Bebek Beslenmesi 8 aylik bebeklerin ek gıdası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kiziiimmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
37
8
1
Kizlar merhaba kizima kiymali sebze yapıyorum ama merak ettigim bisey var her gun mu verilmeli yoksa hafta da 3 kez kiyma geri kalan günler tavuk eti arak mi yardımcı olurmusunuz

Hergun vermenize gerek yok hafta da uç kez yeterli bence sebze de yesin bebeginiz. Sağlıkla buyutun insallah

Ben haftada üç dört gün kıymalı sebze yemeği verirdim.bir gün tavuk bir gün balık.bazen iki gün tavuk olurdu...ama etsiz yemek vermezdim

Nasıl yapıyosunuz kıymayı kavuruyomusunuz bende yeni başlıycam kızıma yapmaya tecrübesizim başka neler yediriyosunuz?

Nasıl yapıyosunuz kıymayı kavuruyomusunuz bende yeni başlıycam kızıma yapmaya tecrübesizim başka neler yediriyosunuz?
İster hasla ister yemeklerin içine koy yedir canım sen ne verirsen ona alışır çocuk sonra pişman oluyorsun yedirmedigine :( bi öğün çorba ver, bi öğün sebze yemeği yap, birinde yoğurtla bulgur pilavı yap yedir birinde balık vs Allah yardimcinjz olsun

Kizlar merhaba kizima kiymali sebze yapıyorum ama merak ettigim bisey var her gun mu verilmeli yoksa hafta da 3 kez kiyma geri kalan günler tavuk eti arak mi yardımcı olurmusunuz
Ben ayırmıyorum ne pişirirsem onu yediriyorum salçalı hariç

Hepsini cig olarak tencerede hasliyorum sebzelerle beraber
3 kez cekilmis dana kiyma broki kabak havuc patates yer elmasi ıspanak karnabahar bal kabağı yoğurt elma armut kuru kayisi kuru üzüm pazı kereviz sapı bezelye her sebze puresinde irmik atiyorum muhakkak. Avokado meyvesine de baslicam tam tahilli bebelac mama veriyorum icerisine yumurta sarisi ve pekmez karışık yoğurt unada pekmez koyuyorum cay kasigi 1 tane

İster hasla ister yemeklerin içine koy yedir canım sen ne verirsen ona alışır çocuk sonra pişman oluyorsun yedirmedigine :KK43: bi öğün çorba ver, bi öğün sebze yemeği yap, birinde yoğurtla bulgur pilavı yap yedir birinde balık vs Allah yardimcinjz olsun
Tesekkurler

Yoğurt pekmez karismamali..8.aydan sonra sebze haslamasini biraz bırakıp yemek gibi yaptım bende.salca yerine domates rendesi kullandım. Şuan 10 ay bitti biz ne yerden onu yiyor bazı gıdalar hariç.kahvalti 6.aydan beri veriyorum.

Yoğurt pekmez karismamali..8.aydan sonra sebze haslamasini biraz bırakıp yemek gibi yaptım bende.salca yerine domates rendesi kullandım. Şuan 10 ay bitti biz ne yerden onu yiyor bazı gıdalar hariç.kahvalti 6.aydan beri veriyorum.
Yaa bilmiyordum ama domates te verilmemeli diye biliyorum bende

o_O
Cnm pekmez ve yoğurt neden katismamali merak ettim

o_O
Cnm pekmez ve yoğurt neden katismamali merak ettim
Pekmez demir vitamini. Kalsiyumla karisirsa emilimi kaliteli olmaz. Mümkünse c vitamini ile alınmalı. Hatta hamileyken falan kan demir hapları kullaniyorduk aç karnina oneriliyordu sebebi demirin daha iyi emilmesi. Netten araştırabilirsin. Kahvaltı da 1kasik ver pekmezi yoğurt sonra ara öğün de.yemezse meyveyle falan karıştır. Domates mandalina portakal da alerjik asitli diye alerji yapabileceginden yasaklı ama denedik domates hem çok sevdi hem alerji yapmadı zaten kışın birkaç ay kullanmadım şimdi yine kullanıyorum. Portakal mandalina ise hergün yediği dönemde pisik yaptı şimdi gunasiri yiyor. Ayrıca Salça yasak 1yasa kadar ama ne yalan soyleyim ben az tuzlu az Salçalı yapıyorum zaten .artık arada bizimle beraber aynı yemeği yiyor 10 ay bitti.saglikla büyütün inşallah

Pekmez demir vitamini. Kalsiyumla karisirsa emilimi kaliteli olmaz. Mümkünse c vitamini ile alınmalı. Hatta hamileyken falan kan demir hapları kullaniyorduk aç karnina oneriliyordu sebebi demirin daha iyi emilmesi. Netten araştırabilirsin. Kahvaltı da 1kasik ver pekmezi yoğurt sonra ara öğün de.yemezse meyveyle falan karıştır. Domates mandalina portakal da alerjik asitli diye alerji yapabileceginden yasaklı ama denedik domates hem çok sevdi hem alerji yapmadı zaten kışın birkaç ay kullanmadım şimdi yine kullanıyorum. Portakal mandalina ise hergün yediği dönemde pisik yaptı şimdi gunasiri yiyor. Ayrıca Salça yasak 1yasa kadar ama ne yalan soyleyim ben az tuzlu az Salçalı yapıyorum zaten .artık arada bizimle beraber aynı yemeği yiyor 10 ay bitti.saglikla büyütün inşallah
Cok tesekkur ederim.hepimizin evlatlari saglikli uzun omurlu olsun insallah

şimdiki tavuklara güvenebiliyor musunuz? ben çok nadir yediriyorum. köy tavuğu filan denk getirmeye çalışıyorum.
her gün et-tavuk yerine haftada 3-4 gün olsa daha iyi olur sanki. yumurtada da fazlasıyla protein var. ben her gün bir tane yedirirdim.
bir de balık. bence çok önemli haftada iki gün yediriyorum ben.
ayrıca size tavsiyem, evde yemediğiniz sağlıklı yiyecekler varsa (mesela herkes ıspanak- pırasa sevmez onun gibi) yine de mutlaka bebişinize yedirin.
zaten bir hatta bir buçuk yaşa kadar ek gıdadaki amaç büyümesi değil damak zevkinin gelişmesi.
sağlıkla büyütün :)

Ispanak ve pırasayı esim ve ben cok seviyoruz haftada 1 muhakka yapiyorum evde kizima da özellikle yapıyorum pürelerini koy tavuğu evet cok zor bulunuyo koye yakin oldugum için onda da sorun yasamicam allahtan
Tesekurler bilgilerinizi paylastiginiz için hepimiz çocuklarimizi saglikli ve uzun omurlubuyutelim

Ispanak ve pırasayı esim ve ben cok seviyoruz haftada 1 muhakka yapiyorum evde kizima da özellikle yapıyorum pürelerini koy tavuğu evet cok zor bulunuyo koye yakin oldugum için onda da sorun yasamicam allahtan
Tesekurler bilgilerinizi paylastiginiz için hepimiz çocuklarimizi saglikli ve uzun omurlubuyutelim

amin. rica ederim ne demek :KK68: ıspanak, pırasa, köy tavuğu sadece bunlar bile gayet sağlıklı. endişe etmeyin güzelce büyüyecek inşallah.

Back
X