70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi akşamlar ben irem, dün aranıza katıldım( aslında önceden katılmıştım da düzenli olarak yeni başlıyorum :) ) şimdi ben bugün yediklerimi yazacak mıyım? yazacaksam kime yazacağım? birisi bilgilendirirebilir mi :)

buraya yazıyoruz arkadaşlar yardımcı olurlar
yazmak zorunda değilsiniz ama yazarsanız faydası olur

bende dur demesem yükselecek canım
kilo veremiyorum ama fazlada almıyorum
artık vermem lazım

doyururuz bacım gel :42:

bende geliştircem kendimi
eşime muhtaç olmadan binecem arabaya :47:

yemekleri ölçüyle verirsen daha fazla yardımcı olurum
karbonatlı suyu bende denedim ama çok faydası olmadı :26:
canım aşırıya kaçmamak şartıyla ve de glisemik indeksi düşük yiyecekleri doyuncaya kadar yiyebiliyorum (karatay diyeti) o yüzden belli bir miktar söylemiyorum:18::18::18:

Son düzenleme:
ya ben 2 gündür msj atamıyorum niye kabul etmiyor ya msjlarımı:2:
bende cezalarımı yapıyorum hani başka yapan yokmu:24:

merhaba arkadaşlar
ben 23 yaşında ve 75 kiloyum boyum 1.64 yani tahmin edeceğiniz gibi aşırı kiloluyum ve ilk hedefim 10 kilo vermek sonrasında bir 10 kilo daha vererek ideal olduğunu düşündüğüm kiloya ulaşmak.
insülin direncim olduğundan kolay kilo veremiyorum ve bu durum bütün diyetlerden soğumamın temel nedeni
insülin direnci aynı zamanda insanın karnının hep aç hissetmesine neden oluyormuş ben zaten hep aç bir kızdım artık iyice durdurulamıyorum. bundan 6 ay önce 69 kiloydum o zaman dukan diyeti yapmaya çalışmıştım ama atak evresinde sadece 1 kilo verince bütün hevesim geçmişti ve bırakmıştım.
son 3 aydır kendimi iyice saldım ve çok sevgili kilo almaya aşırı meyilli bünyem beni benden alarak 6 kilo ekleyiverdi dün bir tartıldım ki 75 kilo olmuşum.
artık bu duruma bir dur demek istiyorum ama söylemek ve yapmak aynı kolaylıkta değil maalesef.
midem o kadar büyümüş ki her yemekte iki tabak yediğimi fark ettim. özellikle makarna çok severim ve artık iki tabak yemek zoruma gidiyor.
çok severek aldığım eteklerime giremiyorm. bacaklarım aşırı kalınlaştığından çizmelerim yukarı çıkmıyor.
komik bi görüntüm var ve bunun farkındayım ama kendimi yemekten alamıyorum. şu anda bunları yazarken bile karnım aç oysa ki 7 buçukta yemek yedim insan iki saatte kurt gibi acıkmamalı.
kola çikolata cips üçlüsü birdenbire vazgeçemediğim ürünler haline geldi. özellikle kolayı bıraksam çok iyi olur çünkü su niyetine içiyorum.
çok kötü hissediyorum kendimi ama aklım hep yemekte o yüzden kendime bir dur demeliyim.
lütfen bana yardım edin bu kadar gençken istediğim herşeyi giyebilecekken anane işi kıyafetlere mecbur kalmak istemiyorum.
açlığa hiç dayanamıyorum benim gibi olan varsa ve bunu bir çözüme bağladıysa lütfen bana da söylesin acıktığımda dünya duruyor sanki hiçbir şey yapamaz hale geliyorum. :14:

Arkadaşlar benim izleyeceğim yol şu şekilde;

Sabah kalkar kalkmaz 2 bardak sıcak su,
Kahvaltı; zeytin, peynir veya yumurta, domates, salatalık, biber,2 dilim ekmek, 1 fincan yeşil çay
Ara ;1 fincan yeşil çay

1 SAAT SPOR

Öğle ; sebze yemeği, yoğurt, salata,2 dilim ekmek
Ara ; 1 adet meyve
Akşam ; sebze yemeği, 2 köfte büyüklüğünde ızgara et veya benzeri et grubu, salata, 2 dilim ekmek
yatmadan 2 saat önce ; 1 adet meyve

