi abartıyorummm bilmiyorum.
bi de sigarayı bırakıyo.onun gerginliği diye katlanıyorum ama herşey bi yere kadar bıktım artık yaaa.ufffff![]()
bir gerginlik yaşamışsın eşinle olur böyle şeyler.. herkes yaşamıştır bu tür olayları...sıkma canını..ben bazen kısasa kısas olsun diye ne yaptıysa aynı şeyi bende yapıyorum..başka türlü anlamıyorlar..tavsiye ederim
kdrcim evet farkındayım benim yokluqum çok etkiliyor...ama malesef pazartesiden itibaren işyerindeki işlerim dahada yoqun olucak...genel muhasebeye başlıyoruz...2 proqram birden kullanıcam...ama elimden geldiqi kadar burda olmaya çaşışıcam...kkyı sürekli açık bulundurmayı düşünüyorum...girişim daha kolay olur...kızlar noldu size yaa bu topikte kimseler yok.
derya ortim ben gittim oda kaybolmuş neyi varki???yani ben ortadan kaybolsaydım yine ortim kaçtı diyecekti ama şükürki busefer oda yok
pelinin işler karışıktı çıkcak falandı..
naf sen nerdesin?
mavish pardon pucccaa pro aldın kayboldun
suzi arada giriyon zaten..nebileyim kılavuz bebek bakmakta ne güzel allah analı babalı büyütsün....
daha biçok kişi yokkkk:26:eylem varda bizimmi haberimiz yok heeee
sena iş buldu buara valla giresimde kalmadı topiğe zaten uzun oturamıyorum babaannem var bende,onun yanına gelenler oluyor..
bide yeniden kursa başladım bir hoca hatır için 2saat arkdaşlara ders veriyodu bend ebaşladım nihayet zaten haftada 3 gün...hem ezber tekrarım olucak ehmde kuranda çok eksiğim var...:26:
beni merek eden varmı bilmiyomda böyel benden bukadar haberler..
nenemle geçiyor zaman işte kah gülüyom hallerine kah şaşırıyorum hafızasına 50 sene öncesini hatırlıyor ve daha fazlasını...
aman allah düşürmesinde çok zor ihtiyarlık yaa,sabır işi bakması gerçekten bakanlara allah yardıme tsin..
..ogün takvimde hadisi şerif okudum tamda cuk diye oturdu...
"sırf yaşından dolayı ihtiyara hürmet edene ,allahta yaşlılığında onlara hürmet edecek insanlar ihsan eder"inş.bizede hürmet eden evlatlarımız olur hayırlısıyla yada yeğenelrimiz gelir gider diyeyim napalım kısmette yoktur belki evlat bize ....
suzancım aslında yazın daha sessiz olur buralar...en yoqun olduqumuz zamanlar kışındır...yeni gelenlerle muhabbet edin tutunsunlar buraya...eskiler bir şekilde az çok geliyor zaten...niye canim :26: laf lafi acar icini dök vur kirama sessiz durma yaa
senacim öyle oluyor bazen geleyim diyorum bende uyku daha fazla bastiriyorkis moduna girdik herhalde
bak güzel olmusdur sabah yine yazayim unutma
![]()
gecmis olsun canim cok cabuk hareket ediyorlar firlamalar
ben oglum kücükken hep diyorlardin senin oglan hiperaktiv bi gücüme gidiyordun ki eskiden hiperaktiv mi vardin hareketli cocuk uslu cocuk vardin birde hiperaktiv cikartilarbende diyordum benim oglum hiperaktiv falan degil biraz fazla hareketli nolsun cocuklar dörtduvar arasinda büyüyorlar bahce varda oynatabiliyormuyuz ki dimi ama
ne dediler canim gelceklermi :26:
barisdiginiza sevindim canim
![]()
ben degildim canimecrin vermisdin bana linki
ama acmadi bende olmadi :26:
kötü birsey olmasinda canim nezaman gidiyordun doktora bidaha regl bittincemi :26:
hosgeldin canim
bende öyle yapiyorum canim geri baristikmi konuyu tamamlamadan kapatiyoruzama unutuyormuyum unutmuyorum
gercekten de topik cok sessizlesdi ya :26: niye ki :26: kizlar nerdesiniz![]()
ya hic sorma benim babaannem de öyle genckizligini hatirliyor masallah hep gecmis e gidip duruyor
insallah canim insallah allahim sana da hayirli bir evlat nasip etsin isallah![]()
tuqbaa şu yazın sence mantıklımı ablacım...sabah ekmek öqlen pilav akşam makarna = zayıflaDiyette makarna ne sıklıkta yenebilir?
