8 bucuk haftalik döbermannim var yardim edermisiniz

Harbifitness

workout
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
712
189
Hediye bir döbermann aldim8bucuk haftalik erkek!!! okdar arastirmama ragmen napacagimi bilmiyorum sanki agliyor gibi ses cikariyor yanimda kal gitme der gibi bide istemedigim yere cis yapti gazte serdigim yere yapmadi giti te balkonun bir kösesine yapti kakasinida baska bir bölüme yapti cis egitimu kaki egitimi nezaman vermeliyim yani kücuk ya anlarmi anlamazmi napacam kizlar lütfen yardimci olun

Ben yazmaya devam ediyorum hernekadar kimse cevap vermesede şuan 4 saatlik bir uyku uyudum bu 4 saatin icinde gazeteler haric kendi yatigi yere ve 5 adim ileriye kakisini yapmiş elime bezi aldim sil babam sil temizledim oralari sonra patilerini yikadim ..dün yani eve geldigi gün yikadim ama hala bir koku var normalmi bilmiyorum!!! sanki üstümde ayni kokuyor degistirdigime ragmen!! mis gibi koksun istiyorum varmi cagresi bilmiyorum ilkez bir köpegim var hala öneriniz yararli bilginiz olursa lütfen paylaşin bu arada gitme dedigim yere gitmiyor mutfaga girmiyor hayir diyorum anliyor...bu koku yani köpek kokusunu kaki problemini bide günde kaç ögün yemek verecegimi yasmi kurumu mama vermeliyim bunlar hakinda tavsiyeleri bekliyorum

Bugün 3 kere gazetenin üstüne giderek hem kücük hem büyügünü yapti sonra oyun istedi otur dedim oturdu tesadüf dedim tekrar söyledim tekrar oturdu gene tasadüf dedim tekrar yapti mutfaga girmiyor adim atacagi vakit hayir dedigimde önce bir düsünüyor sonra girmiyor simdiluk kokusundan şikayetçigim ama bu köpek cok cok zeki ve akili kokusuna bir cagre bir cagre misafir geldiginde bu koku olmasin napmam gerek bilmiyorum kendine has bir kokumu neden baska mi bilmiyorum ama mis gibi koksa keske

8 aylık diyorsan eğitime başlamalısın... sakın onu kendine bağımlı yapma sonra o ağlarmış gibi sesler ilerde havlamalara ulumalara dönüşür.... senin bir yere gitmen icap ettiğinde konu komşuya hayatı dar eder...konu komşuda sana hayatı dar eder :) doğru hareketini muhakkak ödüllendir. tuvalet eğitimi için günde 4 kere falan dışarı çıkar evde yapmamaya alışacaktır..... tuvalet ihtiyacı geldiğinde sana kendini dışarı çıkarttırmak için uğraşır eğer onu dikkate almazsan o da gizli saklı bir yere yapıverir... bu durumda kabahat onun olmaz :)

malesef bazı köpekler kokar... ben her türlü şeyi denemiştim bulunduğu her yere o koku sindi her kıyafetime hatta bana bile sinmiş olduğunu söyleyenler oldu.... köpek parfümü şampuanı tüyler için toz her şeyi denedim ama gitmedi o koku....

hatta köpek gitti bir yıl sonra bile hala kokuyor diyenler oldu....

hatta köpek gitti bir yıl sonra bile hala kokuyor diyenler oldu....
Tesekkür ederim yorum yaptigin icin 9 haftaya girdik geldiginden beri uykusuzum sirekeli suyla yerleri siliyorum kokuyo diye banya yaptiriyorum azaliyor gibi oluyo gene kokuyor ve cocuk gibi yaninda olmami istiyor salonda yatiyorum esim napacz böyle diyor yaninda olmasak agliyor inliyor ...allahim bana bir yol göster birine vermeyi hiç düşünmüyorum çünkü hic öyle tandigim iy bakar dedigim kimse yok verirsem vijdan azabindan duramam şuan iki arada bur derede kaldim napmam gerek hiç bir fikrim yok gece aglamasini cözemiyorum