Günde en az 2-3 lt su

Ben bu şekilde düşünüyorum tavsiyesi olan varsa paylaşsın lütfen...

merhaba canim menun guzel ama bence et turunu oglen yemegine alsan aksami sadece corba sebze yemegi salata ve yogurtla sinirlasan. oglen yemeginde salata + yogurt + sebze yemegi veya et turu. yani bu benim fikrim ben bugune kadar 2 3 tane dietetisiene gittim hepside ayni seyi soylemislerdi. genede sen bilirsin tabi canim diger arkadaslar ne soyler bilmiyorum :21::21:

menüm

sabah
Eki Görüntüle 880938
domates, salatalık beyaz peynir, 1 dilim ekmek üzeri tahin pekmez 1 dilim ekmek daha zeytin

ara
1 fincan neskafe

ara
folyo kasede aşure

öğlen
Eki Görüntüle 880944
kabak kavurma yoğurt ekmek

ara
1 küçük tuzlu kurabiye

ara
kuru incir

akşam
1 kaseden az dövme çorbası(etli)
salata, yoğurt

afiyet olsun canim menuncok guzel.

merhaba arkadaşlar
ben 23 yaşında ve 75 kiloyum boyum 1.64 yani tahmin edeceğiniz gibi aşırı kiloluyum ve ilk hedefim 10 kilo vermek sonrasında bir 10 kilo daha vererek ideal olduğunu düşündüğüm kiloya ulaşmak.
insülin direncim olduğundan kolay kilo veremiyorum ve bu durum bütün diyetlerden soğumamın temel nedeni
insülin direnci aynı zamanda insanın karnının hep aç hissetmesine neden oluyormuş ben zaten hep aç bir kızdım artık iyice durdurulamıyorum. bundan 6 ay önce 69 kiloydum o zaman dukan diyeti yapmaya çalışmıştım ama atak evresinde sadece 1 kilo verince bütün hevesim geçmişti ve bırakmıştım.
son 3 aydır kendimi iyice saldım ve çok sevgili kilo almaya aşırı meyilli bünyem beni benden alarak 6 kilo ekleyiverdi dün bir tartıldım ki 75 kilo olmuşum.
artık bu duruma bir dur demek istiyorum ama söylemek ve yapmak aynı kolaylıkta değil maalesef.
midem o kadar büyümüş ki her yemekte iki tabak yediğimi fark ettim. özellikle makarna çok severim ve artık iki tabak yemek zoruma gidiyor.
çok severek aldığım eteklerime giremiyorm. bacaklarım aşırı kalınlaştığından çizmelerim yukarı çıkmıyor.
komik bi görüntüm var ve bunun farkındayım ama kendimi yemekten alamıyorum. şu anda bunları yazarken bile karnım aç oysa ki 7 buçukta yemek yedim insan iki saatte kurt gibi acıkmamalı.
kola çikolata cips üçlüsü birdenbire vazgeçemediğim ürünler haline geldi. özellikle kolayı bıraksam çok iyi olur çünkü su niyetine içiyorum.
çok kötü hissediyorum kendimi ama aklım hep yemekte o yüzden kendime bir dur demeliyim.
lütfen bana yardım edin bu kadar gençken istediğim herşeyi giyebilecekken anane işi kıyafetlere mecbur kalmak istemiyorum.
açlığa hiç dayanamıyorum benim gibi olan varsa ve bunu bir çözüme bağladıysa lütfen bana da söylesin acıktığımda dünya duruyor sanki hiçbir şey yapamaz hale geliyorum. :14:

hosgeldin canim.
mademki kilo vermeye kararlisin kararli olman zaten basariinin yarisi bence. ne isi yapiyosun canim yani meslek olarak veya okul?? biz buraya hergun menulerimizi yaziyoruz yani sabah ara oglen ara aksam olmak uzere 3 ana 2 ara ogunde ne yediklerimi tabi arada kacamak yaptiksak onlarida yaziyoruz boylece diger arkadaslar menumuz hakkinda ne dusunduklerini yaziyorlar yanlislarimiz varsa soyluyorlar bizde ona daha daha uygun menuler hazirlamaya daha guzel beslenmeye calisiyoruz.en cok hayatta neleri yapmayi seversin? eger yemek saatlerinin disinda acikirsan sevdigin seyleri yaparak acligini unutabilirsin yani bi nevi kafani baska seylere vericeksin. simdiliik aklima bunlar geldi baska sorularin olursa yardimci olmaya calisiriz.

