75 den 65 e gidecek yolcular kalmasınnnnnnn

kimyayas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
699
441
123
merhaba herkese bu da benim günlüğüm, 3 sene önce 1 senede 87 den 64 e düşmüşken, bugün 75 oldum yeter artık deme zamanı geldi, ben demesem de kıyafetler imdat diyor, onları da kurtarayım kendimi de bu yükten, bu gün sağlıklı beslenmeye başladığım ilk günüm.3 sene öncede çarşamba başlamıştım şimdi aklıma geldi, pazartesi başlamayı sevemedim hiç. aslında cuma çok uygun diyordu osman Müftüoğlu hafta sonu başarırsan bırakmazsın kendine güvenin artarmış, o zamanlar hem sağlıklı beslenmiştim , hem yürüyüş hem de istisnasız her gün bu foruma girip motive oluyordum ama dün fark ettim ki buraya hiç bakmaz olmuşum. diyet başarı öyküleri benim vazgeçilmezimdi, ilk karar vermemde oradakileri okumamla başlamıştı hepsinden allah razı olsun , şimdi tekrar başlıyorum. neler yapmam gerektiğini biliyorum ,vücudumu tanıdım o dönemde hatta günlük tuttum sonradan o günleri unutmamak için, neler yaptığımı tek tek yazdım, en iyi kilo kaybının olduğu durumlarımı hepsini afedersiniz bağırsak durumumu aklınıza ne gelirse(bağırsak sorunu yaşayınca kilo veremiyorsun çünkü) ama aylardır o günlükten bile kaçtım yememe engel olmasın diye tabi sonuç bu oldu. biraz ciddi bir yazı oldu kusura bakmayın kendime kızgınım kafayı kuma sokup yediğim aslında fazla ve gereksiz şeyler yediğim için, nefsime de zulüm etmeden tekrar başarmak istiyorum, ben hafta sonu ucunu kaçırmamak için pazartesi tartılırdım, pazar akşamları heyecanlanırdım ne kadar gitti diye yine aynı şekilde yaparım , beni yalnız bırakmayın desteklerinizi bekliyorum

dün ki yaptıklarım
7.30 kalkış 1 bardak su 5000 adım yaklaşık 40 dk yürüyüş sonrasında yine su
09.00 kahvaltı (domates, salatalık, peynir, biber, yeşillik, üçgen peynir, 1 dilim kızarmış çavdar emeği)
kahvaltıdan bir saat sonra yeşil çay , ara öğüne kadar yarım litre su
11.00 ara öğünde bir avuç leblebi, bir bardak süt(light)
öğlen yemeğine kadar yarım litre daha su
13.00 öğle yemeğinde taze fasulye, salata, yoğurt
yine bir saat sonra formçayı , 1/2 lt su, biraz uyku
16.00 ara öğünde süt, 10-15 tane kavrulmamış badem
akşam yemeğine kadar yine 1/2 lt su
18.15 akşam yemeği cacık, salata, 1 dilim çavdar ekmeği
19.00 ikisi bir arada hazır kahve(tok tutuyor, hem de bağırsak çalıştırıyor)
suyumu da içip 19.25 te yürüyüş yine 5000 adım + 20 dk parklardaki spor aletleri ile çalışma
20.30 iki kaşık cacık, kaşığın ucu ile pilav, 1 tane incir
21.30 yeşil çay suyumu elimden düşürmüyorum zaten çok içerim 3 lt
10.30 da soda su

yeşil çayı tarçınlı karanfilli olanından içiyorum tadı süper, öğleden sonra aslında beşibir arada içerdim lipt.n şimdi o markayı almak istemiyorum o yüzden form çayı ile biraz idare edecem, suyu da hüp diye içmek yok yavaş yavaş güne yayarak öğleye kadar 1 lt bunun yarısı ara öğüne kadar yarısı aradan sonra genellikle yiyip içtekten 1 saat sonra, akşama kadar 1 lt, yatana kadar da 1 lt dağılım böyle ,spor yaptığım için her akşam sade maden suyu, dün sütü biraz fazla içtim meyve az olmuş aslında en az 2 porsiyon meyve yerim , düzenim böyle şimdi tatildeyim haftaya salı inşallah evime ulaşınca dijitalte tartılırım, burdakı tartı ibreli pek güvenilir değil , sonrasında her pazartesi tartı günüm , şimdi yeşil çayımı içiyorum benden bu kadar menümü yarın sabah yazarım

sporu biraz fazla bulabilirsiniz ama ev içinde çok hareketsizim dün toplamda adım sayım 12.000 bile olmadı ki bunun 10000 i yürüyüştü zaten, evime gidince hareketleneceğim içim sabah sporu iptal akşam üstü devam