8 aylık diyorsan eğitime başlamalısın... sakın onu kendine bağımlı yapma sonra o ağlarmış gibi sesler ilerde havlamalara ulumalara dönüşür.... senin bir yere gitmen icap ettiğinde konu komşuya hayatı dar eder...konu komşuda sana hayatı dar eder :) doğru hareketini muhakkak ödüllendir. tuvalet eğitimi için günde 4 kere falan dışarı çıkar evde yapmamaya alışacaktır..... tuvalet ihtiyacı geldiğinde sana kendini dışarı çıkarttırmak için uğraşır eğer onu dikkate almazsan o da gizli saklı bir yere yapıverir... bu durumda kabahat onun olmaz :)
8 aylik degil canim benim 8 bucuk haftalikti 9 haftalik oldu sanirim evet bana bagli gibi duruyor inan bana bu dediklerinin hepsini yaptim uzmanlara danistim kötü bisey yapinca sars dediler kokuya bisey diyemeyiz dediler yani elim kolum bagli agliyor gece coooook napacam ben bilmiyorum

Tesekkür ederim yorum yaptigin icin 9 haftaya girdik geldiginden beri uykusuzum sirekeli suyla yerleri siliyorum kokuyo diye banya yaptiriyorum azaliyor gibi oluyo gene kokuyor ve cocuk gibi yaninda olmami istiyor salonda yatiyorum esim napacz böyle diyor yaninda olmasak agliyor inliyor ...allahim bana bir yol göster birine vermeyi hiç düşünmüyorum çünkü hic öyle tandigim iy bakar dedigim kimse yok verirsem vijdan azabindan duramam şuan iki arada bur derede kaldim napmam gerek hiç bir fikrim yok gece aglamasini cözemiyorum

malesef nasıl alışırsa öyle gidiyor... çocuktan beterler :) insanların çocuklara bile tahammülü yok hayvanlara karşı malesef daha tahammülsüzler... çalışmıyorsan kimselere verme... ama eğit... tut ki yarın onu götüremeyeceğin bir yere gitmen gerekti yıkacak ortalığı sen gelene kadar... bir de eğer şimdi yalnız kalmaya alıştırmazsan başkasına verdiğinde de o hayvancık sıkıntı çekecek. Alan kişi ona tahammüllü davranabilecek mi bilemezsin. Günün belli saatleri bir odada dursun hiç ilgilenme ağlayacaktır ama bu süre sızlanmaları gittikçe azalacaktır. tabi oyuncakları falan yanında olmalı....

8 aylik degil canim benim 8 bucuk haftalikti 9 haftalik oldu sanirim evet bana bagli gibi duruyor inan bana bu dediklerinin hepsini yaptim uzmanlara danistim kötü bisey yapinca sars dediler kokuya bisey diyemeyiz dediler yani elim kolum bagli agliyor gece coooook napacam ben bilmiyorum

oo pek küçükmüş... daha bebek tabiki anasından koptuğu için o ihtiyacı sizinle giderecek... ten teması olmazsa da olmaz... Allah kolaylık versin....

oo pek küçükmüş... daha bebek tabiki anasından koptuğu için o ihtiyacı sizinle giderecek... ten teması olmazsa da olmaz... Allah kolaylık versin....
Çok tesekkür ederim canim ilgin için bende ikitane cocuk var bir kiz bir oglan oglan 9_kiz 8 yasinda ama ben kendi cocuklarimda hic bunu yasamadim gece beni hic kaldirmadilar emzirir yatirirdim resmen cöktüm bu yavru köpekte dogum günü hediyesi oldgu icin hele birde suratini gördüm masum masum dedim ne var iki evlat büyütüm büyütüyorum bu bana napar hiç öyle olmadi gece yataga girdigim zaman allahim noglur bana bir işaret ver napmaliyim diye dua edip yatiyorum hayvanlara aşiri düşkünüm cok seviyorum ama hiç köpegim kedim olmadi icimde bir üfte kalmişti onunla oynarken gece yaptiklarini araya kaka yaptiklarini saatlerce temizledigimi unutuyorum ama ya sonra gece tekrarlayinca dayanilmaz haler oluyor sonra diyorum sabir sabir anneai yok babasi yok tek dostu tek arkadasi herseyi sensin seni anlamiyor o insan degilki anlamasi icin zaman ver ama inliyor cok binadan sikkayet gelecek polis kapiya dayanacak diye cok korkuyorum banyoya koydum bekledim ayni balkona koydum saatlerce bekledim ayni koridora koydum ayni yaninda kalayim diyor olmaz odaya koyamam ben orda ibadet ediyorum namaz kiliyorum ...büyünce bagirma inleme söz dinlememe olacakmi ne tür sıkıntı cekerim yada cekmem artısı eksisisi nedir varmi bilgin

