Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 71 aylık oğlumu okula başlatmayacağım.

yaz gecesi

3bes
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
5.907
2.250
248
merhabalar,
seneye eylül ayında 71 aylık olacak bir oğlum var. ve beni şimdiden ilkokul stresi sarmaya başladı.
oğlum çok geç konuştu ve hala konuşmasında bazı sıkıntılar var. ayrıca 71 ayın çok erken olduğunu düşünüyorum.
yeni sistemde 69,70 ve 71 aylıkların doktor raporuyla ilkokulu bir yıl erteleyebileceği söyleniyor ancak ben rapor alma taraftarı da değilim. sonuçta epğitim hayatı boyunca dosyasında olacak, karşısına çıkacak bu rapor.
rapor almadan oğlumu okula göndermezsem ne olur?
eğitimci arkadaşlar ve tecrübeli annelerden yardım istiyorum.

Raporsuz oluyor mu bilmiyorum.
ama benimkide 68 aylık olacak.sanırım bende istemiyorum.
bu konuda çok kararsızım.keşke en başında böyle bişeye kalkışılmasaydı.
diğer türlü de 80 aylık gitmiş olacak.

arkadaşım raporu öyle gözünde büyütme benim oğlumda geç konuştu ben geçen sene rapor aldım ve oğlumu göndermedim
iyikide göndermemişim şimdi bile zorluklarını yaşıyorum geçen sene ne yapardık inan bilmiyorum
o rapor okula sunduğunuzda ilkokulda kalacak biryere gitmeyecek
ayrıca orda o yaş dönemi için uygun değil yazacak ileride inşallah kuzunuz toplayacak o rapora istinaden başka şeylerin engellenmesi mevzusu bile olamaz, bizim kaydımızın çıktığı okula verdim raporu sonra ben özel okula verdim kaydını aldık ordan yani yeni okulun haberi bile olmadı
eğer raporsuz göndermeme kararı alırsanız sanırım idari para cezası var

arkadaşım raporu öyle gözünde büyütme benim oğlumda geç konuştu ben geçen sene rapor aldım ve oğlumu göndermedim
iyikide göndermemişim şimdi bile zorluklarını yaşıyorum geçen sene ne yapardık inan bilmiyorum
o rapor okula sunduğunuzda ilkokulda kalacak biryere gitmeyecek
ayrıca orda o yaş dönemi için uygun değil yazacak ileride inşallah kuzunuz toplayacak o rapora istinaden başka şeylerin engellenmesi mevzusu bile olamaz, bizim kaydımızın çıktığı okula verdim raporu sonra ben özel okula verdim kaydını aldık ordan yani yeni okulun haberi bile olmadı
eğer raporsuz göndermeme kararı alırsanız sanırım idari para cezası var
arkadaşım artık dijital dünyadayız. o rapor ne hastane kayıtlarından silinir ne de okul. beki raporu yeni okula kağıtla göndermediyseler de e-postayla bile göndermiş olabilirler.
evet bir idari para cezasından bahsediliyor ama benim merak ettiğim kimseye uygulanmış mı bu ceza?

ben kamu kuruluşunda çalışıyorum ve e posta ile bizi ilgilendiren birşey bize gelmiyor
resmi yazı ile gelirse oda biz sorarsak cevabi yazı geliyor

Ben okul müdürüne sordum bize geçen sene rapor aldığınız bildirilmedi dedi
Kızkardeşim öğretmen çok samimi arkadaşım Nüfusta çalışıyor bunlara özellikle sordum
Bu raporlar okulda kalır biryere gitmez dediler
Ayrıca önceki cevabımı iyi okursanız orda o yaş için yetersiz bulunan (kaldıki benim aldığım raporda kas yapısı ve gelişimi ibaresi yazıyordu) bir çocuğun hayatının her döneminde yetersiz olacağı sonucuna varılması akıllara zarar çocuklar gelişim çağındalar tıbben ve ruhen.

Takdir sizin Milli Eğitime sorun idari para cezası uygulanırmı diye bence

ben kamu kuruluşunda çalışıyorum ve e posta ile bizi ilgilendiren birşey bize gelmiyor
resmi yazı ile gelirse oda biz sorarsak cevabi yazı geliyor

Ben okul müdürüne sordum bize geçen sene rapor aldığınız bildirilmedi dedi
Kızkardeşim öğretmen çok samimi arkadaşım Nüfusta çalışıyor bunlara özellikle sordum
Bu raporlar okulda kalır biryere gitmez dediler
Ayrıca önceki cevabımı iyi okursanız orda o yaş için yetersiz bulunan (kaldıki benim aldığım raporda kas yapısı ve gelişimi ibaresi yazıyordu) bir çocuğun hayatının her döneminde yetersiz olacağı sonucuna varılması akıllara zarar çocuklar gelişim çağındalar tıbben ve ruhen.

Takdir sizin Milli Eğitime sorun idari para cezası uygulanırmı diye bence
ben de kamu kurumundayım üstelik bilgisayar mühendisiyim. E-postayla gelen yazı, şikayet artık her neyse gönderenin açık kimlik bilgileri varsa evrak kayıttan kayda alınır, alınması zorunludur. Neyse konumuz bu değil. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

msjları şimdi okudun bu konuda ciddi bir araştırma yaptığım için yazma ihtiyacı hissettim.arkadaşlar rapor olayını ve dilekçe olayını kafanızda çok fazla büyütmüşünüz.Çocuğunuzun hazır olmadığını düşünüyosanız 66,67,68 aylık çocuklar dilkçe ile 69,70,71 aylık çocukları ise çocuk doktrundan alınmak şartyla raporla 1.yıl erteleme şansına sahipsiniz.72 aylık çocuk için heyet raporu gerekiyor bilginiz olsun ağlıklı bir çocuğada hiç bir koşulda heyet raporu alamssnız zaten.Rapor alırsam çocuğum olmusuz etkilenir diye bir korkunuz olmasın.

benim kızım eylül doğumlu yani 72aylık oluyor. rapor alamazsak da 1 sene geç göndermeyi düşünüyoruz.yaptırmı var mı acaba?

2015 eylul ayında 67 aylık oluyor
göndermemekten yanayım ama pişman olacagımı dusunuyorum galıba

Kanunen göndermemenin karşılığı var ama uygulanır uygulnamz bilinmez Türkiye burası.72 aylık çocuk okula başlamak için ideal bir yaşta demektir özel bir neden yoksa tabiii.

Arkadaşlar 72 aylık gerçekten çocuklarınızda bir problem yoksa gönderin derim çünkü ben oğlumu gönderdim gerçekten okuma yazmayı anaokulundayken çözmeye başlamışlardı ve hiç zorlanmadı.oğlum 27/08/2008 doğumlu

Back
X