dün yine sabah yine sabah akşam yürüyüşümü yaptım akşam yemeği yemedim 17.00 gibi meyve karpuz peynir yemiştim akşama gerek kalmadı, akşamda 2 tane çiğ köfte , bitki çayı , su ,soda derken 24.00 gibi yattım

akşam yemeğini çorba neskafe ile geçiştirdiğim bir hafta müthiş kilo vermiştim, ayça kaya akşam yemeğini atlayın diyordu ve gerçekten işe yaramıştı, yine yapmayı planlıyorum , yürüyüşe giderken ev halkına ben gelmeden yiyin diyorum ama sağ olsunlar, bekleyin desem bu kadar denk gelir,

sağlıklı beslendiğim 4. günüm bitmek üzere, bu gün çok fazla ev işi yaptım , sabah akşam yürüyüşümü de yaptım bitmiş haldeyim ama burayı ihmal etmek yok. sabah kahvaltım aynı fazladan el kadar saç böreği yedim, dengelemek için peynirimi de yedim (glisemik indeksi düşürmek için), benzer bir şey de meyve yerken yapıyorum bir çay bardağı süt içiyorum yanında şeker dengemi alt üst etmesin diye, yoğurt da olabilir tabi.arada şeftali süt, öğlen 15.00 gibi yoğurt, közlenmiş biber patlıcan içine yeşillik domates azıcık z.yağı(bünyem yemek olarak algılasın eksiklik hissetmesin diye), arada süt salatalık biraz leblebi, akşamyemeğine gerek kalmadı zaten, ama yürüyüşten sonra bamya yapmıştm iki üç lokma yedim+iki incir, şimdi sodamı içiyorum, toplam iki yeşilçay, iki siyah çay şekersiz tabiki, ekmek sadece kahvaltıdaydı bugün , saatler biraz düzensiz oldu ama yürüyüşe geç çıkınca kahvaltı da gecikti diğerleride,bu günlük bu kadar iyi geceler

7.30 kalkış 1 bardak su
8.00-9.00 arası yürüyüş
9.30 kahvaltı domates, salatalık ,üçgen peynir, yeşillik, acı biber, azıcık beyaz peynir, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği
10.30 yeşilçay, siyah çay, yarım lt su
11.45 ara öğün de yarım armut, acur
öğlene bamya, salata yoğurt yerim inşallah, akşama yemeyi düşünmüyorum salata, yoğurt neskafe ile geçiştirmeyi düşünüyorum, şimdi pazara gidicem, dönüşte yol hazırlığı poğaça falan yapacam(çoluk çocuğa diyet yok) hadi bakalım

yaptığım börekten 2 dilim, poğaçadan da bir tane yedim ara öğün oldu 16.00 gibi, üstüne 2 tane yeşil çay, süt içtim , su zaten hep içiyorum birazdan şekersiz ikisi bir arada içerim , akşamda bir meyve bu günlük yeter inşallah, yarın yolcuyum , salı evimden yazmaya devam :KK55:

salı yada çarşamba tartılırım her halde, aslında adet olmam lazımdı olamadım karnım davul gibi şiş, hayırlısı:KK46:

Diyete devam değil mi?
tabi ki sorulur mu, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın:KK20:, ara sıra yememem gereken şeyleri yesem de kaldığı yerden devam, ikindileyin o börekleri yemeseydim aklımda kalacaktı büyük ihtimal şimdi yiyip yatacaktım, kendimi biliyorum çünkü, şimdi hiç gözüm yok az önce kalanları dolaba koydum hiç yeme isteğim yok, nefsime zulmetmek istemiyorum intikamı acı oluyor :nazar:

evime geldim çok şükür , aynı zamanda adetliyim ilk günler şiş oluyor insan hafta sonuna doğru tartılırım, belkide haftaya pazartesi olur , gaza gelmek için cuma günü tartıladabilirim, neyse çok kararsız kaldım , bugün yolculukla geçsede beslenmem sağlıklıydı, akşam yemeğini kahve çayla geçiştirdim, zaten bütün yol boyunca oturdum, öğlen yemeğini bile sindiremedim sanki, yeşil çay içerim şimdi sonra yatış ,

dün msj yazmamışım yorgunluktan temizlik falan yapınca unutmuşum, dün o kadar işimin arasında akşam üstü yürüyüşüme gittim,10.000 adım yürüyüş, akşam yemeğini geçiştirdim yine, zaten öğlen biraz ucunu kaçırmıştım, suyumu sodamı zaten içtim, şimdide yeşilçayımı içiyorum yarın belki tartılırım

Back
X