8 aylık oğlum mama içmiyor

yorumcuu

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2024
226
55
18
27
Arkadaşlar artık delirmek üzereyim saat gecenin 2 si napsam ne etsem diyorum bari siz akıl verin oğlum 6 aylık civarıyken bi anda mama içmek istemedi yani biraz oyalayınca içiyordu ya da uykusundayken içiyordu neyse dedim olabilir ek gıda da veriyordum şimdilerde ise 8 aylık oldu asla biberondan mama içmek istemiyor kaşıkla veriyorum 120 cc anca içiyor perişan oldum artık ek gıdayı da artık eskisi gibi iştahlı değil tabakla yanına gittiğim gibi öğürüyor daha bişey vermeden doktora gittim kan tahlili vs herşeyi temiz Allahım diyorum ben nerde hata yapıyorum ağlıyorum artık gece de uykudayken biberon tutuyor ama 30 cc içiyor sonra çıkarıyor bi 5 dk sonra tekrar veriyorum tekrar 30 cc içiyor böyle böyle 120 cc anca içiyor ben napsam bilmiyorum normal devam sütlerine mi başlasam acaba onu içer mi bi akıl verin nolurr

Diş çıkarma döneminde bizim de oldu geçti. Canı acıyodur iştahsızlık da yapıyor bu dönem

Yapay zekaya sordum

Mama Reddetmesi – Neden Olabilir?
8 aylık bebeklerin mama reddetmesi çok yaygındır. Bu yaşta:
Diş çıkarma dönemine girmiş olabilir (damak kaşıntısı, ağrı nedeniyle beslenmeyi reddedebilir).
  • Hareketlenmeye başladıysa dikkat dağınıklığı olabilir (beslenme ilgisini çekmez).
  • Gelişimsel olarak kendi kararlarını vermek ister: “Ben içmek istemiyorum.”
  • Ek gıdayla tanıştığı için artık farklı tatlar istiyor olabilir.
  • Zorla yedirilmeye çalışıldığını hissediyorsa kendini savunmaya geçiyor olabilir (tabak yaklaşınca öğürmesi bu olabilir)
Kan tahlili temizse bu çok güzel bir haber.
işin %80’i psikolojik alışkanlıklar ve dönemsel geçişlerle ilgili olabilir.

Neler Deneyebilirsin?
1. Biberon yerine alternatif yollar:
  • Bebek bardakları (damlatmaz pipetli veya alıştırma bardakları)
  • Kaşıkla vermek de tamam, yeter ki stresi azalt
2. Sütü oyunla vermek:

Mama sandalyesine oturup biraz oyuncakla oynarken dikkatini dağıtarak yavaş yavaş vermek işe yarayabilir.

3. Mama markasını değişmek:

Bazı anneler mama değişiminde mucize gibi sonuç alıyor. Alerji vs yoksa devam sütü veya farklı aroma içeren mamalar denenebilir.
Ama burada doktorunla da bir görüş alışverişi iyi olur.
4. Ek gıdada “zorlamadan” gitmek:
Öğürüyorsa o gün hiç teklif etme. Aç kalmaz, merak etme.
  • Sevdiği gıdalardan git: Yoğurt, muhallebi, meyve püresi vb.
  • Kendi yemesine izin ver (elle, parmakla yesin — bebek liderliğinde beslenme BLW tarzı olabilir)
  • 5. Gece beslenmesini rahatlatmak için:
Uyandığı ilk anda mama vermeye çalışma — biraz bekle, sarıl, sakinleştir, sonra ver.
  • Uykuya dalarken memede/biberonda değil de bağımsız uyku alışkanlığına geçmeye çalışmak uzun vadede rahatlatır
Şimdi Ne Yapabilirsin?
1. Aptamil’i Bırakmadan Önce Deneyebileceklerin
  • Mama yoğunluğunu biraz değiştir:
    Belki tadı biraz ağır geliyordur. 1 ölçü fazla suyla dene (örneğin 4 ölçü mama + 130 ml su gibi). Bu, doktor onayıyla ve sadece birkaç denemelik bir test için olabilir.
  • Mama sıcaklığını değiştir:
    Daha ılık veya biraz daha sıcak (ama el yakmayan) dene. Bazen minik farklar ilgiyi artırır.
  • Mamanın zamanını değiştir:
    Geceleri zorlanıyorsan, mama saatini uyanır uyanmaz sabaha ya da gündüz uykusundan sonraya çek. En sakin olduğu anlarda daha kolay içebilirim
2. Farklı Mama Markası Denemek Mantıklı mı?
Evet, denenebilir. Bazı anneler Aptamil’den sonra:
. bebelac Gold
  • Hipp Combiotic
  • SMA Optipro
  • Milupa Devam Sütü
  • Hero Baby
  • BabyMe (migros markası ama bazı çocuklar bayılıyor)
gibi markalara geçip bebeğin tadı sevdiğini fark ediyor.
Ama direkt geçiş yapma, önce bir 3 gün arayla deneme yap:
  1. İlk gün 30 ml yeni mama
  2. Sonra ertesi gün 60 ml, 90 ml
  3. Alerjik tepki, kusma, gaz varsa hemen kes
3. Aptamil’i Muhallebi veya Ek Gıdada Kullanmak:
Mama içmek istemiyorsa, en azından içindeki besini başka yollarla alması
Aptamil’le muhallebi yapabilirsin (pirinç unu, irmik gibi değil, sadece mama + biraz yulaf ya da evde kendin pişirerek).
  • Mama ile karıştırılmış püreler (örneğin armut püresi + mama) denenebilir.
  • Kaşıkla veriyorsan mama kıvamını daha yoğun yap, doygunluk artsın.