Çok tesekkür ederim canim ilgin için bende ikitane cocuk var bir kiz bir oglan oglan 9_kiz 8 yasinda ama ben kendi cocuklarimda hic bunu yasamadim gece beni hic kaldirmadilar emzirir yatirirdim resmen cöktüm bu yavru köpekte dogum günü hediyesi oldgu icin hele birde suratini gördüm masum masum dedim ne var iki evlat büyütüm büyütüyorum bu bana napar hiç öyle olmadi gece yataga girdigim zaman allahim noglur bana bir işaret ver napmaliyim diye dua edip yatiyorum hayvanlara aşiri düşkünüm cok seviyorum ama hiç köpegim kedim olmadi icimde bir üfte kalmişti onunla oynarken gece yaptiklarini araya kaka yaptiklarini saatlerce temizledigimi unutuyorum ama ya sonra gece tekrarlayinca dayanilmaz haler oluyor sonra diyorum sabir sabir anneai yok babasi yok tek dostu tek arkadasi herseyi sensin seni anlamiyor o insan degilki anlamasi icin zaman ver ama inliyor cok binadan sikkayet gelecek polis kapiya dayanacak diye cok korkuyorum banyoya koydum bekledim ayni balkona koydum saatlerceakma bekledim ayni koridora koydum ayni yaninda kalayim diyor olmaz odaya koyamam ben orda ibadet ediyorum namaz kiliyorum ...büyünce bagirma inleme söz dinlememe olacakmi ne tür sıkıntı cekerim yada cekmem artısı eksisisi nedir varmi bilgin

evlatlarını Allah sana bağışlasın....

alıştırmazsan işin zor... vermeyi düşünüyorsan da şimdiden ver bence yavru diye almak isteyen çok olur. eğitiminide yapabilir... bence bakamıcaksın gibi görünüyor. gerçekçi olmak lazım... doberman zaten iri ve hareketli bir ırk evde zor... biraz daha büyüyünce nasıl zaptedeceksin. günlük en az 2 saat kadar koşturması gerekecek uğraşabilecek misin...

evlatlarını Allah sana bağışlasın....

alıştırmazsan işin zor... vermeyi düşünüyorsan da şimdiden ver bence yavru diye almak isteyen çok olur. eğitiminide yapabilir... bence bakamıcaksın gibi görünüyor. gerçekçi olmak lazım... doberman zaten iri ve hareketli bir ırk evde zor... biraz daha büyüyünce nasıl zaptedeceksin. günlük en az 2 saat kadar koşturması gerekecek uğraşabilecek misin...
Tesekkür ederim amin
Güçlü bur irk oldugunu biliyorum 2saatlik sporu yapariz eğer zorluk buysa zaten spor daliyla ugraşiyorum bu problem degil canim benim büyünce enerjisini koşturarak atira bilirim diye düşünüyorum ama tek sorun büyünce bumu olur senin varmi köpegin vermismiydin köpegini

Tesekkür ederim amin
Güçlü bur irk oldugunu biliyorum 2saatlik sporu yapariz eğer zorluk buysa zaten spor daliyla ugraşiyorum bu problem degil canim benim büyünce enerjisini koşturarak atira bilirim diye düşünüyorum ama tek sorun büyünce bumu olur senin varmi köpegin vermismiydin köpegini
yavrumuz bu
20150524_160106.jpg

Tesekkür ederim amin

ben verdim malesef... ben o bahsettiğim hataları mecburen yaptım... yapışık yaşadık biz :)) bebek gibi baktım kuru mama sevmezdi tek tek tane tane yedirirdim... benimkisi orta boy bir ırktı king charles ve cooker kırması.... köpekler hakkında çok şey bilirim.... ilerde ayrılmamak üzere bir köpüşüm daha olur inşallah. şu an şartlarım hiç müsait değil yoksa içim gidiyorda...

