börek eğer yağsızsa yani kızartma değilse ve beyaz un değilse açılmz iştahın. bak her ne olursa olsun börek yağsız gibi durabilir çünkü resmen içine konan yağı tüm hücrelerine kadar emiyor. fırına verilincede pişince belli olmuyor. o yüzden hep diyoruz her ne yemek hamuriş falan olursa olsun porsiyon başı 1 kaşık yağdan fazlası zarardır zayıflamaya uğraşanlara. 1 kaşık yağda 125 kalori var. yediğin yemeğinde kalorisi var. hiçbişey kalorisiz değil. o yüzden dikkat etmek gerek ve mümkünse herzaman herkesin yediğini değil kendi yaptığımızı yemek gerek. çok zahmetli olmuyo inanın. 1 tencere yemek 2 gün gidiyo. dolayısıyla hergün yemek pişirme derdi olmuyo. zeytinyağlı taze fasulye misal. fasulye hem kalorisi az hemde çok faydalı. ama evde genelde önce soğanı salçası domatesi şöyle bol yağda kavruluyo. fasulye falan tüm yağı emiyo. ardından pişince bide üzerine zeytinyağı gezdiriliyo bolca. evet yiyince fazla yağ tadı alınmıyo ama özünde çok çok yağlı ve kalorili oluyo. hem iştah açıyo yağlı olduğundan hemde bisürü kalori. oysaki ben her zaman sebze yemeklerimin soğanını salçasını yağsız az sote eder. yemek pişince üzerine 1 kaşık zeytinyağı gezdiririm.
dün 100 gr kadar balık ve salata yemiştim.balığı,tavanın dibine 2 çorba kaşığı yağ sürüp tavada ızgara yaptım bi nevi.evet sıvı yağ bir kaşığı 125,margarin gibi yağların bir kaşığı 2 katı falan bildiğim kadarıyla..
Son düzenleme: