Cok sukur misafirden korkmam..
Ben yurt disinda yasiyorum, buraya gelen ogrenci annelerii bile evimde gunlerce yatili misafir etmisim, ustelik hamileligimin son gunlerinde. Cok arkadaslarim ailece coluk cocuk yatiya gelip kalmistir..
Ben konu sahibini hakli buldugum taraflari var, ama esi evde olmadigi zamanlar odasina kapanip bu sekilde kocasinin yasli ana babasina davranmasini, kovmaktan beter etmesini elestiriyorum..
bide allah askina ya hamilelik bir hastalik degil, ben dogum yapacagim gune kadar haftanin 6 gunu calistim, cok kiside taniyorum son gune kadar calisani..bu adamin bir ailesi var, agac kovugundan cikmadi heralde. Zaten amac aman koca tarafindan kinse gelmesin gitmesin, boyle dusune dusune bencil bir nesil yetisti malesef.
Eve gelen misafire kim olursa olsun boyle davranilnaz!
Baska bir yolu vardirmutlaka, esiyle konusup bi sekilde ikna edebilirdi..bizim toplumumuza yakismiyir bu, bizde aile arkadaslik onemlidur..
Bu benim dusuncem, sizin dusunceniz farkli olabilir.
3 aylık misafirlik mi olur, bunun adı kafasına göre kamp kurmaktır. Sormadan etmeden gelmek de, oğlumun evi düşüncesiyle bencilliktir. Bir hastalık durumları olur, benzer mecburi bir durum olur, o zaman başımın üstünde yerleri vardır.
Hamilelik hastalık olmasa da belli bir sterilizasyon ister, 10 kişinin kullandığı wc yi banyoyu umumi tuvalete döner. Şu an gece bir uyanıyorum tuvalete zor yetişiyorum, pijamayla kayınpederimin karşısında tuvalete koşturan bir görüntü bana hoş gelmiyor.
Eskiden imkanlar öyleymiş, evlerde onlarca kişi yaşarmış, durum farklıymış. Hala bunu yok misafirperverlik, yok örf adet deyip sapla samanı karıştırmaya gerek yok. Evimde çok iyi misafir ağırlarım ama pansiyon da işletmiyorum.
Hayatımda hiç bir zaman da kimsenin evine gidip aylarca kalmadım.
Ne kocamanın ailesini, ne de kendi ailemi lohusalığımda aylarca yanımda istemiyorum, zaten Allah razı olsun kayınpederim de babam da öyle bir anlayışsızlık yapacak insanlar değiller.
Bizim toplumumuza yakışmayan ne biliyor musunuz? Halaaa çocuğumuz evlense gitse bile aile hayatına saygı duymamak, istediği gibi müdahale etme hakkı bulmak. Sonra burada onlarca konu açılıyor.
Evet düşünceleriniz kesinlikle farklı, saygı durmaktan başka yapılacak bir şey yok tabi ama merak ettiğim bir konu var. Yurtdışında olduğunuzu yazmışsınız ya, ne kadar zamanda bir yurda geliyorsunuz ve nerede ne kadar kalıyorsunuz?