:(((((((((

teyzesi gelecekti eşimin onunla görüşürüz yanında kayınvalidede geldi.istemedim eşim telefonda söyledi hayır dedim ama geldi teyzeyle beraber.hiç bir şey yapmadım evime geldiği için eşim bir iki bir şey söyledi ne söylediyse haklısın dedi ama bilemiyorum çok zaman geçtiği için içim soğudu affedemiyorum istesemde galiba ..onlar için değil eşim için huzurlu olsun diye ama yok yapamıyorum.

cnm eşin ille sende gel diye ısrar ediyormu. eğer öyleyse git. resmi bir şekilde bayramlaşır gelir. yuvanın huzurunu kaçırmya değmez cnm

o zman eşiniz gitsin sizgitmeyin tatsızlık çıkar sen aranı yap ailenle değin
ölümlü dünya kimin ne olacağı belli değil
kötülük yapan kendine yapar
siz kendinize bakın önünüze bakın boşverin herkes yaptığından utansın
utanır mı dersin (((

huylu huyundan asla vazgeçmez, kaynananla kötü giden ilişkiniz başa saracak, tarih tekerrürden ibaret

bence eşinin tutumu çok saçma, neden birden böyle değişti, kendi annesi akarabası görüşmek isteyebilir, ama iki tarafta birbirini sevmiyorken zorla görüştürülmeye çalışılamsını anlamsız buldum. Bayram da alsın kızınıda gitsin dertleri torunsa
sanırım 10 sene sonra sizi yine huzursuzluklar bekliyor yok yere
bence de arkadaşım hemde ne huzursuzluklar.ama gelde bunu eşime anlat işte.anlamıyor adam

yumuşadı işte bir kere geldiler ya ..benimde derdim bu zaten nasıl olurda 10 yıl bir kere geldiler diye unutulur aklım almıyor

cnm bu kadar kinci olma ya. ölümlü dünya boşver unutulur tabiii. ne bekliyordun yani o annesi. birgün illaki barışırlardı. ömür boyu küseceklerini sanmadın heralde. birgün ölüp gidecek yaşlı kadın sonuçta o zaman eşin seni suçlar. boşver büyüklük sende kalsın

cnm eşin ille sende gel diye ısrar ediyormu. eğer öyleyse git. resmi bir şekilde bayramlaşır gelir. yuvanın huzurunu kaçırmya değmez cnm
offfff o da öyle diyor diyor senin ayağına geldi işte bayramlaşalım diyor ama ben unutamıyorum ki:(((

teşekkür ederim cevabın için inanın bana ben kötü yada kalpsiz biri değilim sadece yaşadıklarımı hazmedemiyorum ve üzülüyorum çünkü çok zor günler geçirdim ve onlardan kimse bana sahip çıkmadı ağrıma giden bu benim
Bak canım,belirli bir yaşa gelmiş insanları değiştiremezsin.Herkesin kendin göre bir kapasitesi basireti var.Şu hayatta kendi ayakların üzerinde durabiliyor musun,gerisi boş.Yardım etmediler diye veya birkaç söz ve hareketten dolayı,eşin ilesini silebiliyorsa,seni en ufak yanlışında gözü kapalı siler.Olmuş bitmeiş.Yardım etmediyse kafana uymuyorsa mesafeli olursun.Ama üzerinden yıllar geçmiş.Herkesin bir hayat mücadelesi var.İnsanlar ne kahırlarla nelerle uğraşıyor.Unutmamamk en büyük hastalıktır.Unut gitsin.Can ciğer ol demiyorum ama eşini yargılayamazsın annesiyle görüşmek istedi,yumuşadı diye.Sen dünyanın en kötüsüde olsa kendi anneni atabilir misin.

eşim fırsat vermem artık diyor ama.

mümkün mü sence, eşin de başa saracak aynen, benim fikrim bu, insanların değişeceğine inanmıyorum
hatta daha beter vicdan yaptırma, duygu sömürüsü olacak, kaynananın iyi niyetine pek inanmadım, başınıza bunca kötü olay gelirken nerdeydi, geminin dümeni düzelince ortaya çıkıyor?

cnm bu kadar kinci olma ya. ölümlü dünya boşver unutulur tabiii. ne bekliyordun yani o annesi. birgün illaki barışırlardı. ömür boyu küseceklerini sanmadın heralde. birgün ölüp gidecek yaşlı kadın sonuçta o zaman eşin seni suçlar. boşver büyüklük sende kalsın
biliyorum arkadaşım ölümlü dünya ne olacağı bilinmez ama 10 koca yıl neler yaşandı neler oldu kızım 12 yaşında şimdi onları hiç görmeden büyüdü onun psikolojisini de düşünüyorum istemiyor çocuğum onları tanı mıyor ki ..offff hiç bir şey bilmiyorum inan

