8 aylık bebek ek gıda yeme sorunu

lawengineer

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2014
417
190
333
merhabalar sevgili anneler, oğlum tam 8.5 aylık, anne sütü+formül mama ve katı gıda şeklinde beslenmemiz vardı lakin birkaç gündür katı gıda almak istemiyor, asla ağzını açmıyor, yumurta vs. veriyordum artık yemek istemiyor ve tamamiyle mama ile beslenmek istiyor, kilo alımı iyiydi ama iki aydır resmen kilo almıyor gibi durumu var, 8 kilo şu an. daha diş çıkarmadı , ben ne yapacağımı şaşırdım, formül mama benim bebeğime bana göre kilo aldırmıyor gibi geliyor, yani ne yapacağımı şaşırdım ve desteksizim, oğlumun yemesini istiyorum, doğduğundan beri öyle iştahlı bir bebek olmadı ve aylarca tersine çevirirm diye uğraştım, tam tersi oldu, katı gıdaya asla yanaşmıyor artık ne yapacağım bilmiyorum. benim gibi yaşayan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Sıcaklardandır canınızı sıkmayın kilosu çok güzel maşallah bir iki ay kilo almasa da sorun olmaz. Zorlarsanız soğuyabilir yemekten. Soğuk şeyler vermeye çalışın çorbaları soğuk verin meyve verebilirsiniz soğuk şekilde

Sıcaklardandır canınızı sıkmayın kilosu çok güzel maşallah bir iki ay kilo almasa da sorun olmaz. Zorlarsanız soğuyabilir yemekten. Soğuk şeyler vermeye çalışın çorbaları soğuk verin meyve verebilirsiniz soğuk şekilde
veriyorum aslına her gün meyveli yoğurt veriyordum artık onuda yemek istemiyor gibi hali var, bu ay doktora gideceğiz bakalım, hasta olma durumu falanda yok anlayamadım yani.

belli bir noktadan sonra kilo alımları yavaşlıyor zaten,ama diş çıkarma döneminde iştah kaybı da olabiliyor,damaklarına iyice bakın,çeşit çıkarın,bazen aynı şeyi yemekten sıkılabiliyorlar ya da dahaa önce yedikleri şeyleri reddebiliyorlar,bu dönem de çorbalar deneyin,örnek vereyim benim ki asla hazır çorba ve mercimek yemez,her bebeğin bir damak tadı var,dışarda yapılan çorbaları da yemiyor,özellikle kızım bişeyi denemek ya da yemek istemediği zaman bazı zamanlar oluyor,küçük bir parça ekmeği tatlı birşeye bandırıyorum sonrasında verdiğim yemeği bu da tatlı düşüncesi ile yiyor hoşuna gidiyor..8. ay dönemlerinde benim de tökezlediğim zamanlar oldu,bebeğinizi tanıyacaksınız huy ve alışkanlık değiştirebiliyorlar,bir örnek daha verecek olursam benim ki öğlen de illa ki çorba yiyecek asla katı yemiyor bu hep böyleydi..deneyerek keşif ettim bende..

Diş kaşıntısı olabilir, muhallebi kıvamında ve biraz serin gıdalar denediniz mi?

Diş dönemi başlamış olabilir. Mesela yedireceginiz muhallebi gibi şeyleri. Şu delikli meyve suzgecleri var ya ona koyun dondurun öyle eline verin.

merhabalar sevgili anneler, oğlum tam 8.5 aylık, anne sütü+formül mama ve katı gıda şeklinde beslenmemiz vardı lakin birkaç gündür katı gıda almak istemiyor, asla ağzını açmıyor, yumurta vs. veriyordum artık yemek istemiyor ve tamamiyle mama ile beslenmek istiyor, kilo alımı iyiydi ama iki aydır resmen kilo almıyor gibi durumu var, 8 kilo şu an. daha diş çıkarmadı , ben ne yapacağımı şaşırdım, formül mama benim bebeğime bana göre kilo aldırmıyor gibi geliyor, yani ne yapacağımı şaşırdım ve desteksizim, oğlumun yemesini istiyorum, doğduğundan beri öyle iştahlı bir bebek olmadı ve aylarca tersine çevirirm diye uğraştım, tam tersi oldu, katı gıdaya asla yanaşmıyor artık ne yapacağım bilmiyorum. benim gibi yaşayan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim
Bebeğinizin kilosu gayet iyi benim kızım 1 yaşında daha yeni 9 kilo oldu tabii erkek bebekler Bir tık daha kilolu olabiliyor bebeğinizi zorlamayın emin olun ki zorladıkça daha tersine gider sıcaklardan da yemek istemiyor olabilir ya da belli bir büyüme atağı içerisinde olabilir gıda reddi başlamış olabilir Çok üstüne gitmeyin üstüne Gittikçe daha kötü olur zamanla düzelecektir

Back
X