- 15 Eylül 2025
- 60
- 5
- 1
- 29
- Konu Sahibi manolyasael
-
Cocugunuz oldu muBizde iki yıllık evliyiz ilk yıl istemedik ikinci yıl dedik deneyelim öncesinde ben doktora gorüneyim dedim her şey normal çıktı 3 4 ay denedik olmadı tekrarden gittim doktora yine bakıldı her şeye normal yine olmadı kendim hemşireyim doktoruma dedim ben kafaya takıyorum acele ediyorum yumurta takibi yapalim klomen ver bana dedim sen 3 ay daha dene olacak bak dedi yine olmadı sonra eşim dedi ben de gideyim diye hop hiç beklemediğimiz bi sonuç üroloji doktoru tup bebek bile olmaz bu şartlarda dedi kısacası bir hemşire olarak bile ben eşimde sorun olabileceğini düşünmedim o bana hep dedi bende gideyim diye ben hep gerek yok dedim ve şu sürece kadar nedensiz bebeğimiz olmuyor niye olmuyor her şey normal diye düşünüyorduk araştırın illa eşinizde bı sorun vardır demiyorum ama muhakkak bi sebebi vardır
Bebeginiz oldumu?
Merhaba aynı şeyleri yaşamışız bende hemşireyim hep kendimde sorun aradım ilk aydan doktora gittim herşey normal deneyin dedi ama 3 ay olmayınca eşimle ürolojiye gittik ve azfc delesyonu çıktı çok şükür çıkış var ama tane tane tüp bebek deniyoruz şimdi daha sonuca ulaşamadıkBizde iki yıllık evliyiz ilk yıl istemedik ikinci yıl dedik deneyelim öncesinde ben doktora gorüneyim dedim her şey normal çıktı 3 4 ay denedik olmadı tekrarden gittim doktora yine bakıldı her şeye normal yine olmadı kendim hemşireyim doktoruma dedim ben kafaya takıyorum acele ediyorum yumurta takibi yapalim klomen ver bana dedim sen 3 ay daha dene olacak bak dedi yine olmadı sonra eşim dedi ben de gideyim diye hop hiç beklemediğimiz bi sonuç üroloji doktoru tup bebek bile olmaz bu şartlarda dedi kısacası bir hemşire olarak bile ben eşimde sorun olabileceğini düşünmedim o bana hep dedi bende gideyim diye ben hep gerek yok dedim ve şu sürece kadar nedensiz bebeğimiz olmuyor niye olmuyor her şey normal diye düşünüyorduk araştırın illa eşinizde bı sorun vardır demiyorum ama muhakkak bi sebebi vardır
Çok şükür çıkışınız olmuş nerde tedavi görüyorsunuz umarım en yakın zamanda hamilelik haberinizi de alirizMerhaba aynı şeyleri yaşamışız bende hemşireyim hep kendimde sorun aradım ilk aydan doktora gittim herşey normal deneyin dedi ama 3 ay olmayınca eşimle ürolojiye gittik ve azfc delesyonu çıktı çok şükür çıkış var ama tane tane tüp bebek deniyoruz şimdi daha sonuca ulaşamadık
Novafertil Konya inşallah teşekkür ediyorum sizde en yakın zamanda mutlu haberi alırsınız umarımÇok şükür çıkışınız olmuş nerde tedavi görüyorsunuz umarım en yakın zamanda hamilelik haberinizi de aliriz
Evet bizde oraya gitmeyi düşünüyoruz ama öncesinde genetik test verdik delasyon testi negatif çıktı ama diğer genetik henüz çıkmadı birde haftaya rektum USG ve skrotal USG çekilecek hepsiyle toplu gideriz diye düşünduk çünkü bizde hormonlar normal fiziksel muayne normal henüz nedeni belli değilNovafertil Konya inşallah teşekkür ediyorum sizde en yakın zamanda mutlu haberi alırsınız umarımsperm sayısı sıfırsa alife a gitmenizi öneririm Mesut tül ve Semra Sertyel azosperm konusunda en iyileri
Küçükken inmemiş testis öyküsü var mı eşinizin ama şanslısınız en kolay sperm çıkışı elde edilen gruptasınız en zoru genetik olan nedenlerEvet bizde oraya gitmeyi düşünüyoruz ama öncesinde genetik test verdik delasyon testi negatif çıktı ama diğer genetik henüz çıkmadı birde haftaya rektum USG ve skrotal USG çekilecek hepsiyle toplu gideriz diye düşünduk çünkü bizde hormonlar normal fiziksel muayne normal henüz nedeni belli değil
Genetiğin diğer sonucu çıkmadı ama umarım o da temiz çıkar eşimin geçmişte ateşli hastalık inmemiş testis herhangi bi hastalik ameliyat öyküsü yokKüçükken inmemiş testis öyküsü var mı eşinizin ama şanslısınız en kolay sperm çıkışı elde edilen gruptasınız en zoru genetik olan nedenler
Bana da gerek yok şuan demişti doktor. Başka bir doktora daha gittim bi rahim filmi alalım dedi sağolsun. Ve rahim filminde doğuştan sağ tüpüm olmadığı ve rahmimin sağ tarafı olmadığı ortaya çıktı yani küçücük bir rahim var ortada. 33 yaşına kadar haberim bile yoktu malesef. 8 ay erken evet ama yine de bir çektirin içiniz rahat olsun.Ya doktorum ultrasonla bakti hersey
Yolunda adetinde de anormalik yok dedi..