hayırlı aksamlar menu benden

sabah : 1 haslanmıs yumurta, 1dlm ekmek , 1 tatlı k. salca, 1 tatlı kasıgı lıght peynır,sekersız cay

ara; 2 tane bıskuvı

oglen salata 1 dlm ekmek

ara 2 kucuk armut

ara 8 badem

aksam sebze yemegı, yogurt

off pofff:31::24::43:

Aferin sana, iyi yapmışın, cumaya mükafatını alırsın canım inşallah.

teşekkür ederiz, dövme çorbasını çok seviyorum ben de. Tavuklu mu yapıyorsun?
Neyse ben kaçar, iyi akşamlar:10::10::10:

siz dovme corbasi yazinca ben anlamadim ne oldugunu ama resmine bakinca anladim biz ona yogurt corbasi diyoruz ben onun icine haslanmis nohuy koyuyorum bide misketten daha kucuk nohut kadar kofteler yapiyorum kizartiyorum atiyorum icine cocuklarin cok hosuna gididyor tavsiye ederim.

sabah : 1 haslanmıs yumurta, 1dlm ekmek , 1 tatlı k. salca, 1 tatlı kasıgı lıght peynır,sekersız cay

ara; 2 tane bıskuvı

oglen salata 1 dlm ekmek

ara 2 kucuk armut

ara 8 badem

afiyet olsun canim da ama az olmamismi

canım aşırıya kaçmamak şartıyla ve de glisemik indeksi düşük yiyecekleri doyuncaya kadar yiyebiliyorum (karatay diyeti) o yüzden belli bir miktar söylemiyorum:18::18::18:
karatay diyeti yapıyorsan bizim yorumlamamız nekadar doğru ki :26:?
karatay diyeti hakkında bilgimiz yok çünkü
Size mi yazıyoruz yani? afedersiniz tam anlayamadım da :/
topiğe yazıyorsunuz
hani bu cevapları yazıyoruz yaa oraya
sayfaı okursanız menüleri görürsünüz
merhaba arkadaşlar
hoşgeldin aramıza
öncelikle kararlı olmalısın ve bizimle bu yolda ilerlemelisin
bizde beceremiyoruz bazı zamanlar ama birbirimize destekle fazla kilo almıyoruz en azından
afiyet olsun canim menuncok guzel.
:16::16::16::16:

ara; 2 tane bıskuvı

oglen salata 1 dlm ekmek

ara 2 kucuk armut

ara 8 badem

ben bunları yesem açlıktan ölürüm
hem niye off opfff çektin sen :26:
siz dovme corbasi yazinca ben anlamadim ne oldugunu ama resmine bakinca anladim biz ona yogurt corbasi diyoruz ben onun icine haslanmis nohuy koyuyorum bide misketten daha kucuk nohut kadar kofteler yapiyorum kizartiyorum atiyorum icine cocuklarin cok hosuna gididyor tavsiye ederim.
ben resimdeki şekilde yapıyorum dövme çorbasını ama bugün o şekilde yapmadım
çokta güzel oldu :56:

beni de aranıza alın arkadaşlar bende 1.70 boyundayım 74 kiloyum tek başına daha önce defalarca kilo verdim ama geri aldım :( belki sizlerle birlikte istediğimiz kilolara ulaşırız :46: var mı benim gibi yeni başlayacak kızlar biraz acemiyim de :17:

menüm

sabah
Eki Görüntüle 880938
domates, salatalık beyaz peynir, 1 dilim ekmek üzeri tahin pekmez 1 dilim ekmek daha zeytin

ara
1 fincan neskafe

ara
folyo kasede aşure

öğlen
Eki Görüntüle 880944
kabak kavurma yoğurt ekmek

ara
1 küçük tuzlu kurabiye

ara
kuru incir

akşam
1 kaseden az dövme çorbası(etli)
salata, yoğurt
:nazar::nazar::nazar::nazar:

ya ben 2 gündür msj atamıyorum niye kabul etmiyor ya msjlarımı:2:
bende cezalarımı yapıyorum hani başka yapan yokmu:24:
Var canım biz de yapıyoruz, daha doğrusu ben cumartesi ve pazar yaptım, 1 günüm kaldı.
merhaba arkadaşlar
Canım herşeyden önce kola-cips-çikolata onları bir kenara bırakarak başlayabilirsin. Ben sana liste yayınlayayım ordan kendine menü hazırla,
3 ana-3 ara öğün şeklinde beslenirsen acıkmazsın zaten. Buraya da hergün menünü yaz, o zaman kaçamak da yapmazsın.