mümkün mü sence, eşin de başa saracak aynen, benim fikrim bu, insanların değişeceğine inanmıyorum
hatta daha beter vicdan yaptırma, duygu sömürüsü olacak, kaynananın iyi niyetine pek inanmadım, başınıza bunca kötü olay gelirken nerdeydi, geminin dümeni düzelince ortaya çıkıyor?
bende seninle aynı fikirdeyim kızlarıyla küsmüş kızından olan torunu tefecilerden para alıp bunlara ödetmiş 30 bin lirayı .ama eşim anlamıyor bunları işte unut artık ayağına geldi diyor

offfff o da öyle diyor diyor senin ayağına geldi işte bayramlaşalım diyor ama ben unutamıyorum ki:KK43:((

cnm bak bazen unutmak en iyi ilaçtır. sürekli eski yaşanmışlıkları düşünerek ne eşin ne sen mutlu olabilirsin. bence her şeyi unut hiçbir beklenti içine girmeden sadece eşin için bayramlaşmaya git. merhaba merhaba ötesi olmasın. ilerde kadın vefat edince gereksiz pişmanlıklar yaşamazsın hem

ayrıca kv bir adım atmış şimdi adım atma sırası sende:KK66:

Bak canım,belirli bir yaşa gelmiş insanları değiştiremezsin.Herkesin kendin göre bir kapasitesi basireti var.Şu hayatta kendi ayakların üzerinde durabiliyor musun,gerisi boş.Yardım etmediler diye veya birkaç söz ve hareketten dolayı,eşin ilesini silebiliyorsa,seni en ufak yanlışında gözü kapalı siler.Olmuş bitmeiş.Yardım etmediyse kafana uymuyorsa mesafeli olursun.Ama üzerinden yıllar geçmiş.Herkesin bir hayat mücadelesi var.İnsanlar ne kahırlarla nelerle uğraşıyor.Unutmamamk en büyük hastalıktır.Unut gitsin.Can ciğer ol demiyorum ama eşini yargılayamazsın annesiyle görüşmek istedi,yumuşadı diye.Sen dünyanın en kötüsüde olsa kendi anneni atabilir misin.
atılamaz belki haklısın ama hiç bir şey olamamış gibi de davranılmaz adam sanki 10 yılı sildi bir anda ona üzülüyorum ki bana hep haklı olduğumu söylerdi.

cnm bak bazen unutmak en iyi ilaçtır. sürekli eski yaşanmışlıkları düşünerek ne eşin ne sen mutlu olabilirsin. bence her şeyi unut hiçbir beklenti içine girmeden sadece eşin için bayramlaşmaya git. merhaba merhaba ötesi olmasın. ilerde kadın vefat edince gereksiz pişmanlıklar yaşamazsın hem

ayrıca kv bir adım atmış şimdi adım atma sırası sende:KK66:
atmalı mıyım o adımı sence gerçekten yapamıyorum ki düşününce bile geriliyorum. yaptıkları yanına kalacak gibi geliyor

bende seninle aynı fikirdeyim kızlarıyla küsmüş kızından olan torunu tefecilerden para alıp bunlara ödetmiş 30 bin lirayı .ama eşim anlamıyor bunları işte unut artık ayağına geldi diyor

unutmakla alakası yok ki, bi hakkı gönül bağı yoksa sende, ne seviyosundur ne sevmiyorsundur, herhangi bir duygu beslemediğin insanın nesini unutacaksında görüşeceksin, huzurunu tekrar bozacaksın, valla kötü niyetli olmak istemem ama yaşlandığı için yanaşıyor olabilir, yoksa siz borç batağındayken en azından torunum aç mı tok mu diye merak edebilirdi, isteyince adım atabiliyordu madem o zaman neden atmadı
hakkında hayırlısı diyelim, konunu takip edicem umarım görüşürsen hayal kırıklığına uğramazsın

benzer sorunlar yaşadığımda
eşime sen uğra ben halanlarda beklerim diye ısrar edip gerçekten problem etmeyeceğimi söylediğimde
''bundan sonra beni ya seninle görürler ya da hiç görmezler, sen affetmeden affetmiyorum'' demişti
hislerim beni yanlış yönlendirmiyorsa, eşiniz de böyle bir tavırla karşılarında olmak istiyor olabilir
eşimin cevabı hiç aklımdan geçmemiş olsa da sevindirmişti beni
bence de gidilecekse birlikte olmalı

