• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı şaşırdım

Farklı farklı tatları (sebze, yumurta, et, yoğurt vs) 3 gün kuralı ile deneyin. Benim oğlum bazı gıdalara alerjisi olması nedeniyle geç tanıştı ve bu iştah durumunu etkiliyor ne yazık ki. Erken tatmak önemli gıdaları. Katı gıdaya geçişi de çok ertelememek lazım. Sütten de tabi ki bunun için kesilmez.

aa bi okuduğunu anlamayan daha he evet ben öyle bi şey bekliyorum hay allahım ya ben çocugu normal yemek yedirmeme rağmen diyorsa bunu art niyet ararım ben kimseye çocugu nasıl beslicem sormadım ki ne cevap verirsiniz sordum ki bak az yiyor diye bana çocuk yesin diye sütten keseyim istiyolar anladın mı ay ben kimseden böyle bir cevap beklemiyorum yani

arkadaşlar merhaba 8 aylık oldu hala ek gıda yemiyor normal yemek yemiyor devam sütü almıyor bütün öğünleri memeyle geçiyor arada da çorba falan nadir işte tadımlar yapıyoruz
Karar verin katı gıda, yemek yiyor mu yemiyor mu? Tecrübesiz yeni anneyim diyorsunuz, biz de bildiğimizi yazıyoruz bizi de azarlıyorsunuz. Benim boyuma gelen iki çocuğum var, tecrübeliyim, doktor zamanında ne dediyse size aktarıyorum. Görümce ve kayınvalideye sabır dilerim. Sabit fikirlisiniz, memeden kesmem memeyi bırakmam... Burada bir kişi bile size 8 aylık çocuğu memeden kes yazmadı, yazmaz da. Madem en doğrusu sizin bildiğiniz, burada niye konu açtınız?

arkadaşlar merhaba 8 aylık oldu hala ek gıda yemiyor normal yemek yemiyor devam sütü almıyor bütün öğünleri memeyle geçiyor arada da çorba falan nadir işte tadımlar yapıyoruz ben bundan şikayetçi değilim ama tabii biraz yemek yese hiç fena olmaz çok dert etmiyorum ilerde mutlaka yiyecek diye düşünüyorum ama gelin görün ki etrafta çok bilmiş olunca zorlaşıyor her şey, eşimin annesi ve ablası 8 AYLIK bebeği memeden kes diyor bana hani çocuk yemek yiycek mi belli bile değil ki belli olsa bile BU DAHA 8 AYLIK tek ana besinini elinden alayım istiyorlar gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor böyle şeyler duyunca siz olsanız bu insanalara nasıl cevap verirdiniz merak ediyorum
8 aylik bebek daha sütten kesilmez ana besin kaynağı odur. Ek gıda daha tanışma evresi çiğnemeyi öğrenmesi kaslarının gelişmesi falan filan. Ay siz milletin lafına kulak asmayin nolur 2 yaşına kadar emziren var artık tatlı niyetine.
Sevdigi şeylerden yapın mesela havuç püresi cok sever bebekler haşlayın içine cicibebe katin tek tek kimi anne var bu aylarda bile binbir cesit malzeme koyup veriyor ben olsam bende yemem. Meyve püresi yapın yiyeceği zaten 2 kasık, 3 kasık kaseyi bitirmesini bu aylarda beklemeyin

aa bi okuduğunu anlamayan daha he evet ben öyle bi şey bekliyorum hay allahım ya ben çocugu normal yemek yedirmeme rağmen diyorsa bunu art niyet ararım ben kimseye çocugu nasıl beslicem sormadım ki ne cevap verirsiniz sordum ki bak az yiyor diye bana çocuk yesin diye sütten keseyim istiyolar anladın mı ay ben kimseden böyle bir cevap beklemiyorum yani
Dünya sağlık örgütünün 2 yaşına kadar anne sütünü tavsiye ettiğini söyleyin ve bir daha bu konuyu açmamalarını. Nedense bazı kayınaileler anne sütünden rahatsız oluyorlar 😝

