8.5 aylık oğlum yemek yemiyor acil cevap lütfen :(

Meltemkrk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2013
1.589
1.319
178
Merhaba arkadaşlar,
Oğlum 8.5 aylık sabah tahıllı kaşık maması yiyordu ama artık peynir pekmez yumurta falan yemesini istiyorum ve 1 haftadır uğraşıyorum. Ağlayarak 3 kaşık zor yiyor. Bende ayırdım peynir- domates - ekmek içini veriyorum ağlayarak 3 kaşık yiyor ve pekmez ile dövülmüş cevizi ayrı veriyorum kusacak gibi oluyor. Ama kaşık mamalarını çok güzel yiyor. Fakat artık kaşık maması vermek istemiyorum. Normal şeyler yesin istiyorum. Alıştırma evresi çok zor geçiyor sizce nasıl davranmalıyım yani sizler nasıl alıştırdınız.bu arada ek besine 5. Ayda başladık çorba çok iyi yiyor sorunum sadece sabah kahvaltısı... Kilo alması lazım zayıf şuan 2 kilo falan normalden eksik

Canim hic zorlama ters tepki verir o zamanla alisacak kücük daha hep kasik mamasiyle mi besledin ve sütle mi? O zaman cocuga zor gelir yemeklere alismak! Cünkü simdiye kadar hep sivi tüketmis oldugu icin hic cignemeden cignemeyi de bilmez okadar ögrrnmesi lazim herseyi yeni birsey bu! Yani sen yavas yavas alistircaksin bir gün ekmek verirsin az da olsa sonra salatalik dene elma muz öyle seylerle sinra farkli seyler verirsin. Ben herseyden erken basladim vermeye kasik mamasi cok iyi degil ve cok yememesi lazim! En önemlisi bizim yediklerimizden yemesi cünkü ilerde konusmasi icin önemli

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

En önemlisi sakin üstüne bastirarak zorlama sabirli davran ögrenecek oda yoksa zorlarsan yemeyi reddedebilir oda cok kötü olur

Evet canım haklısın. 5. Aydan itibaren sabah kaşık maması- arada meyve püresi - öğle sebze çorbası - yoğurt- akşam kaşık maması ve gecede süt içiyor. Yarısı püre yarısı sıvı. Doktor 1 ay önce köfte yemesi lazım dedi bende köfte yaptım minik minik sulu köfte gibi, yedi yedi sonra hepsini kustu.katılarda yutmada zorluk çekiyor. Pilav makarna falan yemesi lazım artık ama çok zorlanıyor yutmayı unutuyor gibi...

Iste yavas alistir bence biraz biraz vererek bir spre dene bunu hic yemezse ve sürekli geri kusuyorsa doktora göster bence

Sen emzirdin mi veya daha emziriyormusun ondan da olabilir yememesi dedigim gibi salatalik kaynatilmis patates havuc sebze meyve veya bisküvi felan onlari hep eline ver kendisi yemeye alissin belki heveslenir ve iynayarak da yer cocuklar icin zevkli olur ve yemekleri kesfeder elleriyle bunu dene bi süre bir kac hafta dene yere atsa da geri ver eline bir kac defa ver günde ama hep reddediyorsa birak. Bur gün sonra tekrar ver öyle alisir bence ekmek de kücük kücük kesip verebilirsin! Bakarsin bur kac hafta sonra yer belki o zaman yemeklerle baslarsin yine azar azar

Teşekkür ederim canım. Eline veriyorum bir şeyler ama dişi çıktı alttan, büyük kopartıyor ve boğazına kaçıyor. Artık yavaş yavaş alıştırıcam kahvaltıya bakalım. Hani tombiş bebekler vardır ya işte benim ki öyle değil zayıf gözüküyor hasta gibi. Doktor her şey normal diyor ama çocuk zayıf yorgun gözüküyor. Özele de götürsem sağlık ocağına da götürsem tam bilgi alamıyorum her şey normal diyorlar. Artık düşünmücem çocuk bu şekilde büyüsün ne yapayım. Ama bazı doktorlara sinirleniyorum hem beni randevuya alıyor hem 2 cümle kurup sezeryana gidecem diyor soracaklarımız boğazımızda kalıyor ve soramadan geri geliyoruz. Madem sezeryana gideceksin beklerim ben neden beni alıyorsun dimi ama...

Bende aynı dertteyim.5.ayindan beri uğraşıyorum. Şuan 8 aylık sadece emiyo.su bile icmiyodu allahtan ona alıştı.hicbisey yediremiyorum.

Hmm anladim tabi türkiyedeki doktorlari pek bilmiyorum ama cok mu zayif ki ne kadar kilosu boyu

Yemek istemiyorsa zorlamayin,zamanla eninde sonunda alisacaktir.
Fakat zorla yedirmeye calisirsaniz ileride hic yemek istemeyebilir.
Dis cikarma donemlerinde istahlarinda kesinlikle bir azalis oluyor.
Benim oglumda kahvalti etmek istemiyor kesinlikle,ancak diger ogunlerini yiyor.
Bende zorlamiyorum.
Saglikla buyutun evladinizi.

Bende aynı dertteyim.5.ayindan beri uğraşıyorum. Şuan 8 aylık sadece emiyo.su bile icmiyodu allahtan ona alıştı.hicbisey yediremiyorum.

Aynen su içmiyordu kaşıkla biraz veriyordum şimdi suluğu var döke saça içiyor yine günlük 150 ml falan.yumurtayı peyniri hiç sevmiyor. Ekşi şeyler seviyor meyve püresi biraz ekşi oluyor onu hemen yiyor ve yoğurdu çok güzel sade yiyor.sebze çorbası sıkıntım var alternatif tarifler bulamıyorum.

Evet haklısınız peki kahvaltı yerine kaşık maması mı veriyorsunuz ben ondan kurtulmak istediğim için çabalıyorum. İnşallah kısa zamanda alışırlar teşekkürler.

Kahvaltida sebze,meyve veriyorum sadece onlari yiyor birde siyah zeytin.
Sonra gunduz uykusuna yatmadan oncede emziriyorum.
Kasik mamasi vermiyorum arkadasim.

Canim senin cocugunun boyu uzun masallah yasina göre ve kilosu az degil cok bile yani normal bir cocuk 9 aylikken 9200 gram olmasi gerek tabiki asagi yukari ve 11 aylikken 10, kilo ve fazla bir tabelaya baktim cocuk gelisimi üzeri yani endiselenmeye hic gerek yok senin cocugun 8,5 aylik 10 kilo yani neredi az ?

Evet canım bende bakıyorum o tablolara ama doktor 1-1.5 kg az dedi boyuna göre. Yaşına göre dogru normal bir çocuk. Daha yürümüyor yürüyünce daha çabuk kilo vericek diyorlar o yüzden şu mamalardan kurtulayım normal besleyim demiştim. Ama işte normale pek geçemedik yarı mama yarı normal. Tanecikli yutamıyor mesela köfte gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…