ben verdim malesef... ben o bahsettiğim hataları mecburen yaptım... yapışık yaşadık biz :)) bebek gibi baktım kuru mama sevmezdi tek tek tane tane yedirirdim... benimkisi orta boy bir ırktı king charles ve cooker kırması.... köpekler hakkında çok şey bilirim.... ilerde ayrılmamak üzere bir köpüşüm daha olur inşallah. şu an şartlarım hiç müsait değil yoksa içim gidiyorda...
Cok üzüldüm cok tatli akili bir irk goldenden sonra kinglerin tügleri çok oluyo ondami zorlandin ...bir gönlüm saat diyor diger yanim satma diyor büyünce bizi yer bu şimdiden dişliyor acitiyorda ama ben bunu verirsem cook kötü olacagimi biliyorum bukalemonum vardi öldü cocuklarla biz :KK42::KK42::KK42:hüngür hüngür 2 gün sende haklisin alişmadan verdiyosun bana

Cok üzüldüm cok tatli akili bir irk goldenden sonra kinglerin tügleri çok oluyo ondami zorlandin ...bir gönlüm saat diyor diger yanim satma diyor büyünce bizi yer bu şimdiden dişliyor acitiyorda ama ben bunu verirsem cook kötü olacagimi biliyorum bukalemonum vardi öldü cocuklarla biz :KK42::KK42::KK42:hüngür hüngür 2 gün sende haklisin alişmadan verdiyosun bana

yok tüyleri missler gibiydi ben ona bebek gibi baktım.... ama o koku dehşetti çok tepki aldım taşınmak zorunda kaldım apartman yönetmeliği cart curt bir süre direndim ama hayatım çok zorlaştı baktım onu çok kısıtlamaya başladım ona haksızlık olurdu daha fazlası bahçeli evi olan biri kaptı hemen oğluşumu çok tatlıydı zaten bakımlı aşılı akıllı....

bu arada ısırması dişlerinin kaşınmasından benimkide yapardı biraz büyüyünce yapmıyorlar öyle şeyler... kauçuk oyuncakları var onlardan al.... birde sütlü kemik falan diyorlar onlara bayılırdı... birde onunda daha süt dişleri.. köpeklerinde süt dişleri dökülüyor biliyor musun... benimkininki ilk çekelemece oynarken düşmüştü ödüm patlamıştı hayvanın dişini kırdım diye :)) neyseki süt dişi dökülürmüş sonrada çıktı zaten.. ayyy anılarım canlandı şimdi...bence sat vakit kaybetme... sende ben gibi mazbut hayata geç sultan papağanı al... çok sevdirir kendini kılı tüyü dökülür ama o da çok değişik bir hayvan memnun kalırsınız...sevgi arsızı oluyorlar :)

şunun ağzını yüzünü yerim ben bee.....
Anladinmi niye kiyamiyom aslinda cok akili bilmiyorum tesadüfmü yat diyince gidiyo yatiyo ama saniyesinde geri geliyo sonra oturuyo saniye sürüyo kalkmasi gitme hayir diyorum mutfaga gecmiyor mutfaga buraya kadar iy hoş ama koku beni mahf ediyor sanki üstüm basim kokuyo gibi his ediyom banyoya giriyorum ailecek hayvanlari cok seviyoruz bak resimlerini atiyom ..sende de bir ufte kalmiş insallah allah gönlüne göre verir senin søylediklerini iyce düşünecegim aslinda faliba beni ikna ediyorsun satma konusunda icim cok yanacak

Eklentiler

• IMG-20150527-WA0012.jpg
    IMG-20150527-WA0012.jpg
    76 KB · Görüntüleme: 120
  • 2015-05-27 22.26.47.jpg
    2015-05-27 22.26.47.jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 108
  • 2015-05-27 22.25.15.jpg
    2015-05-27 22.25.15.jpg
    142,2 KB · Görüntüleme: 115
  • IMG-20150527-WA0016.jpg
    IMG-20150527-WA0016.jpg