Serap hanım, Serap hanım… Bu aşağıdaki tabağı haftada bir sefer gönül rahatlığıyla yiyebilir miyiz? Peki iki sefer? :) Yanında ne yiyebiliriz? Öğlen veya akşam yemeği olarak yememiz arasında bir fark olur mu?
Eki Görüntüle 317167
Diyetisyen Serap hanım der ki: Makarna çok yağlı,kremalı soslu yapılmadığı sürece hem diyeti bozmayacak hem de sık sık yenilebilecek kadar masum bir yiyecektir. Onun masumiyetini bozan, yanında yenen yüksek kalorili şeyler veya porsiyon kontrolünü sağlayamamamızdır. Üstelik de, makarnanın pirinç pilavı gibi çok yağlı pişirilmesi de gerekmez. Değişik baharatlarla, salçayla veya yoğurtla bile yağsız yenebilir. (Hatta ben yağsız ve sade bile yiyebilirim :))
Makarna birincil olarak enerji veren bir yiyecektir.Vücut makarnadan gelen kaloriyi depolamak yerine, harcamak ister. Ama makarna yediğimiz öğünde, ekmek vb. gibi başka karbonhidratlar olmamalıdır. Makarnalı bir öğünü dengelemek istersek, yanına yoğurt ve/veya salata eklememiz yeterli olacaktır. Genellikle öğle öğününde yememiz daha iyi olur. Bu şekilde vücut aldığı enerjiyi daha iyi harcayabilir.
Gelelim makarnamızı nasıl yiyeceğimize…
- Diyelim ki sabah bir tost ile güne başladık,öğlen ızgara et türü, pilav, salata içeren bir öğün yedik. Akşam da canımız makarna yemek istiyor. O zaman en doğru seçim salçalı veya domatesli makarna olabilir; ama yanında et olmayan sade bir makarna olmalıdır. Yanında 4-5 kaşık kadar zeytinyağlı bir sebze yemeği, 2 kaşık yoğurt ve salata da yiyebiliriz. Tabii diyet yapıyor, kilo vermeye çalışıyorsak makarnanın miktarı haşlanmış olarak 200-250 ml hacmi, yani 1 kupa kadarı geçmemelidir.
- Diyelim ki sabah bir tost ile güne başladık, öğlen sebze yemeği, pilav, yoğurt içeren bir öğün yedik. O zaman akşam kıymalı, etli, ton balıklı veya peynirli bir makarna yiyebiliriz. Hatta yalancı mantı bile yapabilirsiniz. Yanında light bir içecek veya ayran, salata da tercih edebiliriz. Yine makarna porsiyonuna dikkat etmek şartıyla tabii…
Ekmek yemeyi gözden çıkartırsak böyle bir porsiyon makarnayı her gün bile yiyebiliriz. Ama kilo vermeye çalışıyorsak, fotoğrafta görünen miktarı biraz azaltmak da fayda var :)
Makarnayı çok seven ve haftada en az 4 kez yiyen bir diyetisyen olarak, hem bilgilerime hem de tecrübelerime güvenerek diyebilirim ki: Makarna şişmanlatmaz! Ama sosuna ve porsiyonuna dikkat lütfen!
Kendinize iyi bakın…
ben salçalı makarnaya bayılırıııım![]()
yok böyle bişey tuqba...her doktorun her yazısına inanma...ve lütfen herşeyi buraya asmaa!!!
canım gerçekten kimse yok topikteee.kaptaaaaaaannnnnnn duy sesimiziiiii.noliyiiii soğuk havalar bizi de etkiledi heralde.babaannene slm sööle tatlım.ama gerçekten zor yaşlılara bakmak .bu gün komşumdaydım.onun da kayınvalidesi yanında.Allah sabır versin dedim yani.
sehercim ben bir geçiş dönemi geçiriyorum...evle işi tam olarak oturtamadım...patrona bakarsan haftada bir izin vermek istemiyor..10 günde bir çık diyor...dün baya laf saydım...bugün izinliydim...ama evde deqildim..kızımı dişçiye götürdüm sonrada mahmutpaşaya armineye gittik..bana pardesü aldık...kızım orda beqenmedi..fatihteki armineye gittik..kızıma bir pardesü birde etek aldık %50 indirim varmış uygun baya...eve gelesiye inan yatsı ezanı okunalı yıl olmuştu...laptopu hazırladım kkya girecektim...gözümü açtıqımda saat sabahın 4üydübaktım bu iş böyle olmucak kalktım kkya girdim ve burdayım...