biliyorum arkadaşım ölümlü dünya ne olacağı bilinmez ama 10 koca yıl neler yaşandı neler oldu kızım 12 yaşında şimdi onları hiç görmeden büyüdü onun psikolojisini de düşünüyorum istemiyor çocuğum onları tanı mıyor ki ..offff hiç bir şey bilmiyorum inan
koskoca 10 yıl bu.
aslında sendeki öfke de küllenmiş olmalıydı.
mutlaka ki çok kötü olaylar yaşamışsınızdır.
ama ölümlü dünya.yarın annesi ölür,eşin büyük vicdan azabı duyar,yeri gelir seni suçlar.
aslında kızının da onları tanıması için bir fırsat.
eşlerimizin ailelerini kolayca silebiliyoruz ama iş kendi ailemize geldiğinde aynısını yapamıyoruz değil mi.
eleştiri olarak alma bunu.çünkü ben de eşimin ailesine karşı toleransı düşük bir insanım.
ama fani dünya deyip biryerde eşimin ailesi ile bağlarını koparmaması için es geçiyoruz.
ancak kendi ana babamızı daha bir kolay affediyoruz.
kv lere karşı hep önyargılıyımdır ben esasen ama bir ömür boyu küslüklere de üzülüyorum.
kendi annemi kaybettiğim için belki de insanların ana babasından kopması bana çok üzücü geliyor.
bayramdan bayrama ziyaret edebilirsiniz aslında eşinle kararlaştırıp.
ama sen illa gitmem diyorsan eşin gitsin bırak.sen de engel olma.hatta kızın da tanısın.ne olursa olsun kan bağı var arada.iyisiyle kötüsüyle az da olda babasının ailesini bilmeye hakkı var.

selam kızlar.. yine aynı dert yine ben..kayın validenin evime tam 10 yıl sonra gelmesiyle başladı benim durumum. şimdi yine bir çoğunuz çok abartığımı affetmem gerektiğini düşünebilir .ama ben kısaca yaşadıklarımı anlatmak istiyorum .nişanlandığım günden beri bir sürü sorunlar oldu ama çok önemsemedim yada önemsesem de kendi içimde yaşamayı bildim .ama bundan 10 yıl önceki olayda bir telefon konuşmamızda yaşandı bir çok sorun .oğluyla konuştu önce sonra ben istedim ver artık burdan gidiyoruz (yakın oturuyorduk)bende konuşayım diye aldım telefonu ve ne olduysa o zaman oldu başladı işte sen zaten bizi hiç sevmedin işte oğlumu benden aldın.bu arada kızıma doğumdan 4 ay sonra geldiler hiç bir şey yokken. neyse bende onun söylediklerine karşılık dedim ki benden her konu da saygı bekliyorsunuz tamam da damatlarınıza siz saygı görmediğiniz halde gösteriyorsunuz ama dedim. çıldırdı resmen işte sen onlarla kafayı yedin de falan filan. .bende en son lafımda dedim ki tamam o zaman hakkını helal et gidiyorum sonuçta burdan diye.. benim helal edip etmediğimi allah bilsin deyince bende çokta önemi yok ozaman zaten ne hakkınız geçtiki bana dedim.ve o gün bu gündür hiç gitmedim gelmediler.ve bu güne kadar inanın çok zor günler geçirdim.ev sahibi evden çıkardı eşyalarım dağıldı borçlar gırtlağa kadar..ve yanımda arkadaşlarım ailem olmasa atlatamayacağım günler geçirdim .eşyalarımı bir arkadaşım yazlığına koydu.biz annemlerin yanına geçtik .ha bu arada bankadan biri icralık olduğumuzu söylemek için onları aramış ve bu konuda yardımcı olmaları söylemiş .sonra bize icra geldi ve eve gelen kişi onları arayıp çok sert bir tepkiyle karşılaştığını bunların nasıl bir aile oldukları söyledi bana bende görüşmediğimi söyledim .neyse tabi bunların hepsini eşimle birlikte yaşadım herşeyi görüyor ve biliyor bana da her defasında beni yalnız kabul et benim ailem yok hatta bende öyle ana baba kardeş kavramı yok diyor. işte babası için dedesinin cenazesine gitmediğini ,annesinin acı çekerek öleceğini falan söylüyor .şimdi gelelim konuya tüm bunları yaşadıktan sonra bundan tam10 sene önce eşime dedim ki bak birgün barışıklık olursa ben yokum .o da geçmiş olsun artık ben 40 yaşına geldim bu yaşıma kadar olmamışlar bu saatten sonra olsalar ne olur olmasalar ne olur diyen biriydi. tüm arkadaş çevremiz bunlara şahittir .en sonda ölürsem falan haber bile verme hatta mezarımın yerini bile söyleme diyen adam. şimdi bir kere geldiler diye bayramda gitmeyi düşünüyormuş ve benim konuyu uzattığımı söylüyor .ha birde biz bunca borç içindeyken benim çocuğumu birgün bile arayıp sormayan bende torun çok görsemde olur görmesemde diyen kadın kızından olan torununun tefeciden aldığı borçları kapatmış 30 bin lira kadar. şimdi size soruyorum( ki buraya yazabildiğim kadarını yazdım )..siz olsanız yerimde bir kere geldi diye affeder misiniz ve eşinize tutumunuz ne olur.lütfen birşeyler yazın geceleri uyuyamıyorum düşünmekten..
esinle aran nasil?

Back
X