• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aydır deniyoruz ama olmuyor… Umudum kırıldı 😔

manolyasael

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
29
3
1
29
Kızlar merhaba,
Yine adetim geldi… Takmamaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım moralim bozuluyor. 8 aydır deniyoruz, ama hâlâ sonuç yok. Doktor kontrollerimde hiçbir sorun çıkmadı, eşimde de bir problem yok. Bu ay sperm artırıcı hap da kullandı ama yine olmadı…
4 senelik evliyiz, 30 yaşındayım. Artık her ay aynı hayal kırıklığını yaşamak çok yoruyor.
Benimle aynı durumda olan var mı? Birbirimize destek olalım mı 💔🌸

Kızlar merhaba,
Yine adetim geldi… Takmamaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım moralim bozuluyor. 8 aydır deniyoruz, ama hâlâ sonuç yok. Doktor kontrollerimde hiçbir sorun çıkmadı, eşimde de bir problem yok. Bu ay sperm artırıcı hap da kullandı ama yine olmadı…
4 senelik evliyiz, 30 yaşındayım. Artık her ay aynı hayal kırıklığını yaşamak çok yoruyor.
Amh baktırdın mı canım

En kısa sürede derdinize derman bulursunuz inşallah 🙏 en zoru da sebepsiz olması.. hormon testleri tamam mı ? Hsg çekildi mi ? Eşinize sperm DNA hasar testi yapıldı mı ? Genetiğinize bakıldı mı ?

Canım ben 11 senelik evlıyım.
Bu sene bir kızım oldu tüp bebekle.
Evliliğimin en başından beri sebepsız infertilite tanısı koydular. Hıcbır sebep bulamadılar hersey normal çıkıyordu.
Hatta benım eşim de sıkıntı olmamasına rağmen sperm artırıcı ilaçlar kullanmıştı.

Biraz psıkolojik olabılıyor. Takıntı halıne getırme. Üzülme diyecegım ama ne mümkün. Bende o yollardan geçtim. Ne dersek diyelim olmuyor ınsanız üzülüyoruz.
Bende hep buralardan araştırdım. Kım ne yaptıysa yaptırdım.
Pıhtılaşma testleri genetık testler amh değerleri her sonucum normal geliyordu.

Ama bir şeyi unutmuşuz benım troidim vardı.
Sorunun bağışıklıktan geldıgını.
En son ki doktorum sorunun bağışıklık sistemimden kaynaklandığını söylemişti. Ona göre ilaç verdı. Ve bir kızım oldu.
Yanı demem o ki iyi bir doktor ve kesinlikle kafaya takmamak gerekiyor. İnşllah güzel haberler alırsın en kısa zamanda. Rabbım kimsenin kucağını boş bırakmasın. 🙏🏻🌺lütfen pes etme modunu düşürme. Ve en önemlisi hep anne olacağına inan🙏🏻❤️

En kısa sürede derdinize derman bulursunuz inşallah 🙏 en zoru da sebepsiz olması.. hormon testleri tamam mı ? Hsg çekildi mi ? Eşinize sperm DNA hasar testi yapıldı mı ? Genetiğinize bakıldı mı ?
Ya doktorum ultrasonla bakti hersey
Yolunda adetinde de anormalik yok dedi..
Hsg cekilecem dddim… güldü hayir gerek yok dedi…

Sperm artirici bitkisel hap
Yani eşiniz sperm testi vermeli öyle kafasına göre alınacak bir şey değil ki. Biz daha çocuk yapmaya karar verir vermez ikimizde gittik ve hiç beklemediğimiz bir problem çıktı maalesef deneseydik zaman kaybedecektik. Bence en kısa sürede eşiniz üroloji doktoruna görünmeli.

Kızlar merhaba,
8 aynı?9 yıl sonra oldu benim ve bir cok.kayip yaşadim dur hele pes etme hemen

Araştırmak zor geliyor. Aslında hiçbir şey sebepsiz değil. Hsg çekilmeli, hormon testleri yapılmalı , genetik testlere , trombofil paneli testine bakılmalı. Bence doktorunuzdan farklı doktorlara gidin.

Araştırmak zor geliyor. Aslında hiçbir şey sebepsiz değil. Hsg çekilmeli, hormon testleri yapılmalı , genetik testlere , trombofil paneli testine bakılmalı. Bence doktorunuzdan farklı doktorlara gidin.
Haklisiniz belkide ben korkumdan da doktorumu degistirmiyorumdur… birsey cikacak diye hele ki esimde.. esimde gitmek istemiyor… yani sonra tüp fln.. yani bilmiyorum dogru mu düsüniyorum ama tüpte dünya kadar para… ya olursa bazilarinda da hemen tüp olmuyor.. oluruna birakiyoruz esim hic takmiyor bile ben ara ara rakiyorum

