8 aylık bebek

Kun fe yekunnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
1.234
799
123
Merhaba arkadaşım için açiyorum konuyu
Bebeği 8 aylık emeklemeye başladığından beri evde terlik ayakkabı ayak çorap ne bulsa herşeyo yaliyor nasıl yol izlemeli ortalikta herşeyo kaldiriyorlar artık nedem olur bu durum

çünkü "oral dönem" de.
çok normal.
dünyayı ağzı ile tanıyor.
annesi bol bol dislik gibi ağzına alıp cigneyecegi şeyler alsın.
ağza almayı engellemesinler.
ama elbette pis şeyleri ağzına almamalı.
ortadan kaldırın.
ama ağzına alırsa da kızıp çekiştirmesinler ağzından.
bu dönem çok önemli bi dönem.
kiziilirsa engellenirse ileride bu dönem tamamlanamadigi için sigara bağımlılığı gibi ağız ile ilgili vaginliliklar geliştirebilir.
parmak emme ileriki yaşlarda görülebilir.

Gayet normal. Oğlum 13.5 aylık,dün oto koltuğuna oturttum bir dönüp baktım ne göreyim iki büklüm kendi ayakkabısına eğilmiş güzelce ucundan kemiriyor.
Ayakkabı olmasa elleri ağzında zira dişler geliyor. Yerde de minicik kırıntı bulsa agzına atıyor,ne bulsa hop ağzına ,evi süpürüp duruyorum arkasından ne yapayım.
Çok normal yani işe yarar birşey yapılabileceğini sanmıyorum. Belki o an dikkatini başka yöne çekmek kısa süreli işe yarayabilir.

kizimda boyleydi oral donem evet ama herseyi agzina sokma istegi ozellikle terlik tarzi seyler demir eksikliginin olabilecegini gosterirmis dr u boyle soylemisti
kan tahlili yapmadi dr cunku bu aylarda hangi cocuga baksam demir eksikliginl cikabilir cunku kan hucreleri cok yogun calisiyor demisti al yuvarlarla alakali bir sey soylemisti
demir ilacini biraz arttirip yemeklerinede hafif tuz koymamizi onermisti biz bu sekilde sorunu aştik
ozellikle kagit ve terlik kemirme istekleri bu urunlerden toprak kokusu almalari sebebi ile olurmuş hani bizdede yetiskinlerde yani demir eksikligi olunca toprak yeme istegi olur ya

Bu onun normal bir bebek olduğunu gösteriyor. Benim oglum cignerdi agzinda. Hatta bir keresinde kakasinda balon buldum. Aaaa ne kadar dikkatsiz bir annesin diyenler cikar kesin ama gözümün onunden ayırmıyorum. Ben isteyken yutmus. Mumkun oldugunca tehlikeli seyleri ortalikta birakmasinlar. Su an her seyi bu sekilde taniyor. Uzun bir sure devam edebilir ama gecici bir donem. Engellemek mumkun olmaz, dogasinda olan bir durum.

Bebeği 8 aylık emeklemeye başladığından beri evde terlik ayakkabı ayak çorap ne bulsa herşeyo yaliyor nasıl yol izlemeli ortalikta herşeyo kaldiriyorlar artık nedem olur bu durum
Oral dönemde yani her şeyi ağzıyla tanımaya çalışıyo ve çok normal bi durum. Herhangi bişey yapmanıza gerek yok

Dişleri cikiyordur. Ayrıca keşfetme döneminde tam. Oral dönemde olduğu icin herşeyi ağzına götürerek tanımaya çalışır. Kaldırsınlar her seyi. Bir oyun alanı olustursunlar beraber oynasınlar orda. Dış kasiyicilar versinler.

Aklıma geldi bir arkadaşın çocuğu, yerdeki karıncayı yakalayıp atmıştı ağzına :) Gayet normal, diş çıkarıyordur belki. Benim bebeler diş çıkarırken beni bile yiyeceklerdi :))

Çok normal, ortalıkta bırakmayacaklar. Dişleri kaşınıyordur o yüzden bulduğunu kemiriyordur.

Elinden geldiğince sirkeyle dezenfekte etsin ağzına götüreceği şeyleri.

Her defasında kızmadan ısrarla , o yemek değil, o ağza goturulmez tarzında bir şeyler söylesin, dikkatini başka yöne çeksin

Dislik , meyve filesi alsın.

Zamanla öğreniyorlar.

Arkadasiniz 8 aylik bebeklerin bunu yapmasinin normal oldugunu bilmiyor mu? Bugune kadar nasil gelmis cok ilginc. Cocuk gelisimi ile ilgili kitap tavsiye ediyorum kendisine;
Dr. Robert H. Pantell- Cocugunuza İyi Bakin

Yalasin, terlik ne ki.
Oğlum 6 aylık ilk emeklemeye başladığı gün tüp yaladı, sonra damacana, hali kenarı falan 😁
Normal yani..
Hiç hasta da olmadı, neyi nereye kadar engelleyecek ki.
Mümkün olduğunca temizlemeye çalışsın yeter..

Benimkinde 8buçuk aylık dün ayağımdaki terliği yemeye çalışıyordu😊 ortalıkta ağzına almasını istemediği şeyleri bırakmasın yeterli..

Back
X