Memeden kesmeyin, benimki 1 yaşına doğru yemek yemeye başladı. Kafanıza takmayın, siz tadım yaptırmaya devam edin o hazır olduğunda yiyecektir. Kayınvalide ve görümcenize ne ayrıca?
her bebeğin aynı olmadığını anlatmaya çalışıyorum ısrarla anlamak istemiyorlar ek gıda veriyorum ek gıda dışında yemek veriyorum ahım şahım yemediği için bu tür sözlere maruz kalıyorum
Karar verin katı gıda, yemek yiyor mu yemiyor mu? Tecrübesiz yeni anneyim diyorsunuz, biz de bildiğimizi yazıyoruz bizi de azarlıyorsunuz. Benim boyuma gelen iki çocuğum var, tecrübeliyim, doktor zamanında ne dediyse size aktarıyorum. Görümce ve kayınvalideye sabır dilerim. Sabit fikirlisiniz, memeden kesmem memeyi bırakmam... Burada bir kişi bile size 8 aylık çocuğu memeden kes yazmadı, yazmaz da. Madem en doğrusu sizin bildiğiniz, burada niye konu açtınız?
ben en doğrusu benim bildiğim mi dedim sen okuduğunu anlamıyorsun ben normal yemek yemiyor yazdım katı gıda yemiyo yazmadım ki sabit fikirli değilim ben burda sorduğum soruya karşı farklı bir cevap aldım yani sen olsan ne yaparsın tamam kaynanam haklı çocuğu sütten keseyim mi dersin gibi bi soruydu aslında tabii ki gerektiğinde sütten kesicem sadece çok erken değil mi yani bunu bildikleir halde hatta çocuğa kendi de yediriyor az yiyor diye sütten keseyim istiyor yazıyorum anlamıyosun e daha ne diyim

Dünya sağlık örgütünün 2 yaşına kadar anne sütünü tavsiye ettiğini söyleyin ve bir daha bu konuyu açmamalarını. Nedense bazı kayınaileler anne sütünden rahatsız oluyorlar 😝
dimi yoksa kafamda kuruyorum sanıyodum benim gibi düşünen biri 😗

8 aylik bebek daha sütten kesilmez ana besin kaynağı odur. Ek gıda daha tanışma evresi çiğnemeyi öğrenmesi kaslarının gelişmesi falan filan. Ay siz milletin lafına kulak asmayin nolur 2 yaşına kadar emziren var artık tatlı niyetine.
Sevdigi şeylerden yapın mesela havuç püresi cok sever bebekler haşlayın içine cicibebe katin tek tek kimi anne var bu aylarda bile binbir cesit malzeme koyup veriyor ben olsam bende yemem. Meyve püresi yapın yiyeceği zaten 2 kasık, 3 kasık kaseyi bitirmesini bu aylarda beklemeyin
heh ablam ya seni çok sevdim anlatamıyorum bunlara
Farklı farklı tatları (sebze, yumurta, et, yoğurt vs) 3 gün kuralı ile deneyin. Benim oğlum bazı gıdalara alerjisi olması nedeniyle geç tanıştı ve bu iştah durumunu etkiliyor ne yazık ki. Erken tatmak önemli gıdaları. Katı gıdaya geçişi de çok ertelememek lazım. Sütten de tabi ki bunun için kesilmez.
hepsini denedik şükür hiçbir geri tepme olmadı hatta bugün zeytin denedik çok sevdi benim kız biraz muhallebi sevmiyor çiğnediği yiyeceği daha çok tercih ediyo katı gıda var normal yemek yemiyor sadece onu da biraz kendimde suç buluyorum gaza gelip erken ek gıdaya başladık kaşıkla yemek istemiyo kendi kendine yemek istiyo bazen öyle bir şeyler işte şimdilik memeye de devam yani

heh ablam ya seni çok sevdim anlatamıyorum bunlara
❤️ kafana tokadan başka bisey takma bosver belki diş de patliyordur ondanda yemez çoğu eline yumuşak seyler meyve verin yanınızda ama somursun dursun