beni de aranıza alın arkadaşlar bende 1.70 boyundayım 74 kiloyum tek başına daha önce defalarca kilo verdim ama geri aldım :( belki sizlerle birlikte istediğimiz kilolara ulaşırız :46: var mı benim gibi yeni başlayacak kızlar biraz acemiyim de :17:
Tabii ki alırız hoşlgedin.

geçmiş olsun canım bende sen gibi şuan sancıdan ölüyorum ama çalışmak zorundayım işte :31::31:
Halaaa geçmedi mi kız, keşke akşam su torbası falan koysaydın. Sıcak bişeyler iç faydası olur:16:

Örnek Alınabilecek Liste

1- Metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.

Örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / Uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( Haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
Domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. yeşillik,
3-4 tane zeytin,
Kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
Bitki çayı ( Yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )

2-Ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
Ve 100 kaloriyi geçmemelidir.

Örnek olarak:
10 fındık veya 15 badem veya 3 tane ceviz veya 2 tane light bisküvi veya 2 tane galeta veya 1 avuç beyaz leblebi, 1 kuru incir veya 3-4 tane kuru kayısı
veya 5-6 tane çilek yenilebilir.
Ara öğünün yanında bitki çayı içmenizi tavsiye ederim.

3- Öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Ana öğünlerin yanında mutlaka bol limonlu salata ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt tüketmek sizi hem tok tutar hemde midenizi çalıştırmak için yardımcı olur.
Yoğurdun yağ yakma gibi bir faydası vardır.

Örnek olarak:
* 3-4 tane köfte + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 1 tane şinitzel + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 tane nugget salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık + 1 dilim ekmek

4- Ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. Örnekler 2. maddede mevcuttur.

5- Eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.

6- Akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Örnek olarak:
5-6 yk sebze yemeği + salata + 2-3 yk yoğurt + 1 kepçe çorba

NOTLAR:
Günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. İçine çubuk tarçın atabilirsiniz.
Şekersiz Türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. İçilebilir.
Nescafe içmek isteniyorsa light ve şekersiz içilebilir.
Salatalara tuz, nescafe, çay, bitki çaylarına şeker atmayı azaltarak bırakmanızı tavsiye ederim.
Salatalara 1-2 tk zeytinyağı katılabilir.
Çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
Asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.

1. Yeni Gelen arkadaşların Yapması Gerekenler

1-Kilo çizelgesi yapılacak
2-Günde 2.5-3 litre su içilecek
3-Kahvaltıda 2 dilim (tam tahıllı/tam buğday/çavdar)bu ekmeklerden yenecek kepek ekmeği kansızlık yaptığı için listemizde yok kahvaltı dışında ekmek yenmeyecek eğer börek çörek gibi unlu gıdalar canımız isterse gün içinde değil kahvaltıda 2dilim ekmeğin yerine 1 dilim börek vs. yenecek kahvaltılarımızda peynir zeytin domates salatalık yumurta salam sucuk sosis pastırma menemen gibi besinler serbest..
4-Günde 2 defa ara öğün yapılacak ara öğünlerde 1 tane meyve yada 1 bardak süt(şekersiz) i yada bunlar gibi hafif şeyler tüketilecek
5-Eğer pilav makarna dolma gibi karbonhidratlı ürünler yiyeceksek kesinlikle öğle öğününde 2 kaşık yenecek akşam öğününde bunlar olmayacak klasik öğlen menümüz çorba+sebze veya et yemeği+salata+yoğurt ürünleridir
6-Ara öğün tekrar yapılacak
7-Akşam öğünü en geç 6 da yenecek ve çok hafif geçirilecek öğlen ne yediysek ona göre dengelicez öğlen et yediysek akşam çorba+salata yada sebze+yoğurt gibi yiyeceğiz akşam tek çeşit yemek yemeğe gayret edicez yanında salata yada yoğurt+ayran olabilir
8-Günde 3 bardak bitki çayı içilecek yeşil çay-ıhlamur-papatya -5i 1 yerde -7 otlu çay önerilir
9-Tatlı yemek istediğimizde haftada 1 küçük bir kaçamak yapılabilir onun dışında çok fazla tatlı yemek istersek 1 bardak süt ısıtıp içine çubuk tarçın atarak içecez yarım saat içinde tatlı isteğimiz ortadan kalkar
10-Çaylarımıza kesinlikle şeker yada tatlandırıcı katılmayacak
11-Sabah öğle akşam şeklinde menülerinizi paylaşmanız gerekiyor ki yanlışları görelim
BOL İRADELERRR

