Bizim bi aile dostumuz var. Konunuzu okuyunca aklıma geldi o teyze. Bu teyzenin iki oğlundan büyüğü 25 yaşında falan vefat etti. Evlat acısıyla imtihan oldu. Seneler sonra küçük oğlu evlendi. Ama gelin hanım eşinin ailesiyle arasına mesafe koydu, evlerine gittiğinde hiç ilgilenmemiş,sizin 4 günlük misafire yaptığınızı yapmış tabiri caizse adam yerine koymamış, fikirlerini önemsememiş. Damat tarafı da böyle olunca aman öğlum üzülmesin diye bir daha gitmedi. Uzak şehirlerde yaşıyorlar. Bu teyze anneme ne demiş biliyor msn? “Büyük oğlum öldüğünde bu kadar üzülmemiştim.”
Hayattan ders çıkaran bir insanım. Bu söz beni çok etkiledi.
Siz şimdi 4 günlük misafire öyle yaptınız, sizi istemiyorum dediniz, burda hep anlatıp duruyorsunuz ama acaba eşinizin annesinde nasıl duygular yarattınız???? Ben bunu düşünüyorum. Bir anneyi, yaşlı bir insanı düşünüyorum ve üzülüyorum.
İnsanı en çok yaralayan şey önemsenmemek, dışlanmak, adam yerine konmamak. Siz 4 günlük misafire bunu yapmışsınız bir de hala gelmiş burda dert yanıyorsunuz.
Bu yazdıklarımı anlayacağınızı düşünerek, yeni bir bakış açısı kazanacağınızı umarak yazmıyorum. O tıynette bi insan olduğunuzu düşünmüyorum.