❤️ kafana tokadan başka bisey takma bosver belki diş de patliyordur ondanda yemez çoğu eline yumuşak seyler meyve verin yanınızda ama somursun dursun
evet diş geliyor gibi 😭 onu bile söyledim inan huysuzdur belki ondan yemiyordur diye ama işte takıyo insan ister istemez sanki çocugu emzirmemi istemiyo gibime geliyor kafada kuruyomuş gibi gelecek ama öyle çünkü ablası demeden bir gün önce kendi açtı konuyu yok tanıdığı bilmem ne yapmış diyerek baktı dinlemiyorum herhalde görümceme pasladı bi gün sonra o söyledi kessen memeden yer diye

arkadaşlar merhaba 8 aylık oldu hala ek gıda yemiyor normal yemek yemiyor devam sütü almıyor bütün öğünleri memeyle geçiyor arada da çorba falan nadir işte tadımlar yapıyoruz ben bundan şikayetçi değilim ama tabii biraz yemek yese hiç fena olmaz çok dert etmiyorum ilerde mutlaka yiyecek diye düşünüyorum ama gelin görün ki etrafta çok bilmiş olunca zorlaşıyor her şey, eşimin annesi ve ablası 8 AYLIK bebeği memeden kes diyor bana hani çocuk yemek yiycek mi belli bile değil ki belli olsa bile BU DAHA 8 AYLIK tek ana besinini elinden alayım istiyorlar gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor böyle şeyler duyunca siz olsanız bu insanalara nasıl cevap verirdiniz merak
Simdi bu konuları acıyolar
Yorumlar istedikleri gibi olmayınca konu evriliyo oyle degil böyleydi diye
Ek gıda yemiyor demissiniz insanlar ona göre yorum yapmıs
Sonra ne alakası var en sevdiği sey cignemek demissiniz,herseyi yemiyora dönmüs olay
Hersey yiyen cocuk yok
8 aylık cocuk eger gercekten sütle besleniyorsa sadece ilerde sıkıntı yasarsınız cünkü 6 aydan sonra artık sütün de kalitesi degisiyor.
Kvde kavgasına ne cvp verilir sorularına cvp veremicem müge aplaya yönlendirebilirim.

Simdi bu konuları acıyolar
Yorumlar istedikleri gibi olmayınca konu evriliyo oyle degil böyleydi diye
Ek gıda yemiyor demissiniz insanlar ona göre yorum yapmıs
Sonra ne alakası var en sevdiği sey cignemek demissiniz,herseyi yemiyora dönmüs olay
Hersey yiyen cocuk yok
8 aylık cocuk eger gercekten sütle besleniyorsa sadece ilerde sıkıntı yasarsınız cünkü 6 aydan sonra artık sütün de kalitesi degisiyor.
Kvde kavgasına ne cvp verilir sorularına cvp veremicem müge aplaya yönlendirebilirim.
tadım yaptığımı yazmışım bu ne demek sizce yok ben kimseden benim istediğim gibi cevap beklemiyorum ek gıda yemiyor evet ek gıda ne biliyosunuzdur illa ki ama çorba yiyor yazmışım bi de çorbayı ne şekilde yediğine kadar yazmam lazımdı galiba katı gıda farklı ek gıda farklı hatta ben daha önce de buna benzer bi konu açmıştım ek gıda yemeyip katı gıda sevdiğine dair ama kimseye bi şey kanıtlamak zorunda değilim ne yazdığımı tekrar tekrar okudum bi sorun görmedim zaten sıkıntı bırda çocuk katı gıda yemiş ya da yememil değil siz olsanız napardınızdı konu başka yerlere gitti açıklamak zorunda kaldım

teşekkür ederim siz de sağlıkla büyütün inşallah herkes her bebeği aynı sandığı için akıl veriyor istemeden de olsa moralim bozuluyor canım sıkılıyor sonuçta tecrübesiz bi anneyim tecrübe kazanıyorum az da olsa bi şeyler yiyor bu çocuk illaki bi zaman sonra daha çok yiyecek büyüme atakları diş kaşıntısı huysuzluk falan yememesini o kadar normal buluyorum ki bebişlerimizin
Kesinlikle öyle. Ufacık savunmasız bir bebekten ne kadar çok şey bekliyolarlar böyle

Back
X