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Var canım biz de yapıyoruz, daha doğrusu ben cumartesi ve pazar yaptım, 1 günüm kaldı.
Canım herşeyden önce kola-cips-çikolata onları bir kenara bırakarak başlayabilirsin. Ben sana liste yayınlayayım ordan kendine menü hazırla,
3 ana-3 ara öğün şeklinde beslenirsen acıkmazsın zaten. Buraya da hergün menünü yaz, o zaman kaçamak da yapmazsın.

Tabii ki alırız hoşlgedin.

Halaaa geçmedi mi kız, keşke akşam su torbası falan koysaydın. Sıcak bişeyler iç faydası olur:16:

dün baş ağrısının üstüne akşam bide regli oldum çok mu üşüttüm nedir acayip sancım var :43:ayağımın alına ısıtıcı fan aldım onla idare ediyoum şimdilik ablacım eve bi gidim geçmezse su torbası yapcam bu arada dün akşam ilk sporumu yaptım kardeşim spora gidiyor ondan öğrendiklerimi yaptık akşam dün ölçü almışlar onun da toplamda 17,5 cm vermiş çok mutluydu :52: bi göğüsten veremiyor geçen ay 100 bu ay da 100 :53:

Günaydınn kızlarr :16: ben kahvaltıya kaçar :16:

dün baş ağrısının üstüne akşam bide regli oldum çok mu üşüttüm nedir acayip sancım var :43:ayağımın alına ısıtıcı fan aldım onla idare ediyoum şimdilik ablacım eve bi gidim geçmezse su torbası yapcam bu arada dün akşam ilk sporumu yaptım kardeşim spora gidiyor ondan öğrendiklerimi yaptık akşam dün ölçü almışlar onun da toplamda 17,5 cm vermiş çok mutluydu :52: bi göğüsten veremiyor geçen ay 100 bu ay da 100 :53:

günaydın canımm
ben hemen ağrı kesiciyi içiyorum ağrıyı hissedince
eğer sonradan arttırmıyorsa biağrı kesici al bence
kendine eziyet etme

kızlar bugün çok mutluyum
ay heyecandan günaydın demeyi unuttum
sabah bi tartıldım 66,6 :53::53:

:52::52::52::52::52::52:

sonra yine tartıldım bikaç kere daha 66,9 :52:
66yı gördüm şükür
cumadan beri 1,4 vermiş oluyorum demekki kilo değilmiş o fazlalık
dün hafif beslenmenin faydasını gördüm
:32::32::32::32::32:
inşallah cumayada mutlu eder tartı beni

günaydın canımm
ben hemen ağrı kesiciyi içiyorum ağrıyı hissedince
eğer sonradan arttırmıyorsa biağrı kesici al bence
kendine eziyet etme

kızlar bugün çok mutluyum
ay heyecandan günaydın demeyi unuttum
sabah bi tartıldım 66,6 :53::53:

:52::52::52::52::52::52:

sonra yine tartıldım bikaç kere daha 66,9 :52:
66yı gördüm şükür
cumadan beri 1,4 vermiş oluyorum demekki kilo değilmiş o fazlalık
dün hafif beslenmenin faydasını gördüm
:32::32::32::32::32:
inşallah cumayada mutlu eder tartı beni

canım ağrı kesici içmek istemiyorum geçen ay içtim kesildi doğru dürüst olamadım şimdi de acısını çıkarıyor sanki :5: 66yı görmene sevindim kuuuzuuuu darısı başıma bu hafta inşallah :16:

günaydın kızlaar:16::16:
nasılsınız:54:
ben hiç iyi değilim,bi türlü diyetimi düzene koyamadım, o iradede kalmadı, yürüyüş bile yapmak istemiyorum, size karşıda çok mahcubum ne yapıcam ben:14:

Back
X