Haklisiniz belkide ben korkumdan da doktorumu degistirmiyorumdur… birsey cikacak diye hele ki esimde.. esimde gitmek istemiyor… yani sonra tüp fln.. yani bilmiyorum dogru mu düsüniyorum ama tüpte dünya kadar para… ya olursa bazilarinda da hemen tüp olmuyor.. oluruna birakiyoruz esim hic takmiyor bile ben ara ara rakiyorum
Çıkarsa çıksın. Nedeni varsa ha siz ha eşiniz sorun çözülsün de kimden çıkarsa çıksın. Eşiniz umursamıyorsa sizin için bebek konusu önemliyse evliliğinizi gözden geçirin. Yoksa sizin içinde önemli olmasın. Kimse durduk yere tüp bebek yaptırmıyor. Evet çok maliyetli evet ilk denemede de olmuyor. Bu yola girilecekse iyice düşünüp çok isteniyorsa girilmeli.

Kızlar merhaba,
Bizde iki yıllık evliyiz ilk yıl istemedik ikinci yıl dedik deneyelim öncesinde ben doktora gorüneyim dedim her şey normal çıktı 3 4 ay denedik olmadı tekrarden gittim doktora yine bakıldı her şeye normal yine olmadı kendim hemşireyim doktoruma dedim ben kafaya takıyorum acele ediyorum yumurta takibi yapalim klomen ver bana dedim sen 3 ay daha dene olacak bak dedi yine olmadı sonra eşim dedi ben de gideyim diye hop hiç beklemediğimiz bi sonuç üroloji doktoru tup bebek bile olmaz bu şartlarda dedi kısacası bir hemşire olarak bile ben eşimde sorun olabileceğini düşünmedim o bana hep dedi bende gideyim diye ben hep gerek yok dedim ve şu sürece kadar nedensiz bebeğimiz olmuyor niye olmuyor her şey normal diye düşünüyorduk araştırın illa eşinizde bı sorun vardır demiyorum ama muhakkak bi sebebi vardır

Kızlar merhaba,
Merhaba 2. Bebegıme hamileyim 15 ay denedim olmadı bunda arada ovulasyona denkk gelmeyen günler oldu tabi ama tam umudum kırıldı artk HSG randvusu aldım. Ne mi oldu 12 Ağustosta hsg cekilecekken bebegmn kesesini gördüm. Asla umudunu yitirme. Hamıle kalmadan 3 ay öncesi Dr inositol kullan demiştii. Ben de yumurtamım kalitesinin çok iyi olduğunu bildigm için önemsemedim. Eşimde de sorun yoktu. Sonraki ay aldm ama adetn 8. Gunu başladım aman dedim işe yaramıyor. Sonra baktım ben dedim ilk günü içmeliydım tam temmuz ayında aman dedim içeyim ne kaybederim inositolu ilk günden itibaren düzenli içtim veee hamile kaldım. Tabi Allahım o güne planlamıstı herseyı ve o ilacı aracı kıldı bana 🙏 hemen inositol kullanın görünürde yumurta kalıtelı olsa da belki daha da kaliteli olmalıdır. Bu arada yaşım 33 ocakta 34 olacagm

Gerek yok demesi henüz 1 yıl olmamasından kaynaklanıyor olablr. Yoksa hsg cekimi şart tüpler kapalıysa isterseniz 1 milyar saglıklı sperm gecsın oracıkta ölür gecemezler. İsterseniz dr degstrn 1 yıl dır olmuyor deyin. Şimdi bu del vakit kaybetmeyin dha da. Ama once inositolu deneyin,🤫

çocuk istiyorsanız öncelikle eşiniz sperm testi verecek siz de iyi bir kadın doğum doktorunda muayene olacaksınız ve ne test tahlil gerekiyorsa yapılacak. belki eşinizin menisinde hiç sperm yok ve tedavisiz olmayacak çocuğunuz, bunu bilemezsiniz.

Bizde iki yıllık evliyiz ilk yıl istemedik ikinci yıl dedik deneyelim öncesinde ben doktora gorüneyim dedim her şey normal çıktı 3 4 ay denedik olmadı tekrarden gittim doktora yine bakıldı her şeye normal yine olmadı kendim hemşireyim doktoruma dedim ben kafaya takıyorum acele ediyorum yumurta takibi yapalim klomen ver bana dedim sen 3 ay daha dene olacak bak dedi yine olmadı sonra eşim dedi ben de gideyim diye hop hiç beklemediğimiz bi sonuç üroloji doktoru tup bebek bile olmaz bu şartlarda dedi kısacası bir hemşire olarak bile ben eşimde sorun olabileceğini düşünmedim o bana hep dedi bende gideyim diye ben hep gerek yok dedim ve şu sürece kadar nedensiz bebeğimiz olmuyor niye olmuyor her şey normal diye düşünüyorduk araştırın illa eşinizde bı sorun vardır demiyorum ama muhakkak bi sebebi vardır
Bebeginiz oldumu?

Back
X