8 aylık bebegim ve yabancılama dönemimiz:(

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.561
11.464
498
Kızım 8 aylık..yaklasik 3 haftadan bu yana inanılmaz değişti..insanları görünce gülümserdi yada sesi çıkmazsı..uysal bir kızım vardı..ögretmenim bu yıl atanmıstım ve burda kimsemiz yok..ama okulda olduğum saatler bakıcım.bakıyordu..arkadaşlara komşuya sıkça giderdim..her hafta sonu gezdirirdik.
Şimdi ise aynı kısileri bakcı dahil gorünce ağlıyor çok agliyor..yanında yada bulunduğu ortamda ya ben ya babası olmazsa durmuyor...dün müdurüm sogolsun izin vermese patlardı aglamaktan..neyseki okul kapandı..şimdi seminerimiz var ve kızimla.seminere gidecegim...
Dün bi görürdum okula Allahım çok agladi yabancıları gorunve korkuyor..
Bayram sabahı 2 saatlik uçak yolculugumz var ve ben ne yapacagımı sasirmiş durrumdayım..kızıma nasil davranmaliyim..bu sürec geçermi??
Gelisimin bi parcasi oldugu yaziyor ama cok kötüyüm..odadan dısarı bile ciksam agliyot..boyle degildi benim kizim...tecrubeli anneler yazabilir mi..fikirlerinize ihtiyacım var

Acaba birşeyden mi korktu ?
Bakıcı ile mi sorun yasadı ?
Biraz yabancılaması normal ama
Sahit olduğum bi durum yok.ama gecen hafta yataktan dustu o zaman cok kotu oldu kendine gelemedi uzun sure dahada siddetlendi..bakicim iyi biri..2 kizi var 11 ve 15 yaslarinda...
kizlarida kizimi cok seviyor..ellerinden geleni yapiyorlar..

Sahit olduğum bi durum yok.ama gecen hafta yataktan dustu o zaman cok kotu oldu kendine gelemedi uzun sure dahada siddetlendi..bakicim iyi biri..2 kizi var 11 ve 15 yaslarinda...
kizlarida kizimi cok seviyor..ellerinden geleni yapiyorlar..
O zaman normal bir yabancılama dönemi zaman zaman olur geçer

Yabancılama dönemi çok normal. Bizde yaşadık, epeyde uzun sürdü. “Karakteri bu, yabani bu çocuk” dediler o dönem. O kadar çok ağlıyordu yani. Ama geçti gitti. Baskı yapmamak, ısrar etmemek lazım. Kimseye gitmek istemiyorsa gitmeyecek. Okul başladığında bu derece devam ederse, ücretsiz izne ayrılın bence.

Malesef ucretsiz izne cikma sansim yok..sozlesmeli atandim ve henuz adayligim bile kalkmadi ve o sansim gitti artik..oyy oyy....

benim kız yeğenim de 8 aylık
bir iki hafta öncesine kadar bebekliğinden beri herkese gülücük saçardı
yabancıların kucağında evde uykuya bile dalardı

gecen hafta eşimle beni resmen yabancıladı
kucağımda ağlayarak annesine baktı ona gitmek istedi
yere bıraktığım an oynasın dıye emekleye emekleye annesine koştu

artık tamamen insanları ayırt edebiliyor bence o yüzden
sanki daha anneye düşkün oldu gibi bizimki de.

Bakıcının ıyi davrandığından emin mısınız allah korusun neler duyuyoruz bı travma yaşamasın çocuk

Kızım iki gün sonra bir yaşına girecek o da aynı. Eve yabancı gelse hemen ağlayıp boynuma sarılıyor. Geçen gün halıları getirmeye gelmişlerdi onları görünce çok ağladı zor sakinleştirdim. Ama dışarda benim kucağımdaysa sorun yok gülüyor eğleniyor.

Ilk kizimda olmadi ama 2.kizim 13-14 aylik oldugundan beri dediginiz gibi davraniyor.Baba dahil kim kucaklasa sevse agliyor resmen yakama yapismis durumda,3 aydir boyle anlam veremiyorum.

Merak etmeyin çok uzun sürmüyor bu dönem ve hatta uzmanlar bu dönemi yaşamayan çocukların mental gelişiminden endişeye düşüyorlar. Bir süre sonra eskiye dönecek. Ama bu dönemde anne ve babaya çok ihtiyaç duyuyor. Mümkün mertebe sakinlestirmwli ve korkularının yersiz olduğunu ona göstermeye çalışmalısınız. Örneğin biriyle aynı ortama gireceğiniz zaman sakin bir ses tonuyla ve hatta gülümseyerek çocuğunuzla konuşun ve size sığınmasana izin verin.

Biz de 8. ay ayni durumu yasadik simdi tam 10 aylik oldu biraz biraz gecti. Restoranta gidiyorduk garson servise geldikce üüüüüüüü yapiyordu. Cafe de otururken yan masaya bakip bakip bunlar niye burda diye agliyordu :) Yok yani yan masaya ne karisiyorsun
Bir kac ay icinde gecti bizim bu durumumuz ama bu sürede kacirmadim insanlardan her ciktigimizda agladi biz konustuk anlattik(anlamasa da hissediyordur) öyle öyle gecti gibi..

Evet normal bir durum canım ama beni endişelendiren taraf bakıcısına da aynı tepkiyi vermesi... Sonuçta bakıcısını tanıyor, her gün onunla birlikte... Evde kamera falan var mı? Bakıcının nasıl davrandığını takip edebileceğiniz bir şey var mı??

Henuz atandigim ilceye tasinmadigim icin malesef bebegimi bakicimin evine goturuyodum.3 aydir o bakiyor cokda memnundum..3 hafta oncesine kadar gayet dueuyordu seviyordu..aslinda yine duruyor ama yaninda beni istiyor..mesela cok sık gidip geldigim bi arkadasim vardi onada ayni tepkiyi veriyir gitmek istemiyor.
Arkadasim cok uzuluyor niye boyle oldu diyeinsallah gecici bi surectir.

Valla icime su serptiniz..insallah gecer gercekten insan anlam veremiyor minik kuzular ya:)

Bakıcının ıyi davrandığından emin mısınız allah korusun neler duyuyoruz bı travma yaşamasın çocuk
O guveni veriyor bakicim oda endiseleniyor kizim icin..birde ayni tepkiyi cok sık gorustugum arkadasimada yapmaya basladi..zaten okul bitti 3 ay bende kizim ins bu surede gecer

Geçici bir süreç merak etme canım ama eskisi kadar sıcak kanlı olmuyorlar yine de :) Eskiden herkese atlayan çocuk şimdi uzaktan uzaktan gülümsüyor ama herkesin kucağına gitmiyor artık...

O guveni veriyor bakicim oda endiseleniyor kizim icin..birde ayni tepkiyi cok sık gorustugum arkadasimada yapmaya basladi..zaten okul bitti 3 ay bende kizim ins bu surede gecer
Normalde cok doğal bı süreç benim ilk oğlum dört aylıkken başladı ikincisi sekizinci ayda yanı her saglıklı çocuk geçiriyor bu dönemi endişe edilecek bı durum değil de ben bakıcı deyince hemen bı ırkılıyorum ama güvenebildiğiniz biriyse ne mutlu

Bizde de oldu aynı durum. İnsanlar sevmek için konuşmaya çalışsa bile basıyordu yaygarayi. Kimse kucağına almaya cesaret edemiyordu. Sonra dokuzuncu ayda yavaş yavaş geçti. Birkaç kişinin kucağına bile gitti ama biz yanındayken. Geçecek merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…