Son düzenleme:
Diş filan olabilir de bana 120 cc çok geldi zaten neden içmiyor dediniz ki? Benim 9.5 aylık oğlum da 120 içiyor.
Ek gıdayı daha çok aldıkları için büyüdükçe mama miktarı azalıyor zaten normal olarak.

Ya da başa mama mı denesem doğduğundan beri Aptamil verdim
benim kızımda doğduğundan 6. ayına kadar aptamil içti. 6. ayında birden içmemeye başladı 2 gün boyunca içiremedim. bebelac aldım 6 aydır bebelac içiyor. deneme şansınız olursa başka marka deneyin

Hipp almayı düşünüyorum eğer sevmezse bebelac

180 ml içiyordu önceden şimdi 120 bile zar zor içiyor uyanıkken kaşıkla veriyorum içmek istemiyor

Ben sizin yerinizde olsam gece icmek istemiyorsa, asla vermezdim. Belli ki bir donemden geciyor ve bence bu donemi avantajiniza kullanin ve gece mamasini kesmeye ya da azaltmaya ugrasin. Benimkiler 2 yasindalar hala gece kalkip mama yapiyorum. Cok biraktirmayi denedim. Biberondan su verdim. O biberonlar havada ucustu gecenin bir vakti.

Benimkide o aylarda mamayi bıraktı. Ben devam sütüne geçtim bir süre sonra onuda bıraktı kaç farklı şey denedim. Hepsini az süre içip bıraktı. Sonunda Dr onayıyla inek sütüne irmikli muhallebi verdim onuda içti sonda bıraktı. Sonunda tamamen yemeğe geçti. Tabi bunu deneye deneye 1 yaşına yaklaşmıştı. Şuan 15 aylık gece uykusuna geçmeden önce irmikli muhallebi veriyorum.

Bebeğe çok baskı yapiyorsunuz bir alan tanıyın kendisi ek gıda mi yer mama mi yer bı karar versin.
Baskı yapmıyorum ben çocuğumu tanıyorum aç ama içmek istiyor belliydi yani zaten mamasını değiştirdim şuan eski düzene döndük çok şükür

Hipp e geçtim hemen tuttu biberonu içti mamayı şok oldum keşke daha önce değiştirseydim gece beslenmesi lazım daha 8 aylık acıkıyor uyurken bi sağa bi sola dönüyor uykusunda mama içince sabit kalıp uyuyor

Mamayla ilgisi oldugunu dusunmuyorum. Benim kizimda ilk 3 4 ay biberon tuttu. Sonra kendini bilmeye basladiktan sonra silikon uclu hic birseyi istemedi. Diyelim ben yokum ya da su iciricem asla ne suluk ne biberondan icmedi suan 10 aylik hala daha oyle. Suyu vs kasik ile iciyor. Ben gece beslenmesini kestim bu arada en son aksam 7 8 gibi yer en gec bir daha sabah 8.45 gibi yediririm.

Canım diş dönemi maalesef ki olabiliyor bende emziriyordum güzelce, bi anda emmeyi bıraktı 8 aylıktı o zaman kafayı yedim bende ama pes etmedim sonradan tekrardan emdi doktoruna sorarak huzursuz olduğunda calpol verebilirsin rahatlıyor lar

Yok mamayı değiştirdim içiyor artık şükür

Yok mamayı değiştirdim içiyor artık şükür
Süper çok sevindim gece maması vermeyin diyolar ama bende uyku öncesi verdim hep daha rahat uyuyorlar sabaha kadar karşı tekrardan bi mama veriyorum geri uyuyor bazen emiyo uyuyo çok açsa uyumuyo emince çünkü sütüm yok denecek kadar az :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…