Hsg cekilecem dddim… güldü hayir gerek yok dedi…
Sperm testi nasıl veriliyor acaba nasıl bir süreç doktora sperm testi vermek isityoruz desek hemen olabilecek bir şey miYani eşiniz sperm testi vermeli öyle kafasına göre alınacak bir şey değil ki. Biz daha çocuk yapmaya karar verir vermez ikimizde gittik ve hiç beklemediğimiz bir problem çıktı maalesef deneseydik zaman kaybedecektik. Bence en kısa sürede eşiniz üroloji doktoruna görünmeli.
Merhaba bende 4 senelik evliyim ve 30 yaşındayım 10 aydır deniyoruz bizde. Rahim filmi normal çıktı hormonlarda normal. Bu ay yumurta sağlığı için inositole başlattırdı doktor. Benimde her ay hayal kırıklığı..Kızlar merhaba,
Yine adetim geldi… Takmamaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım moralim bozuluyor. 8 aydır deniyoruz, ama hâlâ sonuç yok. Doktor kontrollerimde hiçbir sorun çıkmadı, eşimde de bir problem yok. Bu ay sperm artırıcı hap da kullandı ama yine olmadı…
4 senelik evliyiz, 30 yaşındayım. Artık her ay aynı hayal kırıklığını yaşamak çok yoruyor.
Benimle aynı durumda olan var mı? Birbirimize destek olalım mı
Evet hemen veriliyor sadece test vermeye gitmeden önce cinsel perhiz gerekli 3 7 gün arası cinsel ilişki olmaması lazım eğer perhiziniz varsa sabahtan veriyorsunuz öğleden sonra çıkıyor çoğu hastanede sperm testi sabah 11 en kadar oluyor 11 den sonra test almıyorlar devlette ona dikkat edersinizSperm testi nasıl veriliyor acaba nasıl bir süreç doktora sperm testi vermek isityoruz desek hemen olabilecek bir şey mi
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun, şehir hastanesine gidecepiz inşallah 10 gibi verebiliriz o halde bunun dışında yapmamız gereken bir şey var mıEvet hemen veriliyor sadece test vermeye gitmeden önce cinsel perhiz gerekli 3 7 gün arası cinsel ilişki olmaması lazım eğer perhiziniz varsa sabahtan veriyorsunuz öğleden sonra çıkıyor çoğu hastanede sperm testi sabah 11 en kadar oluyor 11 den sonra test almıyorlar devlette ona dikkat edersiniz
Eşiniz alkol içiyorsa icmemesi lazım yakın zamanda ilaç kullanmamış olması lazım bunlar sperm sayısını düşük gösterebiliyorÇok teşekkür ederim Allah razı olsun, şehir hastanesine gidecepiz inşallah 10 gibi verebiliriz o halde bunun dışında yapmamız gereken bir şey var mı
Yok yalnızca sigara varEşiniz alkol içiyorsa icmemesi lazım yakın zamanda ilaç kullanmamış olması lazım bunlar sperm sayısını düşük gösterebiliyor
Merhaba allah saglikli ömür versin evladina canim cok sevindim,Canım ben 11 senelik evlıyım.
Bu sene bir kızım oldu tüp bebekle.
Evliliğimin en başından beri sebepsız infertilite tanısı koydular. Hıcbır sebep bulamadılar hersey normal çıkıyordu.
Hatta benım eşim de sıkıntı olmamasına rağmen sperm artırıcı ilaçlar kullanmıştı.
Biraz psıkolojik olabılıyor. Takıntı halıne getırme. Üzülme diyecegım ama ne mümkün. Bende o yollardan geçtim. Ne dersek diyelim olmuyor ınsanız üzülüyoruz.
Bende hep buralardan araştırdım. Kım ne yaptıysa yaptırdım.
Pıhtılaşma testleri genetık testler amh değerleri her sonucum normal geliyordu.
Ama bir şeyi unutmuşuz benım troidim vardı.
Sorunun bağışıklıktan geldıgını.
En son ki doktorum sorunun bağışıklık sistemimden kaynaklandığını söylemişti. Ona göre ilaç verdı. Ve bir kızım oldu.
Yanı demem o ki iyi bir doktor ve kesinlikle kafaya takmamak gerekiyor. İnşllah güzel haberler alırsın en kısa zamanda. Rabbım kimsenin kucağını boş bırakmasın.lütfen pes etme modunu düşürme. Ve en önemlisi hep anne olacağına inan
Bana kır testi yapılmıştı. Başka bılmıyorum canım. Amin Allah razı olsun. Sizede çok geçmiş olsunMerhaba allah saglikli ömür versin evladina canim cok sevindim,benimde tiroidim vardi düzene girince biraktim ilaci. Ama bagisikligim cok kötü devamli hastayim ve agir ciger rahatsizligi gecirdim. Pko kaynakli bizimde olmadi 6 yil oldu.
Tedavi sürecine girecegiz ama acaba önerdigin bagisiklik testleri varmi ? Yaptirmakta fayda var bence ona göre vitamin kullanirim en azindan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?